bambi

Syskonkärleken spirar



Den senaste veckan eller två så har vi märkt en STOR skillnad på hur barnen umgås. Zack har börjat säga "kom Leah..." och vilja leka med henne. Och dom har faktiskt kunnat leka tillsammans i allafall 5-10 minuter utan bråk!!

När jag var gravid med Leah så såg jag framför mig hur barnen skulle vara bästa vänner från start. Att Zack skulle pussa och krama på sin lillasyster och inte vilja vara utan henne. Så har det ju inte riktigt varit... utan Zack har ju mer sett Leah som en plåga. Någon som snor hans leksaker eller som är i vägen. Han har aldrig varit elak bara för att vara elak, utan oftast är det för att hon har tagit något han leker med (men hon vill ju bara göra allt som storebror gör).

Men nu så har dom lärt sig att samsa och samspela lite bättre. Dom delar med sig mer och ger tillbaka saker direkt om dom märker att den andra blir ledsen och vill ha den. Och dom kan till och med (ibland) krama och pussa varandra... vilket hände extremt sällan förut!

Dom måste förstås lära sig vart dom har varandra. Zack har länge sagt att han vill att Leah ska kunna prata och han vill ju kunna kommunicera med henne. Men nu när hon förstår i princip allt man säger så går det förstås lättare! Jag hoppas att deras syskonkärlek bara kommer att växa och växa, men jag har ju hört talas om syskon som verkligen hatade varandra när dom växte upp (jag har ju själv inga helsyskon, bara halvsyskon som är mycket mycket äldre än mig). Men jag hoppas att dom ska vara bästa vänner både när dom växer upp och hela livet!
#1 - Frida

Jag och min syrra slogs och bråkad ofta när vi var barn, och ända upp i tonåren. Men när det väl gällde höll vi ihop och idag är väldigt tajta!

#2 - MissParker

Det är 6 år mellan mig och min syrra (hon är äldst) och hon skydde mig så länge det bara gick.Vägrade att säga att hon tyckte om mig, och jag törstade givetvis då efter hennes bekräftelse. Men sedan helt plötsligt i tonåren så blev vi vänner. Men man kan säga att innan 14 års ålder så hade jag knappt en syster.



Mellan mina 2 äldsta och min yngsta så är det 8 år. Jag har ju då utgått ifrån att det ska bli som med min syster. Men icke! Eller inte än i alla fall! Verkligen inte. Men jag har en känsla av att dom kommer börja avvika lite när du närmar sig tonåren, men det må så vara!



Det där med syskon som slåss var heeeelt otroligt för min del som liten, jag och min syster pratade ju aldrig ens med varandra!

#3 - Jeanette

Hej!

Jag har en fråga om ett inägg av dig från i våras. Googlade på Molo och skaljacka och hamnade där. Funderar på att beställa en skaljacka från Molo. Finns ju modellen Cloudy som du har till ditt barn och en modell som heter Heaven. Hon ska ha den till våren. Hittade en webbutik där de var på rea. Nu under hösten har vi haft en skaljacka från FIX men den är väldigt tajt över magen till vår tjej på 2 år och 4 månader som har bäbismage kvar! Så inte alls bra i modellen. Hur är Cloudy, är den tajt över magen? Hälsningar Jeanette

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Jeanette Nej, den är verkligen inte tajt över magen. Nu rä Zack rätt så spinkig men jag upplever jackan som lite "puffig" framtill på honom!

#5 - Luxxie

åh, vilken fin bild, så himla sött!



Vad kul att de kommer bättre överens, det blir ju lättare för alla :)