bambi

Dagens fråga: Skulle du kunna leva i teknikcelibat i ett halvår?
Har ni hört talas om journalisten Susan Maushart som gjorde ett experiment med hela hennes familj där dom inte fick använda internet, spela tv-spel eller använda smartphones på ett halvår? Det känns onekligen som om det skulle vara bra att göra en sån där teknikolgisk detox. För visst är man hemskt beroende av all teknik...

Men jag skulle nog inte klara av det... inte så bra i allafall. Jag har varit beroende av internet sen 1996. Det har varit en del av mitt liv så länge!!


Tror ni att ni skulle klara av att leva i teknikcelibat i ett halvår eller är tekniken en sån stor del av er identitet?
#1 - Martina

Klara av det skulle jag nog...

Men jag skulle faktiskt inte vilja. Tekniken ger mig så otroligt mycket i livet nämligen.

Jag har i vuxen ålder längtat efter någon form av hobby. Andra dansar, syr, zumbar eller liknande men jag hade inget sådant.

Så fann jag bloggvärlden....

Och den är banne mig en aning svår att hänga i om man inte använder sig av teknik.

#2 - Annica H

Tekniken har nog blivit en stor del av mig själv. Jag kan sitta i timmar varje dag. (Min man säger jag är beroende). Så nog skulle det vara bra för mig att vara utan teknik ett halvår, men frågan är - klarar jag det? ;)



Hoppas du har det bra och att jobbet flyter på.

Kram

#3 - mej



Jag tror att jag hade mått fruktansvärt bra av det!!!

#4 - Emma

Aldrig betalar räkningar på datan skickar in akassan på datan och mobilen hur ska då dagis få tag i mig ??

Nej skulle aldrig funka ...

#5 - LILITH - Borderline & mamma

Det skulle säkert gå, men jag tror inte jag skulle bli så trevlig av det. Det gick ju innan den tekniken fanns.

#6 - APAN SATT I GRANEN | vinn en fleecejacka från Polarn & Pyret

Jag skulle absolut klara av det men oj, vad trist det skulle vara. Jag har precis som du haft att aktivt nätliv sedan mitten på nittiotalet och internet berikar mitt liv ur många aspekter.



När jag blev mamma till Toddo för snart fyra år sedan slutade jag blogga. Jag tog en bloggpaus i ett drygt halvår och hängav mig åt det lilla livet. Mycket nyttigt tror jag. Nu såhär i efterhand känns det som att det där halvåret kunde gjort skillnad vad det gäller bloggens storlek. Då var det inte så många som mammabloggade. Tänk om jag hade blivit en stooooooooooooorblogg. :)

#7 - Alfva

Klara av det skulle jag säkerligen (om det innebar att jag slapp jobba också) men hur roligt skulle det vara?



Däremot skulle jag lätt kunna tänka mig att trappa ner lite. Inte ha datorn på hemma (yeah, right), inte titta på telefonen var 5:e sekund osv, osv. Det skulle nog bara vara nyttigt! ;)

#8 - Emma

hade varit svårt,Men hade verkligen behövt göra det känner jag! Bara komma bort ifrån beroendet, för det är det d blir.

#9 - Avell

Jag skulle gärna ha en teknikpaus från allt sånt i ett halvår eller mer. Jag vet inte hur det skulle fungera på riktigt bara, då jag pluggar på distans och måste använda datorn, sen är det ju kul att skriva i min blogg.. Men ja, jo jag skulle klara det helt klart men familjen skulle nog bli tokig, dom är myyycket mer teknikberoende än vad jag är, enligt mej i alla fall!

#10 - Mårtenssons kök

Klarat det hade man alldeles säkert gjort, det har man ju redan gjort i alla år tidigare. Om man sedan hade velat göra det är något helt annat:)

#11 - Viola

Jag är uppväxt utan tv och mobil och datorn använde jag max någon gång i månaden fram tills att jag blev sexton - sjutton ungefär. Nu när jag studerar är det mycket som sköts via internet men på det privata planet hade jag säkert klarat mig.

#12 - vera

jag hade nog klarat det på ett privat plan så, att inte sitta för min egna del.

men som en annan skrev här, jag skulle vara tvungen att ha mobilen på tex, iaf att de ringer från skola/förskola och man måste hämta kidsen.

eller betala räkningar.



men det skulle vara otroligt svårt, även om jag inte använt internet så pass länge, så har jag ändå haft en dator sen jag var 11, så i 15 år. lättare att skippa tvn och mobilen för min del, men datorn skulle bli svårt!