bambi

Kyckling med balsamicosirap och getost
Gårdagens middag blev denna gamla favoriten (dock länge sen vi gjorde den). Barnen tyckte det var roligt med päron i maten och Zack utbrast "det är som efterrätt i maten!". Vi har börjat köra stenhårt med lördagsgodis nu efter sommarens alla glassar och annat gott så därför blev päron nästan efterrätten  :)
 
 
 
 
3 dl bulgur
4 st kycklingfiléer
1 påse färsk bladspenat
2 st päron i bitar
100 gr getost (chevré)

Balsamicosirap
5 msk balsamvinäger
½ kycklingbuljongtärning
2 msk socker

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.
2. Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar. 
3. Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.
4. Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron. 
5. Placera en kycklingbit ovanpå och smula över getosten. Ringla över balsamicosirapen.