bambi

Ooooootroligt goda Oreo-brownies!
Jag brukar kalla mig lite av en brownieexpert, för jag älskar brownies. Men jag är rätt så kräsen när det gäller brownies. Dom ska vara chokladiga och ha precis rätt konsistens, vilket dessa verkligen fick! Sueprgoda blev dom, nästan lika goda som min absoluta favorit Cookiebrownies.
 
Dom är väldigt enkla att göra!
 
 
165 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
165 g (eller lite mer än 2 dl) ljus muscovadosocker/farinsocker 
3 msk vetemjöl
1 msk kakao
en nypa salt
ett paket Oreos
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, ta den från värmen och ha ner chokladen (som du har brutit i bitar). Låt allt smälta ihop.
3. Vispa äggen i en bunken. Vispa till dubbel storlek, ha sedan i sockret och vispa ihop allt.
4. Häll i chokladblandningen i äggblandningen och vispa ihop.
5. Vänd sedan ner vetemjöl (ja, det ska bara vara 3 matskedar), kakaon och saltet. Bryt ner 4-5 stycken Oreo kakor också. Vänd ner allt försiktigt tills det är helt blandat.
6. Häll upp i en form (ca 30 x 15 cm) som är klädd med bakplåtspapper och bryt resterande Oreo-kakor och ha ovanpå.
7. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt sedan svalna och gärna stå i kylen över natten (om du kan låta bli den så länge... ;))-
 
 
Jag använder mer och mer fina råvaror när jag bakar för det märks verkligen stor smakskillnad! Förut så köpte jag alltid den billigaste chokladen och billigaste råvarorna men nu så lägger jag gärna ett par kronor extra på bra kvalité och det är verkligen värt det! 
 
Lindt har kommit med en bakchoklad (som finns bland bakchokladen) och sen gillar jag att använda farinsocker eller muscovadosocker som är råsocker och har lite mer av en kolasmak och mer smak överhuvudtaget än vanligt strösocker.
#1 - Katarina

De ser så goda ut! Jag gillar att baka med oreos och i brownies passar det mycket bra! Jag tycker också att det är viktigt att använda sig av bra råvaror! Ha en bra dag, kram!

#2 - Marie-Louise

Åh vad gott det såg ut :) Kanske skulle testa dessa till familjen. Kram

#3 - dianasdrömmar

Åhh, älskar brownies kram vännen/Diana

#4 - Lisa

Brownies å vetedegar är mina svaga kort.
Misslyckas oftare än jag lyckas. :)
Ska testa ett av din recept å hoppas på bättre flyt. :)

#5 - Heidi

Åh, Bambi, det här lät ju väldigt otäckt... Haha! Mums ju! Det där med råvaror har jag också blivit bättre och bättre med! Allteftersom jag tycker att jag har råd... Och så beror det lite på vad/vem jag bakar till. Ska familjen ha lite hembakt till tegelväggen så funkar lite enklare tycker jag, men till ex ett kalas eller så, då ska det absolut inte snålas. Förr bakade jag faktiskt en hel del med margarin men nu är det såklart smör som gäller. Jag bakade dina "melting cookies" med margarin en gång, för jag hade inget smör hemma. Du kan ju gissa hur de blev... Herregud de e ju SMÖRET som gör att de smälter i munnen! Någon tipsade om att de hade billig choklad på Ikea som var riktigt bra att baka med. Låter mysko men kanske värt att kolla upp. Ikea Vs. Lindt liksom... ;) Skickar en stor kram till dig (Tänker mycket på dig och det du går igenom nu, med psykolog och lyckopiller. Jag hade en depression 2010 och börjar nu må dåligt igen. Kl 11 ska jag till en läkare och diskutera om jag kan återuppta min medicinering. Kram igen!)

#6 - Heidi

Tevekvällen = Tegelväggen enligt iPhone... Haha!

#7 - Saras liv

Åh, nu blev jag ju galet sugen på brownies! Jag tänkte försöka mig på att baka det till 30-årsdagen senare i december. Önska mig lycka till... ;-)

#8 - Emma - ung mamma

Ser väldigt gott ut :) är inte så förtjust i sånt men måste nog testa just detta ;)

#9 - Annster

Ser riktigt goda ut :)

#10 - Elin

Dem ser gudomligt goda ut! Det ska bakas till helgen :)

#11 - Kristin @ The Chocolate Box - Tävla om Roy Fares' bok Sweet hos mig

Är också kräsen vad gäller brownies, vissa man köper i affären borde inte ens få kallas brownies tycker jag ;)

Dessa ser ljuvliga ut! :D

#12 - Longevity - en blogg om hälsa

Jösses vad det vattnas i munnen!

#13 - Sofia

Jag kan skicka över min adress om du skickar över ett par till mig :)
Har ingen ork att baka själv :(

#14 - Aniika

Mina favoritsaker kombinerat i ett! Kan inte bli bättre!

#15 - Moa

Gud va gott det ser ut! Nästan lite som rockyroadgodis! :)

#16 - Heidi Larsson

Jag har nog blivit senil på äldre dar!
Jag har ju VISST sett det här receptet - till och med kommenterat ser jag juh!! Kära nån! Det här receptet är otroligt likt passion4bakings, men det var ju den där eviga frågan med vem som "äger" ett recept ;) Jag brukar i alla fall länka till den jag lånat receptet av! Tycker det är mest fair. Ha det så jättebra!! Kram

#17 - Heidi Larsson

PS. Nu menar jag inte att jag anser att DU tagit nåns recept. Hon la ju in receptet efter dig... Usch vad snurrigt det blev nu. Glöm att jag skrev nåt!! =)