bambi

Recension av Axkid Kidzofix bilbarnstol
Vi fick hem en fin Axkid bilbarnstol från Allt för föräldrar för att testa och recensera. Detta är vår tredje bilbarnstol i ordningen (om man räknar med babyskyddet). Vi har haft en Be Safe iZi Sleep som babyskydd och sen har vi haft en Britax Hi-Way II (denna har Leah nu, den skymtas lite i bakgrunden).



Det första skillnaden man märker är att den här bilbarnstolen väger väldigt mycket mer än dom som vi har haft tidigare, vilket också betyder att den är oerhört mer stabil och känns tusen gånger säkrare.

Bilbarnstolen har s.k. isofix vilket gör den väldigt lätt att montera (om bilen har isofix, annars kan man montera den som vanligt) och med isofixen så kändes den extremt stabil och gick inte att rubba.

Axkids bilbarnstol är även mycket bekvämare för barnet än våra tidigare stolar då den har tre olika lägen, så man kan enkelt fälla bak stolen när barnet sover. Detta är något vi har saknat och jag har verkligen hatat när barnen har fått sovit dubbelvikt ibland.

En annan sak som extra bra med denna stol var att bältet är som vanliga bilbälten och drar tillbaka när man släpper. Det är lite ovant i början eftersom man måste dra ut bältet sakta först och då följer även huvudskyddet med och justeras i rätt höjd!!

Så som ni kanske förstår så är vi jättenöjda med vår nya bilbarnstol och vi vill köpa en likadan till Leah så att hon också får sitta lika bekvämt och säkert.
#1 - Mirka

Jag gillar också den här stolen, har provmonterat den ganska många gånger och har kommit fram till att den är helt underbar när man bara "vickar" den på plats och att bältet justerar sig efter varje gång. Jag rekommenderar verkligen att se filmerna på Axkids hemsida för han beskriver ganska väl fördelarna med stolen där. Sen tycker jag personligen inte att isofix är de huvudsakliga fördelarna med den.



Bra stol!

#2 - Anette

Är det bra benutrymme i den?

#3 - BAMBI

Anette Sånt där beror väl extremt mycket på vilken bil det är och hur stort baksätet är?

#4 - Jessa

Men hur är det egentligen med isofix och vikt? Känns som det finns tusen olika svar. 18 kg och sen måste den bältas fast? Eller är det 15? Eller är det olika beroende på bil och stol? Haha, det är en djungel det där..

Den verkar ju helt klart grym och ser superbekväm ut!

#5 - [lisabjernhagen]

Jag driver en alternativ blogg som fokuserar på alternativ musik och klädstil. En av Sveriges största inom området. Jo jag sjunger i ett metalband också. Dessutom har jag knallila hår. Jag lovar att jag bryter av i ditt vanliga bloggklickande! Ägna en sekund, you won't regret.

#6 - Ulrika Trendspanar

Hej på er!



Nu passar jag på att svara gällande ISOfix. Det är lite knöligt med bilstolar gällande vikter, framåtvänt, bakåtvänt till vilken ålder ska man ha en speciell stol m.m.

Vi i Sverige vill att våra barn åker bakåtvänt så länge som möjligt då det är mycket säkrare för barnet. Dom flesta bakåtvända bilbarnstolar är godkända för barn upp till 25kg eller ca 4år - den gruppen kallas för grupp 2 inom ECE standarden. När det gäller ISOfix stolar så är dom bara godkända i grupp 1 som avslutas vid 18kg - den riktiga orsaken är faktiskt att fordonsindustrin (eller vissa tillverkare, snarare) inte klarade av högre belastningar när man byggde ISOFIX fästen in i befintliga chassis. Det finns alltså inga ISOFIX stolar för bakåtvänt som går att använda på ISOFIX fästen bortom 18 kilo. Knöligt - japp men rätt svar:). Men för att hylla ISOfix så är det nästan helt omöjligt att montera bilstolen fel och det är annars den vanligaste orsaken till när barn skadas i olyckor i Sverige när dom sitter i en bilstol

Ulrika

http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

#7 - Netta (Jeanette Holmlund-Hampf)

Vad monterade ni Kidzofix i för bil? Hur var utrymmet för vuxna framför?



Själv har jag Kidzofix och Kidzone i en Touran 2011 och det går toppen. Men funkar de i mindre bilar också, har många frågat mig.



Netta