En nickande LeahÄven om Leahs ordförråd är väldigt begräsad (mamma, pappa, hej och Hera) så kan hon verkligen göra sig förstådd. Hon pekar, skakar på huvudet och nickar.

Just nickandet betyder "jag vill ha". Jag tror att det har kommit ifrån att vi har frågat "vill du ha....?" och så har hon nickat och fått det. Så nu så nickar hon även om vi inte frågar eller säger något först och det betyder "jag vill ha".

Sen så sätter hon ihop sina pekfingrar ibland och det betyder att hon vill att vi ska sjunga (imse vimse kommer det ifrån).

Det är så roligt att se hur Leah förstår mer och mer och själv kan kommunicera väldigt bra trots det begränsade ordförrådet (nästan som med italienarna, där ingen kunde engelska och man gjorde sig förstådd med hjälp av gester och kroppsspråk).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Viola
2011-09-24 @ 12:40:24 Blogg: http://mummyfied.blogg.se/

Det är imponerande hur barn verkligen lyckas omsätta viljan att kommunicera till hela kroppsspråket. hade hand om en liten tvååring en gång som var uppvuxen i en multikulturell miljö (hade alltså hört så många olika språk att hon inte förmått organisera något eget)Men hennes förmåga att göra sig förstådd var otrolig, hon kunde berätta handlingen i en film enbart genom gester och minspel.

Nevena
2011-09-25 @ 18:06:12 Blogg: http://nevena.blogg.se/

Vilken söt bild! =)

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet