bambi

Ett av mina favoritmärken - innan Odd Molly

Jag får ofta frågan vad jag gillar för klädmärken förutom Odd Molly eller vad jag gillade för märken innan jag upptäckte Odd Molly. Jag handlade ofta på MQ innan Odd Molly-tiden och då blev det ofta Bondelid. Senast jag var i en MQ-butik så kollade jag in Bondelid sortimentet och jag måste säga att jag fortfarande gillar den! Men det verkar inte som att Bondelid är något hett märke, det pratas inte så mycket om det och nämns aldrig i bloggar. Men jag erkänner att jag gillar Bondelid, trots att det inte är "inne".

Jag blev helt kär i denna parkas som finns i deras höstkollektion.

 



Jag vet inte om jag verkligen skulle våga mig på en rosa jacka (men den finns i militärgrönt också). Men jag älskade dom fina detaljerna och den verkar sjukt skön!!



2799 kronor kostar den, alltså ungefär som en Odd Molly jacka. Det är bara det att sen när jag tröttnar på den så ligger andrahandsvärdet kanske på ca 500 kronor medans en Odd Molly jacka för samma pris kanske har ett andrahandsvärde på ca 1500 kr. Vilket gör att Bondelid känns "dyrare" eftersom jag vet att jag inte kommer få tillbaka mycket av pengarna.

Jag tänker lite grann likadant när jag handlar barnkläder. Om jag handlar för 1000 kronor hos Po.P. så blir det "billigare" än om jag handlar för 1000 kronor hos Lindex då jag säkert får 400-500 kronor för det jag har köpt hos Po.P. sen när jag säljer det då barnen har vuxit ur det jämfört med kanske 100 kronor för det jag köpte på Lindex.

Brukar ni tänka på andrahandsvärdet när ni handlar kläder?

#1 - Linnéa

Har faktiskt aldrig tänkt på andra handsvärdet, men jag brukar inte sälja kläder sedan heller. Det kanske är något man borde börja med.



Tyckte den där jackan var väldigt fin, men inte riktigt min färg. Skulle velat haft den i svart eller grått (om man hade råd förstås..) men jag gillade verkligen stuket på den.

#2 - tindra

Nope faktist inte.... Men nu på sistoende så har jag börjat sälja pojkarnas kläder på tradera,vi lever på PO.P ju ;) ,.inget o spara då vi är klara med bebisar nu :) Kram på dig,hoppas du mår bättre.

#3 - Fiffi

Du skriver: trots att det inte är inne

Tycker du det är viktigt när du köper kläder/väljer klädmärken?

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Fiffi Nej, jag tycker inte att det är så viktigt. Jag började med Odd Molly innan det blev inne och när knappt någon visste vad det var för märke men jag tyckte det var snyggt!

#5 - Marie S

Tänker aldrig på andrahandsvärdet. Köper det jag tycker är snyggt och och framförallt det jag har råd till oavsett om det är till barnen eller till mig.

#6 - Tessa i höghuset

Nej, jag tänker inte på andrahandsvärdet eftersom jag inte säljer kläderna vidare. Handlar inte så mycket, och kläderna går i arv till tre barn så det är inte så fina efter det ;-). Men jag tycker att du tänker smart. Gillar man att köpa mycket kläder så är ju andrahandsvärdet viktigt, och chansen att man säljer vidare ökar ju om man vet att man får pengar för det. Och att sälja kläder är miljövänligt :-).

#7 - Mia

Jag tänker precis så!!!!

Kläder som slits ut köper jag billigare. Som jeans o Joggingbyxor...speciellt nu med en 6-åring. Då slits kläder på ett helt annat sätt och mycket säljs inte längre.



Kolla här:

http://www.tradera.com/Bondelid-Parka-auktion_163303_141165485

#8 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Mia Jag såg den, men den är helt ny och då får man hoppas att man får mycket för kläderna men jag menar när man har använt dom i ett par säsonger så är nog inte andrahandsvärdet lika bra...

#9 - Emma

Nej aldrig köper det jag vill ha ...

#10 - Mia

Tänkte mer att du kunde köpa den...... ;-)))

#11 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Mia Jaha, va gulligt av dig! :) Men jag har redan en vinterjacka :)

#12 - Mia

Tänker på andrahandvärdet när det kommer till barnens ytterkläder så de köps på pop blir billigare i längden än att köpa andra märken. I övrigt köper jag det jag/de gillar



/Mia

#13 - Pethra

Nej, jag har aldrig ägnat det en enda tanke eftersom vi aldrig säljer barnkläder utan skänker det vidare till släktingar eller vänner som har yngre barn.

#14 - Charlotte

Fin jacka! Mitt favomärke innan Molly var daska Jackpot.. Tycker att de kan påminna om Odd molly ibland

Visst du att Karin Jimfelt-Ghatan jobbade som desiger på Bondelid tidigare?

Per och Karin träffades när de hade montrarna brevid varadra på en mässa.

Per jobbade för Svea och Karin på Bondelid.

De vad jag har hört iallafall..

Kram

#15 - Charlotte

Jag har problem med n på mitt tagentbord...

Fattas n i mitt förra inlägg.... :-) :-)

#16 - Agnieszka-2barnsmorsan

Jag har en sån där parkas från Bondelid, en ljus mönstrad blommig:) Men hade turen att hitta den på rean och sen var det ytterligare mer rea då den skulle sänkas i pris samma dag jag var där och köpte, så tror jag betalade 499kr för den bara, då är det värt pengarna!



kram

#17 - Jyoti

Tänker i princip aldrig på andrahandsvärdet. Denna jackan var ju jätteläcker!! Hade jag inte köpt en ny jacka alldeles precis idag, så hade jag definitivt köpt denna läckerbiten :-)

#18 - Diana

Vilken underbar Bondelid jacka:) Vad heter de mer, vet du om det finns att beställa nånstans?? Mvh