bambi

Hollywoods Värsta Mammor?
Är det snart dags för Svenska Hollywoodfruar att byta namn till Hollywoods Värsta Mammor? Det är väldigt mycket debatt krings deras uppfostran just nu. Men jag förstår det också!

Först så var det Isabel Adrian som tog hål i sin ett åriga dotters öron. Vilket jag tycker man kan likställa med barnmisshandel. Det finns ingen anledning för en liten ettåring att ha hål i öronen. Hon förstår inte alls vad det är som händer och hennes mamma fanns inte ens där när det skedde (bebisen fick sitta i nannyns famn istället).

Sen så är det Gunilla Persson. Ja, vad ska man säga om en mamma som tvingar upp sin dotter att sjunga minuter efter att hon precis har spytt? Hon tycker själv att hon är världens bästa mamma och säger att hon aldrig har varit ifrån sin dotter någonsin i hennes 9-åriga liv. Aldrig lämnat henne till någon dagmamma eller låtit henne sova borta någon gång. Men det anser inte jag som något bra. Jag tycker faktiskt synd om hennes dotter som inte får lära sig lite självständighet och se världen utanför sin mamma.

Vad tycker ni om mammorna i Svenska Hollywoodfruar?
#1 - Anonym

Jag tycker du tar i lite då du säger att ta hål i öronen på en 1-åring kan likställas med barnmisshandel! Det kan givetvis diskuteras om det är lämpligt eller ej att ta hål i öronen på ett så litet barn. Min äldsta dotter fick hål i öronen vid tre års ålder och det gick bra. Min yngsta vid 7års ålder och hon hade då bestämt detta själv. Ha en bra dag!

#2 - kristin, Vincents mamma e

jag håller med dig!

Angående ta hål i öronen anser jag inte att ett barn är moget förens denna kan ta beslutet själv.



Såg när jag själv skulle ta hål en liten flicka som stortjöt och vägrade ta hål nr två men föräldrarna tvingade henne och höll fast henne, för att sedan säg åh vad fin du blev nu går vi och köper en leksak när allt var klart. Flickan var jätteupprörd!

#3 - LADY DAHMER

anonym om jag stack ett hål i min dotters kind eller näsa, skulle du tycka att det var ok?



Jag tycker ring i läppen är himla tjusigt, kanske ska sätta en sån på ungarna!

#4 - Viola

Hollywoods mest insnöade mammor om något. det finns ju en anledning till varför de inte trivs i Sverige ("PK-landet") för det där att värdera sin mammaroll utefter hur få gånger man varit ifrån sitt barn är inte lika vanligt här.

#5 - Mollie

Ja vad faan ska man säga när puckade människor blir föräldrar? Hon har ju INTE alla hästar hemma. Då man man inte förvänta sig att hissen ska gå enda upp. Fattar inte heller syftet med att driva på sitt barn så hårt. Eller ta hål i öronen på ett litet barn. Ufon!

#6 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Fan jag får halvt utbrott bara jag tänker på det. Pallar inte se det där. Har iofs inte trean heller.

#7 - Emma

Fruktansvärda !! Och sist med Isabel lekte lite med sin dotter sen ja lämnade hon väl henne till Nannyn och bara åkte jag skulle ha så dåligt samvete och umgås så lite med mitt barn..



Och hon Gunilla hon är ju bara för mycket stackars dottern och dessutom och ha fel stil och fel låt val borde varit väldigt pinsamt för dottern. och dessutom kan hon inte sjunga så fattar inte varför mamman ska tvinga henne till det . Barnen borde själv få välja sina intressen ...

#8 - Mirka

Det där med hål i öronen... jag är i vuxna dar tacksam att min mamma lät mig få hål när jag var så liten som 1 år. För jag minns inte ett dugg av det och jag har inga trauman. Det var värre när jag tog mitt fjärde hål som 9åring, dem smärtan minns jag.



Så barnmisshandel...njäe. Inte enligt mig i alla fall.



Gunilla kan jag hålla med om. För hon uppmuntrar ju till att spy och hjärntvättar ju sin dotter med gud. Dottern ser för övrigt ser helt knäckt ut. Stackars barn.

#9 - Mamman i Gerdsmygen

Men vad är det för logik att om man inte kommer ihåg det som vuxen så är det ok att ta hål i öronen på små barn? De känner väl för fan smärtan där och då? Att klappa till sin ettåring är ju med den logiken ok, för de kommer ju inte minnas att gjorde ont denna när de blir äldre? På vilket sätt är det ok att plåga sitt barn för att den ska se snygg ut? Sen fattar jag ju inte hur man kan få för sig att pierca småbarn ur den synvinkeln att en infektion av hålet kan leda till att brosket i örat smälter...

#10 - Emeli- Mamma till Nathalie

Jag kan knappt se på Hollywoodfruarna längre, jag blir så arg varje gång jag ser Gunilla Persson. Tycker så synd om hennes dotter. Hon ser ju aldrig glad ut och hon verkar knappt vilja sjunga.

Stackars barn som får stå ut med en sån mamma!

#11 - Marie-Louise

Jag kan inte se ett helt program utav Hollywoodfruar, jag blir så upprörd.

#12 - Linnea!

Ja det finns en del myter kvar om barn och smärta. T ex att de skulle vara för små för att komma ihåg det senare. Men det finns studier som visat att barn som blivit utsatta för smärta i spädbarnstiden reagerar starkare på smärta senare i livet än andra barn. Därför sätter man alltid Emla kräm i sjukvården innan man tar blodprover eller dylikt. Andra myter är att barn inte känner smärta eller inte känner lika mycket smärta. Förr opererades barn enbart under narkos och utan bedövning t ex.



Att ta hål är också något som kan fortsätta att göra ont ganska länge och smärta är också något som höjer kortisolnivåerna vilket inte är så himla bra framförallt inte hos så små barn.

#13 - Mia

Gunilla Persson skulle jag verkligen vilja säga några väl valda ord till mår fysiskt dåligt när jag ser vad hon gör mot sin dotter :(



/Mia

#14 - Hanna

Jag tycker att att Isabel ocg Gunilla verkar vara två hemska mammor. Varför ska man sätta på örhängen på små barn? Sen när bryr sig barnen om det? Det är ju mammorna som vill det och jaf tycker det är fel att göra så mot ett litet barn utan vilja. Sen spelar det ingen roll om barnet inte kommer ihåg det, för smärta är alltid smärta och det ska man inte utsätta sina barn för i onödan.

Gunilla ger för mycket press åt sin dotter och verkar vara en fasansfull mamma och skryter om hur duktig sin dotter är och hur villig hon är, men troligtvis vågar hon inte säga emot sin mamma. Fruktansvärt!

#15 - Tanja

Jag började nästan gråta när jag såg den lilla flickan få hål i öronen. Varför liksom?! För mig är det något jag förknippar med "kvinnlighet" och jag tycker faktiskt knappt det är något man ska ha före tonåren öht. Dessutom så kan man ju faktiskt få infektioner och sånt skit (det har hänt mig och det var gräsligt!) efteråt, är man verkligen villig att utsätta sitt barn för det? Har svårt att förstå att Isabel Adrian öht blir så hyllad för allt hon gör, tycker mest att hon är tacky....

#16 - Louise

Herregud, barnmisshandel?! Jag fick hål i öronen när jag var sju månader, inte mår jag dåligt av det nu! Det kan väl lika gärna bli infekterat/göra ont som när man är liten som om man är 10 år..

#17 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Louise Samma sak om dina föräldrar hade slagit dig... men det gör inte det hela rätt.

#18 - Agnieszka-2barnsmorsan

Det finns en anledning till att jag väljer att inte kolla på dem där programmen!

#19 - Tilda

Hur man än vänder och vrider på det är hål i öronen ett skönhets ingrepp som gör ont och det tycker jag är mycket onödigt att utsätta ett litet barn för. Skillnaden på att ta hål på ex en 10åring även om det likväl där gör ont och kan bli infekterat är att 10åringen kan uppskatta resultatet och dessutom känna sig stor över att få göra ett eget val.



Och det Gunilla gör mot sin dotter är totyr. Hon låter sin dotter åka obeltad i bilen, hon ber henne bita i sin läppar för att de ska få "finare färg" alltså den kvinnan förtjänar inte titeln mamma.

#20 - Louise

Vadå? Så man ska gå runt och må dåligt för att man fick hål i öronen när man var liten?

Nej, det är absolut inte samma sak som dom hade slagit mig. Verkligen inte, men det är ju vad jag tycker.

#21 - Mamman i Gerdsmygen

De som säger att de fick hål i öronen vid ung ålder om minsann inte kommer ihåg de idag använder samma retorik som de som säger att de fick stryk som barn men att de inte mår dåligt av det nu... Att tillfoga ett barn smärta för sin egen fåfänga tycker jag är förkastligt, men det är ju vad jag tycker.

#22 - Emmi

Jag tycker att det är en helt onödig serie om helt meningslösa människor. Jag förstår inte hur folk orkar se på skiten...