bambi

Burt's Bees
För ett par dagar sen så fick jag hem ett paket med produkter från Burt's Bees. Ni har säkert märkt buzzet kring Burt's Bees (hihi) och när man väl har provat produkterna så förstår man varför dom är så populära!

Märket har också en ganska rolig historia bakom sig, tycker jag.

1984 hade Burt Shavitz lämnat journalistbanan och byggt om ett hönshus till ett litet trivsamt hem i Maine USA. Han hade ett gäng kycklingar och en lite biodling. Roxanne Quimby träffade han efter vägen då hennes bil hade gått sönder. De slog sig samman och började göra ljus av bivax.  Affärerna gick så där, men 1991 testade de att tillverka ett läppcerat av naturligt bivax och pepparmint. Det blev en storsäljare och två år senare bestämde de sig för att endast tillverka hudvårdsprodukter. Idag är Burt´s Bees ett välkänt företag i USA och deras ledord är naturlighet och naturliga ingredienser.

 

Alla deras produkter tillverkas av sådant som bivax, honung, kokos, aloe vera, solrosolja, mandel, granatäpple etc. Inga syntetiska ämnen som parabener, sulfater, parafin, etc, finns i Burt´s Bees produkter. Produkterna testas heller inte på djur. Alla förpackningar är så miljövänliga som det går att få dem. Cerattuben är till exempel gjorda av 30 procent återvunnen plast.

Kronans Droghandel kommer i veckan att börja sälja 15 utav produkterna från Burt's Bees. Just nu kan man tävla om produkter från Burt's Bees på deras hemsida!

#1 - Sofi

Mirakelkrämen och läppbalsamet säljs redan på Life :D Köpte mirakelkrämen och den slår Weledas vind och väder med hästlängder på nariga bebiskinder. Tips :) Och så är den GRYM på torra fötter också.