bambi

Det där med att ragga röster
Finaste Fnulan (som jag ska sova sked med imorgon!) tog upp en sak som jag har tänkt mycket på - det här med att ragga röster. Är det bara vi som tycker att det är väldigt jobbigt? Jag hatar att tjata om röster men samtidigt så vore det så roligt att vinna och alla andra försöker ragga röster på alla möjliga sätt och vis så om jag ska ha minsta lilla chans så måste jag väl också tjata... så tänker jag.

För egentligen känns det jättetråkigt att tjata om "rösta på mig". Jag känner mig som en påträngande försäljare. Vissa har till och med det som krav i tävlingar att man måste rösta på dom för att kunna vinna en åtråvärd vinst och då känns det lite som köpta röster. Hur roligt är det att vinna på det sättet?

Jag har lagt in "rösta gärna på mig" som ett litet P.S. i vissa inlägg men jag vill inte att ni ska känna er tvingade att rösta på mig utan rösta på den ni vill (det hoppas jag att ni redan gör)!

Alla dessa tävlingar där bloggare ska uppmana sina läsare att rösta på just dom kan jag tycka är lite orättvisa. Redan från början så kan man lista ut vem som kommer att vinna (utifrån vem som har flest läsare). Även om jag har en rätt så stor blogg så kan jag tycka att det är orättvist mot dom som har mycket små bloggar. Men en sak som börjar komma lite nu är att även en jury får vara med och bestämma vem som ska vinna (t.ex. i Mammablogg Galan). Det tycker jag är toppen, för då har även mindre bloggar chansen att vinna! Hoppas att vi får se mer av sånt!

P.S. Nu kommer jag sluta tjata om att ni ska rösta på mig, kommer bara nån enstaka påminnelse när det närmar sig slutet!
#1 - Mia

Så skönt att höra nåt sånt här från en storbloggare! Det är inte lätt som liten bloggare att vara med i någon tävling. Det brukar inte vara någon idé.

#2 - Victoria

Jag skulle inte kalla det tjatigt, till slut ser man det inte längre som läsare för att alla tjatar. Man läser liksom selektivt och ignorerar det man inte är intresserade av att läsa.

Jag tycker att det vore bra med en regel som sa att de som deltager inte får blogga om tävlingen och tjata efter röster. Man borde bara få blogga och tipsa om vem man tycker ska vinna om man inte själv är med, eller tipsa om någon annan än en själv. Det känns som att en värdigare vinnare skulle utses då. Fast det är ju säkert inte arrangörerna intresserade av för då får de ju mycket mindre reklam.

#3 - Saga -mamma till Emilia

Bra skrivet!

#4 - Caroline Andersson - 18år & mamma till Elias

En del försöker med allt för att samla röster, tillslut tröttnar man nästan på att läsa bloggen för alla inlägg handlar om att rösta på personens blogg.



Härifrån har du fått två röster (vi har två datorer) så jag hoppas det går bra fast du inte tjatar ;)

#5 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Jag tycker att det är helt ok att lägga in det som ett litet "ps" i slutet. Så gör jag med mina tävlingar med. Och som läsare tycker jag bara att det är enkelt att hitta till röstning eller tävling eller vad det nu ör :)

#6 - Carolina

Ett litet ps eller påminnelse är självklart helt okej men att skicka privatmeddelanden med exvis FB med "tjat" rösta på mig, rösta på mig eller att "köpa/muta sig till" röster - det tycker jag inte är okej. Kram!

#7 - Pia

Men småbloggare som inte har nån chans till vinst kan väl anordna såna tävlingar? Annan sak om det är en storbloggare ju?

#8 - Bittan

Men hallå...... tror du på allvar att det funkar .......vem röstar på den som tjatar mest ??? Ingen normalt funtad :-)

Den JAG tycker är en värdig vinnare får helt klart min röst.

Lycka till kram Bittan

#9 - Heléne

Tack för att du påminde mig...så där ja nu är det gjort. Lycka till! Hoppas hoppas, håller tummarna för dig :)

#10 - Tess

Jag tycker ärligt talat att det är patetiskt om folk har med att man måste rösta på dem för att kunna delta i en tävling hos dem.

#11 - Anna

Jag blir totalt avtänd av bloggare som tigger röster. Så himla tråkigt. Jag har bloggar sedan 1999 och OJ vad skrivsätt och t.ex rösttiggeri har förändrats.