bambi

Snurrkakor
På Leahs kalas så bjöds det på dessa färgglada snurrkakor! Jag hade en ambition att göra snurrkakor i alla färger som tårtan var i, men dessa kakor var mycket svårare att göra än jag trodde! Men med lite tålamod så går det rätt så bra och resultatet är ju underbart! Det är verkligen kakor som barnen tycker är jätteroliga!



7 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl socker
250 g rumstempererad smör
1 ägg
½ tsk vaniljessens (alt. 1 tsk vaniljsocker)
pastafärg/karamellfärg

1. Vispa smör och socker fluffigt.
2. Vispa i ägget och vaniljen.
3. Ha i bakpulvret och sedan mjölet lite i taget.
4. Forma till en deg och dela i två delar (jag delade till min i fyra delar till och med och färgade två av dessa)
5. Färga ena degen med pastafärg/karamellfärg (eller två av delarna om du har delat degen i fyra delar)
6. Kavla ut varje degdel mellan två bakplåtspapper till en rektangel, ca ½ cm tjock. Försök att få dom att bli lika stora (mät gärna!).
7. Låt sedan dom ligga i kylskåpet i ca en timme.
8. Ta sedan ut delarna och lägg den färgade delen ovanpå den ofärgade delen (låt gärna bakplåtspappret på undersidan och ovansidan vara kvar. Kavla lite ovanpå så att dom trycks ihop lite.
9. Sedan börjar det knepiga - att rulla ihop degen! Om degen har varit inne i kylskåpet för länge och blivit för hård, låt den gärna ligga framme lite så att den blir lättare att rulla. Rulla försiktigt och tryck ihop degarna hela tiden samtidigt som du rullar.
10. När du äntligen har fått ihop en rulle så ställ in den i kylen 30-60 minuter igen.
11. Sätt på ugnen på 175 grader. Ta ut rullen och skär den i ½-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter.



Jag gjorde först snurrkakor i rosa, men dom blev väldigt misslyckade! Degarna hade legat för länge i kylen innan jag rullade ihop dom, så dom var så hårda och svåra att rulla ihop! Men jag lärde mig att mitt misstag, nästa gäng blev mycket finare  :)

P.S. Om du gillar mina bakinlägg så får du jättegärna rösta på mig (nr 35) som årets mat- och bakblogg i Mammablogg Galans omröstning. Inte många dagar kvar att rösta!
#1 - Amanda

Jättefina, och kul att göra i flera färger!



Ha en riktigt mysig valborg nu!

#2 - Thina

Vilka roliga kakor. Veta något som ska prov bakas inför dotterns tre års kalas vid midsommar

Med närmare 30 barn på kalaset så är allt i färg av glädje

#3 - Carola

Såna där brukar jag göra till barnens kalas också, de brukar uppskattas av både stora och små. Något som vi gör annorlunda är dock att vi rullar ihop färgerna innan vi stoppar in degen i kylskåpet, det gör det hela mycket enklare och blir ingen skillnad i smak eller någonting. Då är det bara att skära dem i lagom tjocka kakor när man tar fram dem för gräddning.

#4 - Karin

Super söta kakor.. Undra om man ska våga sig på att testa, en blå sats vore fint till lillkillens dop nästa helg :)

#5 - Debbie- Mamma till 2 Prinsar ♥

Härliga! Ska jag definitivt försöka mig på till lillkillens dop! :)

#6 - Sussi

Tusen tack för receptet

de blir säkert perfekt att ha till kalaset, om jag lyckas.



Ha en fin dag

Sussi

#7 - Heidi

Jag ska ha me and i-party på torsdag och då kommer en massa barn så idag har jag testat att baka dessa! Guud va fina de blev! Tror de kommer bli populära! Jag lät dem inte vila i kylen alls först utan rullade ihop dem direkt och lät sedan rullarna ligga och vila en bra stund. Tyckte det gick väldigt smidigt. Receptet sparas inför kommande barnkalas! ;) Tack!

#8 - Eva

Dessa kakorna ser så läckra ut! Har mina i kylen nu, sk skäras om en stund. Var lite pilligt att rulla, den ljusa degen fastnade lite i bakplåtspappret. Men tror det blev bra iaf. Tog rosa pastafärg på den andra degen och testade att tillsätta lite jordgubbsessens med :)