Barnen börjar bli stora....

Leah sover fortfarande i sin gamla spjälsäng (men med ena sidan borttagen). Hon känns ju lite för stor för spjälsäng så nu är det dags för henne att överta juniorsängen och Zack ska få en ny säng.
 
Denna gång fick det bli en praktisk säng också med två lådor under. För förvaring kan man ju aldrig få för mycket utav i ett barnrum, eller hur?
 
Det fick bli denna säng från IKEA som heter Brimnes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Aggie
2012-08-27 @ 18:43:58

Precis en sån säng har vi till våran son! Den är super :-) Du vet att du kan dra ut den och lägga i en madrass till och det blir en 160 cm bredd säng? Perfekt om man har gäster eller om barnen är sjuka och man vill dela på sig men ändå ha gott om plats :-)

Kram!

Svar: Jag såg det! Men vad ska man ha för madrass då??
bambi

Madeleine - om livet i the OC
2012-08-27 @ 18:47:03 Blogg: http://www.maddes-cali-dreamin.com

Vår 2 åring sover fortfarande i spjälsäng och vi har börjat prata om att ta bort ena sidan.. men hon har inte börjat försöka klättra ut eller nånting och hon sover så bra, så det är så skönt att ha båda sidorna kvar. Min 4åring började klättra ur spjälisen när hon va strax över 1år och hon fick byta till större säng efter det OCH började komma in till oss om nätterna.. så ja min lilla tjej får sova i spjälis tills hon börjar försöka komma ur den :)

Ejkej
2012-08-27 @ 18:55:03

Precis den sängen köpte vi också. Sonen är dryga tre år och har tills nu sovit i spjälsängen, med sidan borttagen. Men nu är det dags för en rejäl uppdatering. Vi köpte bara en madrass till att börja med, men tydligen har man en till likadan och så sover man med två madrasser på varandra tills man drar ut den och har dem bredvid varandra. Vanlig (skumgummi?) madrass köpte vi.

Svar: Så man använder typ bäddmadrassen till extrasängen?
bambi

birgitmaria
2012-08-27 @ 19:12:48 Blogg: http://birgitmaria.blogg.se/

Hej! Kul att du kikade in på min blogg :)
Jättefin säng, det kan aldrig bli för mkt förvaring! Jag undrar alltid var alla grejor kommer ifrån...

Yohannas.se
2012-08-27 @ 19:39:53 Blogg: http://maiplunevermind.blogg.se/

Den var faktiskt riktigt fin!! Önskar den fick plats i lillans rum bara... :/

Jenny
2012-08-27 @ 20:39:09

Vår snart 3åring sover i spjälsäng med ena sidan nyss borttagna.Minstingen, snart två i spjälsäng med spjälsidorna kvar. Praktiskt så man vet vart man har henne + att hon somnar själv i sängen ;)

Vet från tidigare bild att vi har likadan spjälsäng som Leah. Det blir ju inget stöd på sidan när man tagit bort ena spjälsidan (o satt på den lilla brädan) så 3åringen ramlar ner hela tiden. Hur har ni löst det eller ramlar inte Leah ner?

Svar: Vi har haft två jättestora kuddar bredvid hennes spjälsäng. Vi ligger på dom när vi nattar barnen också.
bambi

Aggie
2012-08-27 @ 20:49:50

Man köper två likadana skummgummi madrasser på Ikea. På bilden du visar är den bäddad med två madrasser. Vi brukar bädda den med en och så har vi satt en såndär "sänghäst" (en planka från ikea se på barnavdelningen) på sidan, så han inte ramlar ur. Samma när han sov i spälsäng utan höga sidan.
Så gömmer vi extra madressen i förrådet :-)

Så personligen tycker jag den är mysigare med bara en madrass i för då blir det lite kant runt om och inte lika lätt att trilla ur :-)

Kramar!

Anonym
2012-08-27 @ 21:06:49

Jag vet inte riktigt vad du menar med juniorsäng, men tycker inte den här nya såg särskilt stor ut heller, men jag undrar bara varför inte Leah får en ny säng och Zack har kvar sin gamla? Istället för att hon ska överta hans saker? :)

Bara en fråga, inget illa menat eller så, hoppas du inte tar det på det viset ..

Svar: Juniorsängen är lite kortare än en vanlig säng. Tror att den är 150 eller 160 cm? Denna säng är normallång, alltså 200 cm. Leah kommer ju alltid få ärva dom dyrare sakerna så som overaller och möbler, det är ju så när man är yngst. Men om ett par år köper vi nog en ny säng till henne också.
bambi

Tess
2012-08-27 @ 21:51:00 Blogg: http://highlandertess.blogg.se

Vi kör med spjälsäng ett tag till för vår 2-åring. Vi testade att ta bort en sida, men han blev så orolig då och kom upp precis hela tiden. Får se när vi kan testa igen :-) Längtar dock till en vanlig säng för han blir tyngre och tyngre och det börjar bli jobbigt för mig att lyfta ner honom i en spjälsäng.

cecce
2012-08-27 @ 22:47:54 Blogg: http://www.ceccesblogg.blogg.se

Hej!

Förvaringsutrymmen är alltid uppskattade! Min son har en liknande Ikeasäng fast modell äldre. Vet inte om den finns kvar i Ikeasortimentet längre. Tre praktiska lådor räddar rumsutrymmet då det inte finns plats för någon garderob!
Kanon!
Bra köp alltså:-)

Kram cecce

Rebecca
2012-08-27 @ 22:54:16 Blogg: http://rebeckhaam.blogg.se

Finns så mycket praktiska saker nuförtiden :)
perfekt barnsäng ;)

Ejkej
2012-08-28 @ 12:38:55

Jag såg att Aggie redan hade svarat på frågan, men man ska alltså ha två likadana madrasser. Sådana här http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30139741/ Antingen har man dom på varandra, men då kan det nog bli lite högt, om man vill ha kant runtom. Så då får man ha en som förrådet, precis som Aggie skriver här ovanför. Och en sån här sänghäst kommer vi också ha på sängen för att lillen inte ska ramla ur. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30099293/

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet