bambi

Livspusslet
Det var någon av er som frågade om hur vi egentligen får ihop livspusslet (hittar inte den kommentaren nu bland alla goodiebagskommentarer och allt så tappar man lätt bort någon kommentar - så jag ber så jättemycket om ursäkt om ni inte får svar! Fråga gärna igen!).

Just nu jobbar jag 60% som lärare, jobbar 20% med bloggen och är föräldraledig 20% medan maken jobbar heltid. I höstas jobbade maken 75% och jag heltid. Enda sättet för oss att kunna ha barnen 9 -15 på förskolan varje dag är att en av oss arbetar lite mindre. Sen försöker jag göra lite extra här hemma men maken försöker ta lite fler nattningar. Men man får tänka på att man kan även se en tur till affären som en "utflykt", för det är det ju för barnen. Oftast så försöker man stressa igenom sånt som handling, matlagning och städning men ta vara på det och engagera barnen i det så att det blir något man gör tillsammans!

Men jag sitter ofta och jobbar på kvällarna och helger, både med rättning och förberedelser men också med bloggen förstås. Och just idag jobbar maken hela dagen! Så jag är ensam med barnen idag men jag är oerhört tacksam över att dom har lekt så bra tillsammans idag. Inget bråk alls! Inget gråt och skrik och någon som vill sitta i knäet hela tiden.... såååå skönt!!



Det regnar idag men vi har varit ute en sväng och postat goodiebags, hämtat ut paket och handlat lite. Zack promenerar nästan alltid nu så det tar lite tid att göra ärenden. Jag blev så irriterad på en man som kommenterade "Jaha, där står du!" när jag stod kanske lite i vägen, men jag väntade ju på Zack. Jag ville så gärna säga någonting tillbaka men jag lät bli. Det är så olika från dag till dag om man orkar tjafsa med folk eller inte... Men jag tyckte att just en sån kommentar är så onödig eftersom man känner sig så mycket i vägen som det är när man kommer med en barnvagn! Det ska bli skönt när vi inte har några barnvagnsbarn alls!
#1 - Anonym

Men .. han kanske inte menade något illa alls? Mer ett konstaterande att där stod faktiskt Du. Det vet jag själv att jag har sagt flera gånger när man inte är beredd på att det ska stå någon där man kommer. Nu vet jag inte hur det såg ut där du stod, om du stod bakom ett hörn eller så, men annars kanske han bara var i sin egen värld tills han såg dig och sa de orden.

#2 - BAMBI

Anonym Ja, jag vet ju inte säkert men det lät väldigt otrevligt och nej jag stod inte runt ett hörn...

#3 - ROXANNA - Kamp efter Cancern - Äntligen Gravid

ganska smart fördelning :)

#4 - J - tvillingmamma

Åh jag är SÅ van vid att stå i vägen med min stora dubbelvagn! Det finns många otrevliga typer där ute!

#5 - Sara

Tack så mycket för ditt svar! Intressant att veta hur ni gör och få lite tips. Idealiskt att bara behöva ha barnen på dagis 9-15. Jag antar att allt till syvene och sist handlar om prioriteringar. Har ni familj i närheten? Får ni mycket hjälp av dem?



Tack för en rolig och intressant blogg:)

#6 - Anna

Oj, vad fin Leahs tunika är! En sån skulle jag vilja ha till mig själv :-)