bambi

Odd Molly lägger ner sin herrkollektion

Idag så fick jag ett pressmeddelande från Odd Molly. Ordervärdet på vårens kollektion hade minskat med 31% från förra året, så dom ska fokusera på det som går bra och lägger därför ner herrkollektionen Post Fire Dew.

Dom ska även stänga ner sin egen butik i USA (men dom kommer fortfarande ha återförsäljare där förstås).

Försäljningsminskningen beror förstås på det rådande ekonomiska läget i världen och jag tror att dom tar rätt beslut att fokusera på det dom gör bäst - damkläder.

Vem är du?
Jag ska gå igenom hur man analyserar litteratur ur ett feministiskt perspektiv idag. Jag ska gå igenom lite bakgrund och tar då upp Betty Friedan som sa att vi kvinnor definieras utifrån männen. När någon frågar oss vem vi är så svarar vi "Toms fru" eller "Maries mamma". Jag satt och funderade lite på hur jag skulle definiera mig själv och visst skulle jag gärna vilja säga "Zacks och Leahs mamma" men min identitet kan ju inte bara kretsa kring mitt moderskap som bara egentligen är en liten del av mig.

Jag kanske skulle säga att jag är en driven kvinna som älskar att baka och diskutera beteendevetenskapliga ämnen? Hur skulle ni svara på frågan "Vem är du"? Tycker du att det är svårt att svara på frågan? (Och då menar jag att man inte bara ska svara med sitt namn, förstås.)
Bloggar jag läser...

Då och då får jag frågan om vilka bloggar jag läser och här kommer en lista på dom som jag regelbundet läser (förutom mina vänners bloggar). Här är mina favoriter just nu:

Emeli Emanuelson - en nygift tjej som precis har flyttat till USA (hennes make är amerikan). Hon är riktigt duktig på att skriva (hennes språk är underbar att läsa!) och skriver om väldigt intressanta saker!

Lofsan - min kollega här på AFF som jag har lärt känna lite och hon är verkligen supertrevlig! Hon är också jätteduktig på att skriva och skrev häromdagen sin förlossningsberättelse som gav mig tårar i ögonen!