bambi

Årets förskolefoton


Vi fick hem provbilder från årets förskolefoton. Dom på Leah var inte alls bra, på hälften av dom ser hon ju ledsen ut? Jag vet inte riktigt vilken jag tycker är bäst, hon ser inte riktigt ut som sig själv.... vad säger ni? Vilken tycker ni är bäst?

Hon som brukar kunna vara så glad på bilderna som jag tar:



Sen... syskonbilderna. Jag vet inte om jag tyckte dom blev så bra heller?

På Zack blev det i allafall en bild som jag känner mig nöjd med:



Men när det kommer till förskolefoton och skolfoton så känns det lite som att man "måste" beställa dom... eller hur?
#1 - Sofia

Jag tycker att hon är fin på alla bilder, bild 3 kanske är något bättre. Fast å andra sidan gillar jag bild 4 också. Zack är också fin.



Kram Sofia

#2 - Anonym

Nr 3! Hon ser ju superpillimarisk ut ;)

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Nä, man måste inte beställa tycker jag. Jag har inte gjort det å kommer inte göra.

#4 - En pojkmammas vardag - Flytten till torpet närmar sig!!

Jag hade valt nr 3. Tycker att hon var jätte söt på den! Och jag blir lite avis på alla som fått fotat barnen redan ... själv måste jag vänta till den 5 december. Känns ju som en evighet till dess!

#5 - Anonym

jag vet några som faktiskt kopierar eller scannar in bilderna utan att köpa dom:)

#6 - Linda

Dina barn är ju så söta! Känns som en dålig barnfotograf som inte kunde får bättre resultat. Tycker inte man måste beställa. Ta egna foton istället! =)

#7 - Sofia

Jag har 3 ungar och jag beställer inte några, nu kan man ta så fina bilder själv.



Kram igen.

#8 - mamman

näää vilka dåliga bilder, måste vart en pissdålig fotograf...



nj, du ska inte köpa om du inte vill. jag sket i det förra året, det är så dyrt och med dagens kamera teknik är det på tok för dyrt, och är man dessutom inte nöjd...så nix...köp bara gruppbilen, om det blev nån sån?!

#9 - Anna

Jag tycker att du tar mycket finare foton på dina barn!

#10 - Caroline

Är man inte nöjd med bilderna tycker jag inte att man behöver köpa.. Speciellt inte när barnen är så pass små att de inte "kräver" det..

Om det är många som inte köper bilderna så kommer fotofirman förhoppningsvis använda någon bättre fotograf nästa gång.. (om det nu är en fotofirman, det vet jag ju inte.. Sorry för svamlet)

#11 - LILITH - Borderline & mamma

Jag blev inte helt nöjd med dotterns bilder, men nu är hon så stor att hon själv vill ha dem. Så jag beställer bara några få.

#12 - tindra

skumma kort dem tar :/ , nr 3 på Leah var fin...Zack`s kort va jättefina :)

Visst känner man sig tvungen att köpa dem :) ....

#13 - Therese

Jag tycker att du själv är en väldigt duktig fotograf så känner du inte för korten från fotografen så köp inte dem eller gå till en annan fotograf. Vi gick till en studio med båda barnen förra året istället för att köpa förskolekorten och det blev ungefär samma kostnad och korten blev verkligen kanon! Man får ju 30 minuter bara för sina barn till skillnad på när en hel förskola skall fotograferas snabbt.

#14 - Anonym

Jag tycker inte alls att måste köpa bilderna om man har egna som man är nöjd med.



Men som vissa säger här i inläggen "pissdålig" fotograf... Fundera en stund på hur det är att vara tre år och så kommer det en helt okänd person som vill att man skall skratta på beställning samtidigt som alla kompisar skall försöka vänta på sin tur... För vems skull tas fotona? För barnen eller för oss föräldrar? Det är självklart lättare att få till ett bra foto på en så liten när bernet är bekvämt med personen som tar fotot och inte en hel avdelning till busar runt omkring. Tror inte att det handlar om fotografen utan om situationen där fotot tas. Varför tror ni annars att det är så många barn som ser fundersamma eller ledsna ut på fotot?

#15 - Anna, Gbg

Jag känner verkligen inte att det är ett måste att beställa skolfoton. De är ju sällan bra ;-) Det är ju inte så att barnen får en dålig barndom för att dom inte har några foton från förskolan/skolan! Nä, jag tar hellre egna bilder i naturliga miljöer där barnen känner sig hemma-.

#16 - Anonym

Bild nr 2 tycker jag var fin och hon ser gladast ut på den. För övrigt så var det fina bilder allihopa.

#17 - H

Nej beställ inte om du inte är nöjd!

DU tar ju mycket bättre bilder!

#18 - Malin

Nej, det känns som det var lite större krav på det förr, när man inte hade möjlighet att ta bra bilder själv och skol-/dagisbilderna kanske blev de enda med någosånär hög kvalitet, inte suddiga och inte med någon tumme mitt i kortet :)



Nu när man själv kan ta så bra bilder förlorar dagisbilder sitt syfte lite grann. Jag kan väl tycka att om man prompt vill ha bilder på barnen i dagissituationen blir det bättre om man går dit själv och fotar.

#19 - Anonym

Håller med om att det är situationen med en okänd person som påverkar barnen mkt. Men det finns fantastiska fotografer som använder mer kreativa metoder där de är med en hel dag och är mer diskreta o fångar stunden istället för den traditionella uppställda bilden men en gruppbild är svår att få till,om ett barn börjat gråta smittar det lätt av sig tyvärr.

#20 - Mia

Jag beställer bara om de är bra, precis som jag bara framkallar kort hemma som jag tycker om. De där förskolefotona kostar ju ändå en del :/ och vad ska man med dem till om man inte gillar dem ?



/Mia

#21 - Mia

Jag beställer bara om de är bra, precis som jag bara framkallar kort hemma som jag tycker om. De där förskolefotona kostar ju ändå en del :/ och vad ska man med dem till om man inte gillar dem ?



/Mia

#22 - myldretid

Hvis du ikke er fornøyd med dem, synes jeg ikke du skal bestille.



Jeg synes bildene ser litt uproffe ut, merkelig bakgrunn og utsnitt, og på søskenbildene står Zack og Leah veldig langt unna hverandre.



Jeg synes du tar finere bilder selv:)

#23 - Martina

Det enda jag känner att jag "måste" beställa är gruppbilderna (en från vardera avdelning). Om de andra inte är bra så kan man ju alltid sätta ihop något eget.



Det ser ut som om Leah inte riktigt tycker om fotografen :-(

#24 - Linda

Jag väntar med nervositet på de bilder de har tagit på min sons dagis. Det var ett tag sen de tog bilderna, typ 25 september, men än har jag inte hört något från dem eller fått hem någon beställningstalong. Hur som helst så fick jag höra att fotografen som varit där var typ ny, hade inte fotat på förskola tidigare heller. Jag tycker i alla fall att nummer 3 på Leah var fin.



Tror det är lite svårt att jämföra bilderna du tar hemma och de som tas på förskolan. Hemma så känner de igen sig överallt, och de känner den som står bakom kameran. När bilder tas på dagis av en fotograf kan de ha en större kamera som kanske ser lite skrämmande stor ut, ibland har de ju även sådana där ljusskärmar - dessa var jag rädd för när jag var barn.

#25 - Lisa

Man behöver ju absolut inte köpa bilderna, bara för att det kommer från förskolan. Oh no. Jobbar själv inom skolans värld och det är långt ifrån alla som väljer att köpa skolfotona, bara så att du vet. Men jag förstår ändå hur du tänker... Måste också erkänna att bild nummer 4 på Leah är jättefin, även om hon inte är den strålande glada unge som hon ju brukar vara. Men på den bilden framstår hon som en liten eftertänksam filosof som funderar på vad framtiden har att erbjuda henne. Ha en härlig helg! Kram från Lisa :)

#26 - Jyoti

Jag tycker om både 2:an och 3:an. Jättsöta!