bambi

Kalas-tankar
Denna helg är första helgen på länge som vi inte har något inbokat så jag tänkte kolla och planera vad som ska bakas till Zacks kalas. Jag har några idéer men jag ska hitta lite mer inspiration i mina bakböcker men också på internet. 
 
Det är nästan så att jag tycker att planerandet är roligast. Det gäller mitt jobb också. Mycket roligare att planera lektioner, så att det blir en röd tråd genom det hela och att varje lektion har ett pedagogiskt mål men sen själva utförandet och rättandet är inte alls lika roligt... haha... måste inse att jag är en riktig planeringsnörd.
 
Jag pratade med en äldre kollega om Zacks kommande kalas. Att det är mycket att planera och köpa in och att det faktiskt kan bli rätt så dyrt att ha kalas. Han frågade då om det är en status-grej bland föräldrar nuförtiden, om föräldrar försöker bräcka varandra och ha det finaste kalaset? Ja, så är det kanske för vissa men jag fokuserar mest på bakandet (eftersom, som ni vet så älskar jag att baka), sen har vi inte lagt så mycket krut på dekorationer eller underhållning förut. I år blir det lite mer dekorationer eftersom Zack har önskat sig ett Pippi och sjörövar-kalas men det känns som att det viktigaste är att barnen och då främst Zack har roligt.
#1 - Longevity - en blogg om hälsa

Det kan säkert ligga något i det. Jag brukar leja bort kalasen eftersom nästan alla mina barns kompisar mer eller mindre har autsm/ADHD. Det blir jobbigt med så mycket liv hemma under några timmar. Bortlejda kalas är bra planerade och samma från gång till gång med. Lek o bus eller sjörövarkalas på museum och sånt.

#2 - Johanna

Planera är riktigt kul! :)

#3 - dianasdrömmar

Älskar ju också att baka, vi hade kalas i onsdags denna gång blev det kladdkakesandwich, gud så goda...stor kram Diana

#4 - Victoria

Det kan bli lite knepigt till slut om man låter sig dras med i "kalas-tävlingen". Hur ska det bli till 18-årsdagen om man varje år både ska måsta överträffa andras kalas och sitt eget kalas från ifjol!

#5 - Tess

Vi har haft kalas idag :-) http://highlandertess.blogg.se/2012/august/kalas-for-var-2-aring.html och http://highlandertess.blogg.se/2012/august/dags-for-barnkalas.html Har lite bilder på vad vi bjöd på på kalaset :-) Kalaset i år blev väldigt lyckat och Connor var supernöjd!