bambi

Vilka bor i husen nu?
Under vår lilla turné bland släkt och vänner så åkte vi igenom det lilla samhälle som jag bodde i när vi kom till sverige (från att jag var 9 år till jag var 22 år gammal). Jag tittade på husen som kändes så bekanta. Jag mindes hur jag sprang i trädgårdarna hos kompisarna som bodde i husen. Nu när jag åkte förbi husen så undrade jag lite - "Vilka bor i husen nu?". Förut så tyckte man att det var gamlingar som bodde i husen, men nu är det nog människor i min ålder. Kanske till och med gamla klasskompisar?

Allt ser likadant ut, men det känns så otroligt annorlunda. Jag känner mig hemma, men ändå inte. Det är en konstig känsla att åka igenom byn och att se vilka som bor där nu. Förut så kände man igen alla som var ute på byn, men inte nu längre.


Det fanns alltid en man som stod vid en korsning i byn. Han hade långt hår och skägg. Han stod där nästan jämt och tittade på bilarna som åkte förbi. Det fanns rykten som sa att han stod där och tittade efter sin brors mördare. Hans bror hade blivit påkörd. Jag har ingen aning om det var sant. Men dom senaste åren när jag har åkt förbi den korsningen så har det var så tomt. Jag undrar vart han har tagit vägen. Jag undrar vart alla från den lilla byn har tagit vägen. Dom kanske undrar detsamma om mig?


Den lilla byn kommer nog alltid finnas i mitt hjärta.
#1 - Camilla

Jag kan tala om att han fortfarande står i den korsningen. Brukar se honom någon gång per vecka.



är uppvuxen i samma by som dig..

#2 - Suzette Nilsson

Vilken mysig blogg jag har kommit till! Letar efter nya och spännande bloggar att börja läsa och fastnade här oss dig :)



Om du har tid över en dag kan du spana in min hemsida med personliga tavlor & smycken! :)

www.suzetteform.se

#3 - Tindra

stackars gubbe :(

Bambi jag kände igen husen :) hur ska man glömma bort arboga,köping & kolsva :) Brukade övningsköra mkt där...

#4 - fr�ken K

Jag brukar se honom varje gång jag är där och hälsar på, uppvuxen i denna lilla stad jag med. När jag jobbade på Videopunkten så var han där inne och köpte tidning ibland. Han sade aldrig någonting. Märklig karl.

Jag har hört att hans bror blev påkörd där för många herrans år sedan och att han står där och väntar på att han ska komma tillbaka. Men det är nog många varianter av den där historien.

#5 - Anna-Carin

Jag har flyttat från Södermalm till denna byhåla för typ 8 år sen. Lite tvärtemot vad du gjorde kan man säga :)

Han finns kvar!

#6 - maria

Tänkte precis meddela dig som jag såg ett par andra har gjort att han lever.