bambi

Kycklingfilé med tomat- och saffransris
Detta recept kommer från middagstjänsten Enkla Middagen som sponsrade oss med veckans middagar. Denna middag blev helt klart godast, otroligt gott och vilken doft det blev av vitlöken och saffranen!! Mums (dreglar bara jag tänker på det!!

P.S. Vi har testat flera olika middagstjänster nu under det senaste året och den vi har varit allra mest nöjd med är faktiskt Enkla Middagen just för att det har varit enkla middagar (perfekt för barnfamiljen) men också väldigt god mat och generösa portioner (blir alltid 1-2 matlådor).



2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 msk rapsolja
4 dl ris
ca 2 dl tomatjuice/passerade tomater

4 st kycklingfiléer
salt och svartpeppar
1 msk paprikapulver
½ dl parmesan

1. Fräs riven vitlök med saffran i rapsolja. Tillsätt riset och hälften av det vatten som behövs enligt anvisning på förpackningen, resterande vätska ska vara tomatjuice.
2. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tills den får fin färg på båda sidor och är genomstekt.
3. Servera med strimlad sallad samt parmesan.
#1 - Roberto

Alltså, jag gjorde inget fel, jag följde receptet till punkt och pricka. Ta inte det här personligt, men jag vet inte ens om jag skulle utspisa detta till krigsfångar...