bambi

På tal om praliner...

Jag märker att det är många som upprörs om man går och handlar eller går till tandläkaren när barnen är på förskolan. Jag lärde mig i allafall något nytt och det är att i Stockholm så får man lämna barnen på förskolan även fast man har semester eller går till tandläkaren. Och jag har märkt av att det har varit något sånt då det inte är någon som frågar eller blir sur om dom t.ex. ser att jag kommer med en ICA-påse.

Det känns faktiskt väldigt flexibelt här i Stockholm när det gäller barnomsorgen. Jag tror inte att det är många föräldrar som har barnen på förskolan när dom själva har semester, men om man t.ex. nån dag måste måla om eller flytta så behöver man inte känna skuldkänslor för att man har barnen på förskolan.

 

Så, som Linn skrev så får man ligga i soffan och äta praliner och ändå ha barnen på förskolan om man vill det här i Stockholm. Och på tal om praliner så firade jag in höstlovet med några underbart goda praliner från Godiva (the pralins of the pralins)


#1 - tindra

gott gott....

Ibland är det bra för barnen att få leka med andra & kunna lära sig att vara ifrån mamma & pappa,bli lite självständiga,......Som du skriver så har man ju inte barnen på dagis när det är påsk,jul el när man har semester....Men att kunna gå till tandläkaren el olika ärenden o lämna barnen på dagis tycker jag är OK!

#2 - Mia

Bara för att man får gör ju inte att det automatiskt blir det som är mest rätt. Jag kan ycka det är lite sorgligt om man inte har större nätverk utav vänner och familj uan är beroende utav dagis för att göra ärende eller att fixa i hemmet. Får mig att tänka lite extra på hur bra man själv har det.



/Mia

#3 - Emma

Mums vad gott med choklad.. Du gör helt rätt nästa vecka med barnen jag vet hur mycket du jobbar som lärare. Min farbrors fru testade lärar jobbet med 2 små barn men gav upp det tog för mycket tid ...

#4 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Praliner och choklad..... mmmm. Skulle kunna leva på det. Och dagisdiskussionen. ja du. Ska nog blogga i veckan om gubbens erfarenhet, han var på studiebesök på en skola i diktaturens Kina. (på riktigt) Där kan vi snacka om diskussionsunderlag!

#5 - Beata

Jag tycker att du gör helt rätt, klart man ska kunna gå till tandläkaren och handla etc. Dagis är ju barnpassning och det finns ju för att man jobbar men också för att underlätta vardagen, man betalar för sin plats också. Sen har man semester o bara är ledig då vill man ju ha sina barn hemma, jag skulle alltid vilja ha dem hemma :-)

#6 - Arasen

Jag har inget jobb att gå till och jag är sjukskriven samtidigt (jag vet det låter jättelarvigt att vara sjukskriven från att söka jobb) Min son går på dagis fyra dagar i veckan. 5½ timme per dag. Jag känner inget dåligt samvete för det. Jag vet att han får det han behöver där mer än han får hemma. Skulle han ha varit hemma helt med mig skulle han ju inte träffa sina dagiskompisar tex.

#7 - storasyrran

Man kan ju inte annat än att bli besviken och lite ledsen när man läser Beatas kommentar! Dagis är barnpassning! Så mycket status har vi i vårt yrke! Tack för den smällen!



Förskolan går under skollagen samt en läroplan som vi måste följa! Undrar hur vi någonsin ska ses som pedagoger med en otroligt genomtänkt verksamhet, när det finns människor som resonerar att det enda vi gör är att passa barnen med blöjor och mat!

#8 - Sara - mamma till Edvin och Betty

Nej, inte är förskolan "barnpassning" och förhoppningsvis är det bara ett fåtal som tror det. Ni som jobbar där gör ett fantastiskt jobb och borde få mkt mer cred! Gällande frågan så bor inte vi i Sthlm så det finns inte på kartan att lämna barnen där annat än vid jobb eller skola. Visst kan man säkert fuska men barngrupperna är på tok för stora och jag hoppas att folk är så schyssta att dem bara utnyttjar förskolan när den verkligen behövs.. (Inget kritik till dig Bambi, du gör ju inget fel enligt era regler!)

#9 - Beata

Barnpassning kanske var ett illa valt ord som kan tolkas olika. Självklart hyser jag stor respekt för förskolepwdagogerna och deras kunskaper, med barnpassning så menade jag att någon annan tar hand om mitt barn, men det var inte nedlåtande menat för det är självklart för mig att i Sverige så innebär barnpassning på förskolan så otroligt mkt mer än ge mat och byta blöja.

#10 - Sofia

I den kommun jag bor i är det inte ok att lämna barnen på dagis då man själv är ledig.

#11 - Anonym barnehagemisbruker! Ha!

Vi bor i Oslo. der betaler man for sin plass, og kan bruke den uansett om man har jobb eller f.eks er hjemme i permisjon. Vi har ingen barnepass ellers, siden vi bor langt fra all familie. En dag i forfjor vinter da min mann var nokså uthvilt etter nattevakt og jeg hadde fri etter turnus, dro vi i barnehagen med sønnen vår, og så dro vi opp til Tryvann (20 min med T-banen) og sto på telemarkski hele formiddagen! Det var luksus det! Tror ikke sønnen vår led av at mamma og pappa hadde farge i kinnene, var fulle av positiv energi og hadde fått ny kjærlighetsgiv på forholdet! Men det er sikkert noen som vil sable meg ned for det, jeg kjenner til denne sure diskusjonen i Sverige, der man skal dømme andre og konkurrere om å være best mor ved å kalle folk som velger annerledes for sämre. Så jeg velger å være anonym i dag! Ha!