bambi

Syskonkärlek
Även om jag stundvis tänker "va faaaan har vi gjort??" när jag tänker på att vi skaffade barn så tätt så är det verkligen värt det när man ser deras kärlek till varandra. När dom kramar varandra. När dom leker med varandra. Eller bara som sitter bredvid varandra i fåtöljen och myser med lite kex tillsammans, utan bråk eller tjafs.



Även om jag har flera halvsyskon så är den yngsta av mina storesyskon 16 år äldre än mig. Jag är ett riktigt sladdbarn och har vuxit upp som ett ensambarn. Jag var lite avundsjuk på mina vänner som hade syskon som var nära dom i ålder. Det var ju som att ha en kompis med sig hela tiden! Alltid någon att leka med eller hitta på bus tillsammans med!

Men nu får jag uppleva den syskonkärleken igenom mina egna barn lite grann och jag är jätteglad att dom har varandra!
#1 - Carola L

Jag har två relativt tätt ( 20 månader) och jag säger aldrig mer! Mellan 2:an och 3:an är det 6 år och det var absolut mycket bättre! Mina två äldsta har varit ovänner från start. Jag tror inte ens de suttit och myst en enda gång tillsammans än och de är 12 & 14 - det har varit bråk från morgon till kväll s nu är det lite bättre, men nu är det ju så mycket hormoner istället. Det är 3 år mellan mig och min syster och det är inte förrän vi passerat 30 som vi umgås mer frekvent.

#2 - APAN SATT I GRANEN | vinn en fleecejacka från Polarn & Pyret

Jag växte upp med fyra syskon, vi var alltså fem kids. Fattar inte hur mamma orkade, men det är iallafall i snitt 5 år mellan varje unge.



Lite får stor åldersskillnad för att verkligen bli tighta, men det var mysigt ändå.

#3 - Dorothea - Ett nästintill trillingliv

Åh vad kul! Jag ska som sagt stå hela helgen så då ses vi ju massor :) Antar dock att du inte bor på hotellet, haha. Men hoppas du följer med ut och käkar iaf :)

#4 - Annica H

I min familj var vi, med mig 6 st syskon. Och äldsta är 10 år äldre än den yngsta.



Äldsta: 1988

Jag: 1990

Lillebror: 1991

Lillebror: 1993

Lillasyster: 1996

Lillasyster: 1998



När vi var små var det en sorts syskonindelning men nu är det en annan, jag pratar mest med min lillasyster som är född 1996.

#5 - Mia

Sötlökar!!!



Våra två äldsta är det 15 månader mellan...sen kom trean 3 år efter och sedan fyran 6 år senare... Så mellan äldsta och yngsta skiljer det lite mer än 10 år....



Själv är jag uppväxt med en storasyster som är 2 år äldre (3 årgångar...Hon född i dec och jag feb) och en lillebror som är 9 1/2 år yngre... Jag och min syster var som hund och katt tills jag började gymnasiet, sen den dagen har hon varit/är min allra bästa vän!!



HA EN GO FREDAG!



Kram

#6 - Karoliina-med K och två i

Jag är en ensam produkt av mina föräldrar, men dom har på "annat håll" fått ett respektive två barn till, så jag har tre "halvsyskon", som jag defenitivt inte kallar dom, vi är syskon. Punkt.

I alla fall. Det skiljer 7 och 9 år mellan oss, två är födda samma år från varsin förälder.



Idag har vi ju roligt tillsammans och umgås mycket, Men hela min uppväxt när jag varit ensam och bara haft "jobbiga småsyskon" har jag saknat någon mer jämngammal till mig själv och har därför lovat mig själv att göra vad jag kan för att inte ha lika många år mellan mina barn. Jag vill att min Neo ska få syskon som han kan leka och ha roligt med hela livet.

#7 - Rövarmamman

Hihi ja härligt med syskonkärlek, vi har ju också ganska tätt mellan våra två små o de börjar nu leka mer med varandra underbart å se:)

Hemma så var jag äldst med 4 yngre halvsyskon.

Jag född 83, sen kom småsyskonen 1985, 89, 90 och 91.

Förstår inte hur min mamma orkade på slutet m tre små på tre år,

För kroppen blir ju trött ;)



Hoppas ni har en toppen helg sötis! Kram

#8 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 mån mellan barnen och tillbaka på jobbet

Vi har ju också tätt emellan våra barn. Lite planerat blandat med en del "oooops". Stundvis har det varit fruktansvärt jobbigt, andra stunder har det varit underbart.



Att "välja" (om man kan göra det) mellan ingen (tvillingar) liten, mellan eller stor åldersskillnad mellan syskon så är jag övertygad om att alla delarna har sina för- och nackdelar. Det är svårt att äta kakan och behålla den ;-)