bambi

Jag har testat framtidens spis!



Jag var på en sån häftig presslunch idag. Det var cook-a-long med Siemens på Aveqia där vi fick testa deras nya spishäll freeInduction. Det som är så speciellt med denna inductionshäll är att den inte har några kokzoner utan man kan ställa kastruller och stekpannor var som helst på spisen! Så häftigt! Och om maken sa, när jag berättade om att jag skulle dit, att ingen har kommit på detta tidigare?!?




Detta betyder att du kan ha kastruller och stekpannor i alla möjliga storlekar och former och hället anpassar sig efter dom! Man ändrar temperatur via en touchscreen som finns längst ner i mitten.

Vi fick då prova och laga mat på en sån freeInduction häll med guidning av en kock från Aveqia.



Det var väldigt roligt att få testa den nya spishällen och det skulle ju vara en dröm att få ha en sån hemma i köket! Den har precis släppts i butik men prislappen ligger på 40000 kronor!! Men jag tror stenhårt på att detta är framtidens spis för det är så himla smidigt och smart!

Vi hade en mycket trevlig lunch och jag fick chansen att sitta och prata en del med kocken som lärde mig massor om matlagning och bakning. Vi kom förstås in på bakning då jag älskar att baka och han berättade att man alltid ska väga alla ingredienser för t.ex. på en deciliter mjöl så kan det skilja 25 gram beroende på hur hårt packat mjölet är! Sen bör alla alltid anpassa alla recept efter sitt eget kök tyckte han och utgå ifrån recepten men var inte rädda för att lägga till och ta bort saker utifrån sin egna smak! Det tyckte jag var ett bra råd och det är något jag ofta försöker göra själv!
#1 - Sabina

Hej Hallå!



Jag var en av de som vann biljetter till bloggminglet imorgon. Jag har inte hört något från Loppi än. Tror jag läste att du mailat dem våra uppgifter och att de skulle höra av sig med info till oss? Vet du om de andra hört något?



Sabina

#2 - Sussi

Hejsan



Vilken smart spis, verkligen en som man skulle behöva.

Men hoppas att priset går ner. När de är nya på marknaden brukar de vara höga priser men sen drar de ner priset.



ha en bra kväll

Sussi

#3 - Caroline

Det finns flera sådana spisar från andra märken. Några vänner till oss har en där det är fyra X på, så länge någon del av grytan/stekpannan/plåten står på krysset så blir själva stekytan så stor som pannan är. Jätte smidigt när man har olika stora pannor!

#4 - BAMBI

Caroline Jag missade att berätta en del grejer som att man kan flytta på kastrullerna och "möblera om" på spisen så följer "plattan" med.



Man är inte begränsade inte några kryss utan kan verkligen ställa kastrullerna var som helst på spisen!

#5 - Heidi

Det är verkligen ett bra tips att väga alla ingredienser när man bakar! Jag jobbade i ett bageri en gång och allt vägs. Jag har blivit så van vid det att jag älskar recept där det är viktmått. Bara att ställa bunken på vågen och köra på, med nollställning mellan varje ingrediens. Super!! ;) Himla fiffig spis förresten - Hoppas den går ner lite i pris så kanske den passar in i vår budget om ett par år ;)