bambi

Mintbakelser

Ljuvliga bakverk med mycket smak av choklad och mint... perfekt till söndagsfikat!

 

12 st.

 

175 g mjukt smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl kakao
1 1/4 dl mjölk

Pepparmyntskräm
½ dl vispgrädde
2 tsk vegatabilisk olja
1 msk flytande glukos (finns på apotek!)
4 dl florsocker
pepparmyntsolja

Ganache
125 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
3. Vänd ner mjöl, bakpulver och kakao i smeten. Ha till sist i mjölken och blanda ordentligt.
4. Fördela jämt i 12 formar och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
5. Under tiden - gör pepparmyntskrämen. Blanda alla ingredienser förutom pepparmyntsoljan i en kastrull. Rör över låg värme till blandningen är slät och krämig. Tillsätt sedan några droppar pepparmyntsolja och blanda väl. Låt krämen stå kallt tills den ska användas.
6. När kakorna är klara och har svalnat. Ta bort pappersformarna och dela på kakorna på mitten. Bred på pepparmyntskräm på den nedre halvan och lägg sedan på den andra halvan ovanpå.
7. Smält samman grädde och hackad choklad till ganachen i en liten kastrull. Lyft sedna bort den och låt den svalna. Häll över ganachen vid servering.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

#1 - Erica

Måste bara meddela att inatt har jag drömt om dig. Jag skulle ta över er lägenhet (som inte låg i Stockholm utan i lilla Båstad). Det var en mycket fin lägenhet som var i två etage.. Är detta ett tecken på att jag läst din blogg alldeles för länge, när du till och med dyker upp i mina drömmar? Började läsa långt innan Zack fanns... :) Ha en bra söndag!

#2 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Erica Hihi, va roligt! Men jag blir också väldigt glad att höra att du har hängt med så länge! Tack för att du läser! :)