bambi

Baconlindad fylld kycklingfilé med tomatris (LCHF)
Här kommer gårdagens middag, som gjorde succé! Riset blir så himla gott och passar till mycket, testa! Utan riset så blir det en väldigt bra LCHF-maträtt  :)
 
 
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
10 soltorkade tomater
5-6 msk philadelphiaost
 
Tomatris
2 vitlöksklyftor
2 dl passerade tomater
4 port. ris
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Strimla soltorkade tomater och blanda med philadelphiaost.
2. Skär en skåra i varje filé men inte så att det går igenom helt. Fyll varje filé med 1/4 av röran.
3. Linda 2-3 baconskivor runtom varje filé. Låt steka i ugnen i 20-25 minuter.
4. Fräs pressad vitlök i lite olja i en kastrull.
5. Häll sedan i ris, hälften av vattnet (enligt anvisningarna på rispaketet) och passerade tomater. Låt koka enligt anvisningarna på paketet.
 
 
Jag testade en ny ugnsform som jag faktiskt köpte på Lidl (!) med små upphöjningar så att det blir lite krispigare. Fettet är också väldigt lätt att rinna bort. 
#1 - Karin O

Vilket bra recept, ser smaskens ut:)

#2 - Sanna

Mums, det ser supergott ut! Jag väljer lätt med riset till :)

#3 - Ann-Sofi MATSAFARI

Tomatris var något nytt för mig! Spännande:)

Svar: Det är verkligen jättegott (och så enkelt), prova!!
bambi

#4 - smelly

Jag lagade det precis!! Jätte gott länkar dig senare ikväll!

Svar: Va kul!! :)
bambi