bambi

Favorit i repris - Djurönäsets äppelpaj


Igår så hjälpte Zack mig att göra vår favorit äppelpaj som kommer från Djurönäset. Det var min syster som snodde receptet när hon var där, eller dom lägger fram en hel hög recept eftersom dom vet att alla kommer fråga efter det goda receptet!

Perfekt nu med alla svenska äpplen, det blir en knäckig topp som är oemotståndlig!



2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100g smör
6 äpplen

1. Sätt ugnhen på 180 grader.
2. Smörj en form. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
4. Blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret.
5. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen.
6. Smula smeten över äpplena. Grädda i ugnen i 40 minuter. Serveras varm med vaniljsås eller glass.

#1 - alexandra

hihi jag har precis bakat mig en sådan! visste inte att du hade skrivit om den, men fick precis detta receptet av min mamma som hon hittade typ på ICA eller något liknande. Samma recept som du lagt ut och ja den är mycket god! lite väl sött blev det om man har söta äpplen. Jag hällde kanel på också. Mums!

#2 - Line

Tack för receptet! Provade göra idag med rabarber istället för äpplen. Väldigt gott, rekommenderas!