Jag var på en sån häftig presslunch idag. Det var cook-a-long med Siemens på Aveqia där vi fick testa deras nya spishäll freeInduction. Det som är så speciellt med denna inductionshäll är att den inte har några kokzoner utan man kan ställa kastruller och stekpannor var som helst på spisen! Så häftigt! Och om maken sa, när jag berättade om att jag skulle dit, att ingen har kommit på detta tidigare?!?
Detta betyder att du kan ha kastruller och stekpannor i alla möjliga storlekar och former och hället anpassar sig efter dom! Man ändrar temperatur via en touchscreen som finns längst ner i mitten.
Vi fick då prova och laga mat på en sån freeInduction häll med guidning av en kock från Aveqia.
Det var väldigt roligt att få testa den nya spishällen och det skulle ju vara en dröm att få ha en sån hemma i köket! Den har precis släppts i butik men prislappen ligger på 40000 kronor!! Men jag tror stenhårt på att detta är framtidens spis för det är så himla smidigt och smart!
Vi hade en mycket trevlig lunch och jag fick chansen att sitta och prata en del med kocken som lärde mig massor om matlagning och bakning. Vi kom förstås in på bakning då jag älskar att baka och han berättade att man alltid ska väga alla ingredienser för t.ex. på en deciliter mjöl så kan det skilja 25 gram beroende på hur hårt packat mjölet är! Sen bör alla alltid anpassa alla recept efter sitt eget kök tyckte han och utgå ifrån recepten men var inte rädda för att lägga till och ta bort saker utifrån sin egna smak! Det tyckte jag var ett bra råd och det är något jag ofta försöker göra själv!