bambi

Rocky Road Cupcakes
Med mig på turnén så har jag med mig några underbara bakverk - Rocky Road Cupcakes! Den underbara blandningen choklad, pekannötter och marshmallows går hem hos alla!  :)
Toppingen är en underbart god chokladtryffel! Receptet kommer från Mia Öhrns nya bakbok.



175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl minimarshmallows
1 dl pekannötter

Topping
200 g mörk choklad
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g smör

1. Smält smöret till kakan i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur. Blanda till en jmn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite.
2. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör ihop till en jämn massa.
4. Fördela smeten i muffinsformar, strö över pekannötter och marshmallows och grädde i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Dom kan gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.
5. Topping. Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör sedan snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät smet. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag. Ställ den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
6. Bred chokladglasyr på varje cupcake och dekorera med marshmallows och pekannötter.


#1 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Dom ska hag göra. MUMS

#2 - Emely Tuv�ng

Dom ser underbart goda ut!

#3 - Nina

Hej hopp.

Superhärliga recept har du. Jag har testat flera stycken och länkat tillbaka hit då jag använt dem.

MEN, jag funderar lite nu när vi står i bakartagen här hemma, Detta recept.. vi får inte till frostingen.. den vill helt enkelt inte stelna utan är alldeles alldeles rinnig.. Vad kan vi ha missat och varför? Det står också "strö över pekannötter och marshmallows och grädde ", i beskrivningen på själva muffinsen.. ska man verkligen göra så? Och vilken grädde ska man ha till det isf?



Kanonhärliga recept och superfina bilder!! WOW!! :D



Grej nummer två har med receptet till Peanut butter cupcakes att göra... detta recept är inte fullt färdigt.. det står "Hacka chokladen och smält i vattenbad" men sen står det inte vad man ska göra av den smälta chokladen utan det går genast över till jordnötterna istället.. Jag chansar på att man ska vända ner chokladen i smeten? Inte helt säker dock,...



Nummer tre är receptet med