Lofsan har länge pratat om mina cupcakes och igår blev hon av med sin "Bambi-oskuld" (som hon själv sa). Hon önskade sig chokladcupcakes så det fick bli chokladcupcakes med vitchokladfrosting.
Frostingen blev först helt misslyckad och rinning, men jag lyckades rädda den och den blev jättegod! Perfekt fluffig och perfekt smak av vit choklad.
12 st.
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
Vitchoklad frosting
120 g vit choklad
2 msk mjölk
120 g philadelphiaost
2 msk vaniljsocker
110 g smör, rumstempererat
8 dl florsocker
drygt ½ dl mjölk
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Smält choklad och 2 msk mjölk försiktigt i en kastrull.
6. Vispa ihop philadelphiaost och vaniljsocker och häll ner chokladen under vispning. Ställ sedan i kylskåpet i minst 2 timmar.
7. Vispa ihop smör, hälften av florsockret och ½ dl mjölk tills det är fluffigt. Till sätt chokladblandningen från kylskåpet och fortsätt och vispa. Ha sedan i resten av florsockret (eller så mycket som behövs) tills frostingen har en bra konsistens.