bambi

Känn med hen



Med oss till fjällen tog vi med oss den nya boken Känn med hen från Sagolikt Bokförlag. Den är på rim, vilket Zack verkligen älskar (han brukar rimma rätt så mycket själv) och så har boken jättevackra färgglada bilder.


Boken handlar om känslor. Fem olika känslor representeras av olika figurer hen, hyn, hån, hun och hin. Det är ju ett superbra sätt att börja prata om känslor (vilket jag tycker är så viktigt att prata om!).
Känn med hen finns med i några av goodiebagsen som jag delar ut under april, men man kan även köpa boken här - Köp den för tusan! Den kostar bara 79 kronor!!
#1 - Tess

Jag brukar tycka att rim är töntiga, men skaffade boken Kivi och monsterhund och rimmen i den var inte alls töntiga utan istället roliga, vitsiga och smarta :-) Det har gjort mig mer öppen för att skaffa böcker med rim. Ska ta en titt på denna då en bok om känslor låter jättebra!

#2 - Jo

Den ska jag absolut införskaffa!



Om jag inte tävlar och vinner någon av dina goodiebags förstås... ;-)

#3 - Jo

En fråga till dig förresten: hur uttalar du hen?



Jag uttalar det precis som hon och han, dvs honn, hann, henn.



Har dock hört många som uttalar det heen. (t ex Jessica på Let´s Dance i fredags, haha...) För mig känns det dock helt fel om det ska vara "likställt" med hon och han och flyta in i språket?

#4 - BAMBI

Jo Jag uttalar det liknande "han" och "hon". Känns mest naturligt så!

#5 - Anonym

Eller så kan man spara in 79 kronor och prata om känslor med barnet i största allmänhet. Nu blev jag ledsen. Nu blev hon ledsen. Nu är han arg för att du gjorde så. Osv. Man kan få in känslor överallt hela tiden nästan