bambi

Pekankola cheesecake

Denna ljuvliga cheesecake är verkligen som a little piece of heaven. Den är rätt enkel att göra, så det är lätt att imponera gästerna med denna smaskiga läckerbit! (Och bara åsynen av den gör att man inte kan låta bli att ta sig en bit, eller hur?)



Kakbotten
220 g digestivekex
100 g smält smör

Cheesecakefyllning
700 g philadelphiaost
1 ½ dl strösocker
1 krm vaniljessens (eller ca 1 tsk vaniljsocker)
3 stora ägg

Kolasås
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
1 krm vaniljessens (eller ca 1 tsk vaniljsocker)

ca 2 dl grovt hackade pekannötter

1. Kör kexen i en mixer tills det är bara fina smulor. Blanda med det smälta smöret i en bunke.
2. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform med löstagbar kant och ställ in i kylen.
3. Värm ugnen till 150 grader.
4. Vispa ihop philadelphiaost, socker och vaniljessens tills blandningen är slät.
5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje.
6. Häll cheesecakefyllningen över den kylda kakbottnen.
7. Grädda i ugnen i 35-45 minuter.
8. Ta ut och låt svalna ordentligt.
9. Smält hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull.
10. Tillsätt sedan resten av sockret och vispgrädden. Rör om så att allt blandas och koka upp.
11. Låt småputtra i ca 15 minuter.
12. Ta kastrullen från plattan och ha i smör och vaniljessensen. Rör om och låt svalna något innan du häller över såsen över cheesecaken. Garnera med pekannötter!


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)

#1 - Viktoria

Hej! Jag undrar om du har någon Odd Molly Wilma mankiller?

Mvh Viktoria

#2 - walleri

ååh jisses vad gott det såg ut. Synd att det inte finns glutenfria digestivekex. :(

#3 - Helena

Men det finns ju glutenfria digestivekex! Det har jag köpt till min vän som är glutenallergiker! Det var en röd och vit förpackning och stod i hyllan bland alla andra allergiprodukter.

#4 - Johanna

oh så gott!



Skulle du vilja rösta på min bild som jag tävlar med?

Du kan enkelt tjäna på det själv! Kika in här så får du veta mer!



http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se/2012/04/10/7708160-nu-tankte-jag-muta-er/#kommentarer



Vill du inte göra som det står i inlägget räcker en röst. Jag blir glad bara du vill rösta!

#5 - Jo

Åh, det låter ju otroligt gott! Jag älskar cheesecake, denna måste testas!

#6 - Hanna

Gott det låter!

#7 - Bondmoran

KANONTÄVLING på bloggen idag. Tar slut vid midnatt idag så hurry up :-D



Länka gärna, ger en extra röst.



Tävlingen hittar du här:

http://bondmoran.nu/?p=4529



Kram

Bondmoran

www.bondmoran.nu

#8 - LILITH - Borderline & mamma

Dina recpet hamnar alltid i min receptmapp på datorn :)

#9 - Ulle

Käre värld vad gott det såg ut. :)

#10 - Lilla Mysan

Ja jädrar, det där såg både gott och enkelt ut. Det ska definitivt bli en sån lagad i detta hushåll inom en snar framtid!



PS. Jag kommer på bloggminglet ändå! Tjiho! Tack vare min allra bästa mamma! Så vi ses där! :)

#11 - Natali BLOGGAR OM LIVET ♥ ♥ ♥

Ooooj så gott det ser ut, hur kan du baka sådant här och inte sitta halva natten och längta till kylskåpet? ;)

#12 - joanna-livet med Aspergers syndrom!

åh va smarrigt de ser ut:)

#13 - Sofia

Sockret klumpar sig??? What to do! Kram

#14 - BAMBI

Sofia Menar du när du smälter sockret?? För det är bara att fortsätta och smälta sockret (nu kanske detta svra kom lite sent.... men...)

#15 - Feffe

Den ska inte in i frysen alltså?

#16 - BAMBI

Feffe Nej, det ska den inte!

#17 - Kristina

Jag undrar om denna går att frysa (när den är klar)?

För att sedan kunna ta fram en bit, tina den och äta?

#18 - BAMBI

Kristina Jag är osäker... har aldrig testat själv. Inte med någon cheesecake så jag vågar inte riktigt svara på det!

#19 - Mikaela

Jag bakade denna i lördags. Lätt att baka och alldeles, alldeles underbar. Rekommenderas!