bambi

Lökfärslimpa med rotfrukter och snabbinlagd gurka
Igår så gjorde jag snabbinlagd gurka här hemma för första gången. Jag minns att jag åt snabbinlagd gurka på en väldigt bra, liten lunch restaurang som låg precis vid gamla jobbet. Jag njöt verkligen av varenda gurkskiva och ända sen dess har jag tänkt att jag måste testa att göra egen snabbinlagd gurka. Och visst blev det gott! Men det är alltid en hit när man har en balans av sött, salt och surt.
 
Och detta recept på lökfärslimpa är så sjukt gott!! Om ni inte har testat det förut - gör det!
 
 
ca 500 g köttfärs
1 paket Blåband fransk löksoppa
2 dl gräddfil
2 morötter
2 palsternackor
6 potatisar
 
Snabbinlagd gurka:
1 dl vatten
2 tsk ättika (12%)
2 tsk socker
1 krm salt
½ gurka
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman köttfärsen med löksoppspulvret och gräddfilen och smaksätt med lite peppar.
3. Forma färsen till en köttfärslimpa i en smord ugnsform.
4. Lägg sköljda oskalade morötter och palsternackor, delade i bitar och klyftad potatis runt om färslimpan. Grädda i ugnen, ca 40 min.
5. Blanda vatten med ättika, socker och salt. Rör tills sockret har smält ut. Skiva gurkan tunt och blanda ner i lagen.
 
 
När jag gjorde den snabbinlagda gurkan så fick jag användning av min nya mandolin som beställdes från Campadre. Himla bra är den, går så himla snabbt att skiva saker! Blir nog en potatisgratäng snart här hemma  ;)
#1 - smelly

Åh det såg jätte gott ut! Älskar dina recept!

#2 - Ulle

Det lät väldigt gott, och enkelt! Tack för tipset! =)

#3 - dianasdrömmar

Gott med husmanskost kram Diana

#4 - Johanna

Vad gott det låter med lökfärslimpa! Och den där snabbinlagda gurkan lät inte helt fel :)