bambi

Pendla - pest eller kolera?

Ett av mina största tveksamheter när jag bytte jobb var den långa pendlingen. En timme från dörr till dörr tar det ungefär. Mot 40 minuter, som jag hade till förra jobbet och då HATADE jag att pendla!

Men nu känns det ganska skönt att sitta och läsa tidningen, läsa bloggar eller svara på mail.

Jag var gravid med Leah när jag jobbade på förra jobbet och mådde OFTA illa på vägen till jobbet. Det var en plåga att sitta på pendeltåget dom där 18 minuterna (sen var det buss också). Så jag tror att jag förknippade den sträckan med illamående och sånt sitter verkligen i.

Nåja, snart kommer vintern och dom kraftiga förseningarna och då kommer jag nog inte njuta lika mycket. Vad säger ni då?? Tycker ni om att pendla??

#1 - Hanna

När jag var liten tyckte jag om att pendla, men det var pga att jag gjrde det så sällan. Nu tycker jag det är hemskt!

#2 - Sanna

Jag är väldigt kluven när det gäller pendling. jag väntar besked gällande ett jobb som innebär ca 70 min pendling enkel väg. I sig har jag inget emot att sitta där på tåget. Problemet är bara att det är så mycket tid av ens dag som försvinner. Sen på det alla dessa förseningar. Nä lutar mest åt att jag inte gillar det men försöker vara så positiv jag kan inför ett ev besked att jag ska börja penda dit igen.



Ha en bra dag och hoppas du slipper förseningar. ;)

#3 - Angelica

Jag har också 1 timme till mitt jobb från dörr till dörr, fast jag kör bil själv 7,5 mil. Bor i Halmstad och jobbar i en annan stad med stor bra väg emellan. Men jag får ofta frågor om det inte är jäääätte jobbigt att pendla så långt, men jag är så van och tycker inte det är så farligt faktiskt. Det är som du säger skönt att koppla av och varva ner innan man kommer hem. Dock är det ju tråkigt med tiden man förlorar, men det är ju svårt och inte så många som har turen att bara ha 5 min till jobbet. Och eftersom jag har många i bekantskapen som har så nära så jämför man sig ofta med dom, vilket man inte borde göra egentligen.

#4 - Ejkej

Pendlar också en timme till jobbet, men med bil, dryga 6 mil enkel resa. Det känns väl inte så jättekul direkt, men med en bra ljudbok så funkar det. Att läsa tidningen ör uteslutet. ;)

#5 - Mia

Pendlar 50 min från dörr till dörr och jag älskar det. Pendlar med buss och tycker det är skönt med lite tid att varva ner innan jag ska hämta barnen. Passar ofta på att läsa bok eller bara att vila lite



/Mia

#6 - Annabo

För mig tar det kring 30 minuter från dörr till dörr, 15 minuter på pendeltåget så det är helt ok. Men förseningarna är ju det som gör en mest irriterad - man är ju så beroende av att vara framme i tid!

#7 - Anonym

Pendlar 7 mil, fast med bil och tycker det är jätteskönt att få den tiden att ställa om från jobb till hemmaliv och tvärtom!

När jag pluggade så pendlade jag också, då med tåg, var perfekt att göra skoluppgifter på väg till eller från skolan, så kunde jag ägna mig, åt mina då små, barn när jag kom hem!:-)

Skulle inte fixa pendla med buss/tunnelbana/pendeltåg i nuläget.

3 tim skulle det ta mig till jobbet med buss+tåg, tar knappt 1 tim att köra själv.

#8 - Viola Morina

Jag har haft över en och en halv timmes pendling till skolan sedan jag var tolv.. Visst är det drygt, men det har liksom blivit en livsstil att planera in vardagen efter tågtiderna. dessutom kan man plugga på tåget om man är disciplinerad, så har man mindre att göra på kvällen.

#9 - Linn

Måste man pendla så måste man, och då är det förstås lika bra att ha en positiv inställning. Jag undrar dock ändå om pendling inte blivit väl normaliserat i Stockholm. Jag får ofta intrycket att människor inte riktigy tänkt igenom alternativen utan "slentrianbor" där de bott tidigare utan att göra en grundlig analys av var som vore lämpligast att bo (där pendlingstid förstås bara är en variabel). För mig och min sambo är det dock en tungt vägande variabel. Jag har gått från 45 minuter enkel resa till 15 minuter. Det är underbart och för min del finns det mycket roligare jag kan hitta på med min nya extra timme om dagen än att trängas i kollektrivtrafiken. Träna, slappa, jobba, hämta barnen tidigare, ta sovmorgon. The sky is the limit!