bambi

Jag kommer alltid att lyssna på mina barn
Ett väldigt starkt minne som  jag har från min barndom är när jag var 10 år och bröt nyckelbenet.

Jag ramlade när jag red och landade olyckligt på axeln. Men det värsta var att jag fick ligga hela natten med svåra smärtor för att min mamma inte trodde att det var så farligt. På morgonen när jag fortfarande hade fruktansvärt ont så åkte vi äntligen in till akuten och det visade sig att mitt nyckelben var brutet.

Det var jättejobbigt att försöka berätta att jag hade jättejätteont men att inte bli trodd. Det såg inte så farligt ut när jag ramlade tyckte min mamma och det var det. Och fast jag grät hela natten och försökte övertala min mamma om att jag faktiskt hade jättejätte ont så skulle vi vänta till morgonen... det skulle nog gå över.

Det minnet är så starkt och just det där med att inte bli trodd var riktigt jobbigt. Visst kan barn hitta på och överdriva men jag försöker alltid lyssna på vad Zack har att säga och utgår från att det han säger är riktigt. Ibland så säger han ju saker ur hans perspektiv, som att skon är konstig och så ligger en stor sten i den. Men för honom så var det första gången han hade en sten i skon och han visste inte hur det kändes så det enda sättet han kunde förklara det på var att det var "konstigt" - vilket är ganska lätt att vifta bort som förälder.

Det är inte alltid lätt att verkligen lyssna på sina barn och försöka förstå vad det är dom egentligen säger men jag ska alltid göra mitt bästa!
#1 - Monia - mamma till Tuvalie

hur kunde hon inte tro dig :(

#2 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävlingar igång!

Att lyssna på sina barn är ju jätteviktigt!

#3 - Karin

Kunde inte låta bli att le lite åt Zack, så sött!

Barn tänker så roligt!



Det är superviktigt att lyssna på sina barn. Jag försöker också att lyssna noga och vara uppmärksam. Alla upplever vi smärta/obehag på olika sätt, det gäller ju barnen också.

#4 - Malin

Jag försöker också...

Minns när jag var 8 år och jag hade ramlat av cykeln. Jag satt vid matbordet och grät och försökte pricka makaronerna på tallriken med gaffeln och mamma bad mig sluta larva mig. Men jag kunde ju inte se! Snacka om snopen och väldigt förlägen mamma när doktorn senare sa att hjärnskakningen kunde innebära att synen försämras...

#5 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Jag har oxå lovat mig själv och mina barn vissa saker när det gäller barnen och detta tack vare min egen uppväxt <3

#6 - Marie-Louise

Jag försöker också alltid att tänka så, att barnen verkligen försöker förklara. Jag har även alltid haft den bestämda uppfattningen att hellre en gång för mycket till doktorn med mina barn än en gång för lite... Kram

#7 - Jeanettelyckligfruochtvåbarnsmamma

Ja det är verkligen viktigt att lyssna och "läsa mellan raderna"

Jag brukar även be barnen att "visa" vad de menar när det är svårt att berätta riktigt vad det är.

#8 - CL

Jag har ett liknande minne, fast med en hjärnskakning istället... Också ett fall från en häst.



Har du hållt på med hästar? Det skulle vara jätteroligt om du berättade mer om det!

#9 - Tess

Det skulle fler vuxna må bra av att göra och samtidigt sprida empati runt sig. Jag har en s.k. "osynlig" värksjukdom och får än idag höra, av andra vuxna, att min värk inte är så farlig för den SYNS ju INTE. Hur kan de veta hur jag upplever det?

#10 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Ja, vi måste lyssna på våra barn. Vi måste också bli duktigare att lyssna på våra barn när vi sitter i samtal med andra vuxna. Man kan faktiskt säga åt barnet att det får vänta, istället för att ignorera barnet som bara försöker få mammas uppmärksamhet genom att prata högre och högre och sedan skrika. Det tar tre sekunder. Sen kan man återgå till samtalet igen, prata färdigt och sedan lyssna på barnet. Nu är ju inte det samma sak som du skriver om, men jag irriterar mig på föräldrar som ignorerar barn på det sättet.