7 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl socker
250 g rumstempererad smör
1 ägg
½ tsk vaniljessens (alt. 1 tsk vaniljsocker)
pastafärg/karamellfärg
1. Vispa smör och socker fluffigt.
2. Vispa i ägget och vaniljen.
3. Ha i bakpulvret och sedan mjölet lite i taget.
4. Forma till en deg och dela i två delar (jag delade till min i fyra delar till och med och färgade två av dessa)
5. Färga ena degen med pastafärg/karamellfärg (eller två av delarna om du har delat degen i fyra delar)
6. Kavla ut varje degdel mellan två bakplåtspapper till en rektangel, ca ½ cm tjock. Försök att få dom att bli lika stora (mät gärna!).
7. Låt sedan dom ligga i kylskåpet i ca en timme.
8. Ta sedan ut delarna och lägg den färgade delen ovanpå den ofärgade delen (låt gärna bakplåtspappret på undersidan och ovansidan vara kvar. Kavla lite ovanpå så att dom trycks ihop lite.
9. Sedan börjar det knepiga - att rulla ihop degen! Om degen har varit inne i kylskåpet för länge och blivit för hård, låt den gärna ligga framme lite så att den blir lättare att rulla. Rulla försiktigt och tryck ihop degarna hela tiden samtidigt som du rullar.
10. När du äntligen har fått ihop en rulle så ställ in den i kylen 30-60 minuter igen.
11. Sätt på ugnen på 175 grader. Ta ut rullen och skär den i ½-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter.
Jag gjorde först snurrkakor i rosa, men dom blev väldigt misslyckade! Degarna hade legat för länge i kylen innan jag rullade ihop dom, så dom var så hårda och svåra att rulla ihop! Men jag lärde mig att mitt misstag, nästa gäng blev mycket finare :)
P.S. Om du gillar mina bakinlägg så får du jättegärna rösta på mig (nr 35) som årets mat- och bakblogg i Mammablogg Galans omröstning. Inte många dagar kvar att rösta!