175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl minimarshmallows
1 dl pekannötter
Topping
200 g mörk choklad
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g smör
1. Smält smöret till kakan i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur. Blanda till en jmn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite.
2. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör ihop till en jämn massa.
4. Fördela smeten i muffinsformar, strö över pekannötter och marshmallows och grädde i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Dom kan gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.
5. Topping. Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör sedan snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät smet. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag. Ställ den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
6. Bred chokladglasyr på varje cupcake och dekorera med marshmallows och pekannötter.