bambi

Min bästa storstadssemester


Vackra Montemartre

En av våra allra roligaste storstadssemestrar måste ha varit Paris! I vackra Pais så finns verkligen något för alla! Det är en underbar stad som man verkligen kan åka till året om. Det är underbart bara att gå runt och strosa och titta på alla vackra byggnader och njuta av den goda maten och deras goda viner. Men det finns några godbitar som man absolut inte får missa, som jag tänkte tipsa er om!


Paris är verkligen konstens huvudstad, speciellt i området runt Montmartre så ser man konstnärer överallt. Så om man åker dit så ska man passa på och låta en konstnär måla ett porträtt av en!



Självklart så måste man även ta en tur upp i Eiffeltornet. Det är svindlande högt men en underbar utsikt som man aldrig vill lämna!




Men intressantast var nog ändå att besöka katakomberna i staden. Det är långa långa gångar under jorden (inget för dom klaustrofobiska alltså!) med hur många skelett som helst. Vi fick veta att man byggde katakomberna då det hade varit översvämning på kyrkogården och alla skelett flöt upp!

Det är verkligen en kuslig stämning att gå runt alla dessa skelett. Skeletten hade också ordnas i olika mönster.



Som ni ser så blir det ALDRIG tråkigt i Paris och det är en sån där stad som man bara måste besöka någon gång i livet!
#1 - J

Haha, jag vill inte vara neggo men vi var där med vår (då) 1 1/2 månader gamla dotter exakt den här tiden förra året och det var kallt, regnigt och bökigt att få med vagn på tunnelbanan. Förstår inte vad Anitha Schulman menar med att det är så barnvänligt (tror det var i mama jag läste det). Amning hade ju fungerat enklare om det varit fint väder i och med alla parker men jag upplevde det som inte helt OK att amma på restauranger/cafén och man såg ingen annan som gjorde det.



När jag rest till Paris utan barn har jag upplevt staden precis som du beskriver dock :).

#2 - Sussi

Hejsan



Dit har man vilja fara och se, spec Eiffeltornet, wow vilken utsikt. Fast jag hade inte vågat ditt upp så höjd rädd som man är :(. Säkert hade man tappat kameran på samma g om man försökte att fota utsikten :( :) :)

Men en resa dit vore inte så fel & de skulle med säkerhet inte vara bortkastad med tid el pengar.

För inte bara Paris så finns det andra bya runt omkring som är så härliga att se. Samt de har alltid loppisar. Deras vackra porslin är en dröm.



Har du några andra tips på resor som du vill dela med dig?

Måst tacka för de fina bilderna, ja inte på katakomberna, de står jag över, men de andra bilderna var fina.



Ha en fin dag

Krammiz

Sussi



#3 - Lindi Loo

Vad roligt att du skriver om Paris! Jag och maken ska dit i slutet på oktober, utan barn!!! Första resan utan barn på 6 år och jag har alltid velat till Montmartre så det är dit vi ska och tänkte nog stanna där i krokarna för vi åker bara fre-sön.

Kram!

#4 - Daniel Larsson

paris är en under bar stad var dä 1994 i maj månad med en vän det finns mycke och se och jag var kollade på mona lisa var där med en god vän om jag får lite tid och mår bättre ska jag ta mig dit mera det är en underbar stad men dom gillar ej engelska där när man snackar märkte jag



#5 - Hanna

Åh tack för tipset! Det står med på mina önskemål :) kan man få se resultatet av målningen?