bambi

Här kommer Pippi Långstrump....
Zack i Pippi-dräkten
 
Zack fyller snart år. Jag frågar honom då och då vad för slags kalas han vill ha. Det har varit Nicke Nyfiken kalas, Hello Kitty kalas och nu Pippi kalas. Nu har jag kommit på en del roliga lekar med Pippi-tema, jag har beställt Pippi kakformar och jag tror att jag vet hur jag ska lösa det där med tårtan....
 
Så, jag köpte EN Pippi-dräkt som jag tänkte att barnen kunde leka med - båda två. Det är alltid förhoppningen när jag köper ett ex av någon leksak, men oftast blir det verkligen STORBRÅK. Dom bara måste ha det som den andre leker med just nu. 
 
Det har varit så mycket bråk om den där Pippi-dräkten så snart köper jag en till. Men samtidigt så tycker jag att det är så bra att dom lär sig att samsa om sakerna och att dela med sig. Jag tycker inte om det där med "mitt, mitt, mitt", men vad gör man när det ständigt är bråk och tjafs om någon specifik leksak? Hur gör ni? Köper ni två/tre/fyra av allt?
 
Leah i Pippi-dräkten
#1 - Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen

Jag köper öronproppar ;). Nä, det gör jag inte. Men jag köper en sak av varje och hoppas varje gång att de ska komma överens, men så blir det ju aldrig, men hur sjutton ska de annars lära sig turas om, leka tillsammans och vänta på sin tur.

#2 - Stina

Oftast köper jag en sak, men då och då köper jag något som är bara deras egen. Har ju bara 12 mån mellan flickorna så de leker ju med samma saker och de har inte riktigt lärt sig att samsas än men med vissa saker går det riktigt bra. Dock kommer de få en del saker som är deras egna för annars skulle det aldrig fungera här hemma...

#3 - Lesthi

Jag tror nog att jag komemr köra på att köpa varsin faktiskt.. när jag tänker på min barndom minns jag ju hur kul min syster och jag hade med varann, för att vi alltid kunde leka med varann, hade vi behövt samsas om en typ av leksak hade det varit svårare. Jag tror man kan lära sig samsas genom andra sätt :)

#4 - Ulle

En del saker har de varsina exemplar av om det är "bra" grejer som de leker mkt med själva. Utklädningskläder är något vi har massor av, köper även riktiga kläder på loppis till utklädningslådan, och det är bara ett ex av varje, där får de samsas.

Det krånglar väldigt mkt med sidan när man klickar sig in här och runt på länkar. Blogg.se:s server-ko dyker upp nästan hela tiden. Tänkte att du ville veta det, men förstår att det nog inte är något du kan göra nåt åt..


Svar: Det hjälper oftast att uppdatera sidan, testa det om det inte funkar!
bambi

#5 - Anonym

Köper varsin.

#6 - Tess

Köper en sak av de flesta saker. För oavsett vad det är för leksak så vill de leka med den bara för att den andra gör det.
De får helt enkelt lära sig att samsas om sakerna, de flesta saker känns nämligen så onödigt att köpa i dubbla exemplar.

#7 - Katja

Jag hade köpt en annan dräkt, inte just pippi men nån annan ny. Då kan de klä ut sig tillsammans och leka ihop även om inte båda är pippi. Har ni andra utklädningskläder idag så blir det säkert ändå roligare med en ny. Kanske nån annan figur de kan relatera till från film/tv :)

Svar: Bra tips! Det ska jag nog göra! :)
bambi

#8 - Mia

Jag köper i princip aldrig två lika dana saker. Det kan ju ge helt motsatt effekt. Dvs. två helt ointressanta Pippi-dräkter som inte används... Jag kör i så fall på varsin present, men helt olika saker.

#9 - Mia

Jag köper i princip aldrig två lika dana saker. Det kan ju ge helt motsatt effekt. Dvs. två helt ointressanta Pippi-dräkter som inte används... Jag kör i så fall på varsin present, men helt olika saker.

#10 - Jag försöker att köra i samma stil, tex två figurer från samma bok. kanske kan den annan vara Anna eller, apa, eller tjuv och polis tex. då är det roligare.. Hmm

Jag försöker att köra i samma stil, tex två figurer från samma bok. kanske kan den annan vara Anna eller, apa, eller tjuv och polis tex. då är det roligare.. Hmm

#11 - Jag försöker att köra i samma stil, tex två figurer från samma bok. kanske kan den annan vara Anna eller, apa, eller tjuv och polis tex. då är det roligare.. Hmm

Jag försöker att köra i samma stil, tex två figurer från samma bok. kanske kan den annan vara Anna eller, apa, eller tjuv och polis tex. då är det roligare.. Hmm

#12 - Susanna

Kul med Pippi-kalas! Jag hade det när jag fyllde åtta och mamma gjorde en marsipantårta med Pippis ansikte och flätade en massa smala kola- och jordgubbsremmar till håret. Superfin tårta och väldigt god. Lycka till med kalaset!