bambi

Legobyggande hela dagen
 
Tänk att det krävs en stor hög med nya leksaker för att barnen ska kunna leka själva (utan att bråka en massa) ett tag!
 
Igår gick vi inte ens utanför dörren utan det var lego-byggande hela dagen. För det blev en hel del lego i julklapparna. Så mycket lego så att jag vet inte vart vi ska förvara allt längre (i-landsproblem, jag vet!).
 
Men barnen har inte ens hunnit leka med alla julklappar än, vissa saker är fortfarande oöppnade. Maken tycker att vi nästa år ska satsa på färre men kanske lite dyrare julklappar, vilket kanske är en bra idé. 
#1 - Fröken K | Vill bli amatörfotograf

Men erkänn att det är skönt att bara vara hemma och höra på hur de leker? Jag har njutit i flera dagar av att inte "behöva" underhålla min son, för att han har fått massa lego. Sambon älskar lego så han är mer än gärna med och ligger på golvet. :)

Svar: Jo, det är verkligen underbart och jag kan faktiskt sitta vid datorn utan att få dåligt samvete :)
bambi

#2 - En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma

Här hemma har vi också sysselsatt oss med legobygge ... vilket jag tycker är minst lika kul som barnen ;)

Edvin han fick jätte fina legoförvaringar som ser ut som legobitar. Så nu kan han ha lite ordning och reda på sitt lego :)

Svar: Vi har också dom stora lego-lådorna som ser ut som en stor lego-bit. Men nu kanske vi behöver köpa en till för att få rum med allt lego...
bambi

#3 - Lilla mysan

Eller kanske bara färre klappar? Varför nödvändigtvis dyrare? Jag har så svårt att förstå denna konsumtionshets. Som om barnen skulle känna sig mer älskade och lyckligare ju mer prylar de har. ..

Svar: Egentligen spenderade vi inte alls mycket pengar på julklapparna, tror att det blev runt 1200 kronor från oss till båda barnen.
bambi

#4 - Longevity - en blogg om hälsa

Jag tycker det är bra att hålla kostnaderna nere när barnen är små, när de blir tonåringar är det inte riktigt lika lätt :P

#6 - maya

har en stor svart låg o vid sänglåda från ikea på hjul under sonens säng till allt lego. perfekt för då kan man leta/leka med legot kvar i lådan

lägger filt över som dammskydd

#7 - Emma

Färre julklappar kommer vi också satsa på nästa år och har redan pratat med anhöriga om det. Men varför måste ni köpa dyrare julklappar bara för att de är färre? Barnen har väl ändå ingen uppfattning om hur mycket saker kostar och för vems skull måste man spendera massa pengar på barnens julklappar?
God fortsättning.

#8 - Tessa i höghuset

Jag kan ju säga att det blir värre, det där med förvaring av lego, Jag har två, (snart tre) legotokiga barn i skolåldern som har gillat lego sen de var små. Man kan ju säga att de då inte behöver mer lego eftersom de redan har så mycket. Men det finns ju så mycket häftiga skapelser som de surfar runt efter och därmed önskar sig i julklapp. Och lego är egentligen det enda de leker med förutom tv-spel och böcker så det känns ju bra att ge dem något de leker med. En gissning för dina barn är att en hel del av de andra leksakerna dina barn får har de växt ur om några år, men lego kommer nog att hålla till de är allra minst 10 år gamla.

Tack för julhälsningen förresten :-)!

#9 - Stina

Jag har rätt många syskon och vi försöker alltid gå ihop när det är paketdags till något syskonbarn. Vi har aldrig gett paket för några stora summor men när vi går ihop blir det en del, och paket brukar ju barn få så det räcker och blir över ändå :-) Bättre med en STOR förpackning med lego istället för många små...I år fick dotter en av de största förpackningarna från lego friends (och några små) men det är ju det som var i det stora paketet som var mest spännande och det som hon lekt mest med:-)