bambi

Äntligen!
image descriptionSista arbetsdagen innan ett skönt höstlov! En av dom största fördelarna med att vara lärare är loven, extra bra känns det nu när man har småbarn.

Just höstlovet brukar man inte ha helt ledigt som lärare, utan man brukar ha 2-3 konferensdagar under lovet. Men denna gång fick vi helt ledigt! Andra lov brukar vi vara helt lediga på, förutom sommarlovet där vi jobbar någon vecka efter och innan eleverna slutar/börjar.

Det kommer vara toppen med loven när barnen börjar skolan också, att kunna vara ledig när dom är lediga.

Nästa vecka ska Zack och Leah bara vara på förskolan två dagar, då jag har en del att rätta och jag har en tandläkartid (enklast att boka in sånt på lovet).
#1 - Marie

Skönt med lov, men får du barnen på dagis när du är ledig?! :-)

#2 - Emely Tuv�ng

Fin bild på dig! Ha en bra dag. :)

#3 - ENDENISE - Mamma till 2 i December

Det måste vara himla praktiskt att ha ledigt med barnen. Skönt att slippa ta ut semester osv. :) Hoppas du får ett bra avslut innan lovet :)

#4 - BAMBI

Ja, jag får ha barnen på förskolan under loven. Oftast så jobbar man en del under loven som lärare, men man jobbar hemifrån. Sen så "får" man väl ha barnen på förskolan även om man har semester??

#5 - Mia

Härligt!! Man kanske skulle blivit lärare istället :P

#6 - Anna N

Gud så skönt! Ni får passa på att njuta av den härliga hösten! :)

#7 - Linda

Man får inte ha barnen på förskolan vid egen ledighet, det trodde jag alla visste.. Men det är väl upp till sitt eget samvete antar jag.

#8 - Annica H

Ett härligt yrke jag har valt att utbilda mig inom! ;)

#9 - BAMBI

Linda Nej, det visste jag faktiskt inte. Jag har sett flera diskussioner på familjeliv om folk som har sina barn på förskolan när dom själva har semester.



Som lärare så är det ju lite diffust det där med "ledig tid" eftersom vi har något som heter förtroende tid. Tid som man får jobba vart man vill och jag tror inte att jag känner någon lärare som inte har något att göra på loven (förutom sommarlovet). Oftast så lägger man inlämningar och prov precis innan lovet och sen sitter man och rättar hela lovet.



Men jag planerar "bara" att jobba två dagar detta lov och ha barnen med mig dom övriga tre dagarna.

#10 - Linn

Linda: I stora delar av Sverige, i alla fall i kranskommunerna till Stockholm får man inte lämna barnen på förskolan när man har semester. Det stämmer. På Lidingö får man till o med brev innan förskolestarten om att man inte får gå och handla eller träna på vägen från jobbet till förskolan. Man resonerar som att dagis är till för att föräldrarna ska kunna jobba



I Stockholm resonerar man istället som så att förskolan är till för barnen. Att de har rätt att vara i den stimuerande förskolemiljön med jämnåriga etc, oavsett vad föräldrarna gör. Man FÅR alltså lämna barnen på förskolan vad sjutton man än har för sig i Stockholm. Detta har jag kollat upp mycket grundligt. Det är faktiskt precis så. Att ligga hemma och äta praliner i två veckor medan man lämnar barnet på dagis = helt lugnt. (Det är förmodligen självreglerande, tror det är väldigt få människor som använder förskolan på det sättet ändå).

#11 - Therese

Förskolan är ingen barnpassning. Det är en pedagogisk verksamhet som finns tillgänglig för familjer under arbetstid. Den tid man får ha Sina barn på förskolan är den tid man jobbar plus den tid det tar att ta sig till och från jobbet. Man har alltså inte rätt att uträtta ärenden på stan öm man ska vara rent krass. Egentligen har län inte ens rätt att gå till tandläkaren och ha barnen på dagis. Detta brukar dock de flesta förskolor ha överseende med. Jag personligen tycker att det är självklart att hämta mina barn omedelbart när vi slutar våra jobb. Jag jobbar alldeles intill en ICA butik, men jag går faktiskt inte ena in där och köper mjölk innan jag hämtar barnen.

#12 - Emma

Jag brukar ha min son xtra på dagis om jag har möten och sånt någon vecka men då går han kanske bara 2 timmar xtra !! Men vad ska man göra som ensamstående ?? Man kan ju inte ha med sonen på möten eller till läkaren...

#13 - Linn

Vad Therese säger gäller alltså i stora delar av landet, men inte i Stockholm. Där får man handla, shoppa, träna eller ha semester. Precis vad man vill. Eftersom det i princip bara verkar gälla Stockholm är det ju tur att så få människor ser någon poäng med att handla mjölk på väg till förskolan :).