bambi

The Notebook - romantik på låg nivå?
Jag och maken såg på The Notebook härom kvällen. Det var väl dags?? Alla pratar ju om hur underbar den är och att man bara MÅSTE se den.

Men jag måste hålla med, den var verkligen underbar. Mina ögon var helt röda och svullna efteråt. Jag tittade på maken som satt bredvid helt oberörd och förstod inte att han inte ens kunde fälla en liten liten tår av den fina historien. Men nej - han tyckte att den var väldigt oromantisk.

Varför? Jo, för att den var så förutsägbar och overklig. Rik flicka möter fattig pojke, dom förbjuds att träffas men kan inte vara ifrån varandra och kärleken vinner över allt till slut. Man kanske känner igen den historien, ja, men är den mindre romantisk för det?

Det jag älskade mest med filmen var den fina tanken om att stanna hos varandra till varandras sista dagar. Trots att demens och sjukdomar. Det är så vackert tycker jag!

När jag frågade maken vilken film han tyckte var mest romantisk så svarade han The Eternal Sunshine of the Spotless Mind och jag måste hålla med att den är oerhört romantisk också! Det handlar också om en tjej och en kille som inte vara ifrån varandra, trots att dom till och med raderar minnena av varandra.

Vad tycker ni är en romantisk film? Är det tråkigt med den vanliga "pojke möte flicka som han inte får vara tillsammans med"-historien?
#1 - Annica H

För min del tror jag mycket handlar om hur de visar kärleken till varandra, kanske något problem som dyker upp men att de klarar det.

Titanic är ett sådant exempel men även där flicka möter pojke...

#2 - Linda

Jag älskar romantiska filmer. Gör inget att man redan från början vet i princip hur de slutar. Jag älskar också att läsa böcker i Harlequin-serien. Alltid romantik och man vet alltid att de får varandra till slut. =)

#3 - Pudding

Jag blev faktiskt lite besviken på denna filmen, eftersom att jag hade hört att den skulle vara SÅ bra och SÅ romantisk, och det tyckte jag inte att den var - så den levde tyvärr inte upp till mina förväntningar. Den var bra, men inte mer än det...

#4 - Mamman mitt i kaoset

Jag gillade den också. :) En annan som jag tycker mycket om är PS. I love you. Så sorglig och så romantisk!

#5 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Jag har inte sett The Notebook men jag ääälskar att din man sade att Eternal Sunshine of the Spotless Mind var hans favorit! Han är smart han. :)

#6 - Tess

Jag har fått höra att jag är tokig som inte tycker att The Notebook är romantisk, men jag gör faktiskt inte det. Jag har lite blandad stil men jag gillar Stolthet och fördom (den riktiga med Colin Firth), If only och Jet Lag då det gäller romantiska filmer. Finns några fler, men det var dessa jag tänkte på just nu.

#7 - Berit

Finns två utländska filmer som jag kan nämna. Bla. Love likes Coincidences, kan garantera att karln din kommer fälla en tår eller två