Igår hade vi besök av våra fina vänner Linda, Annie och Magda så jag tänkte att jag skulle baka något chokladigt till dom (som jag vet att dom gillar) och då fick det bli en supersmaskig pekannötskladdkaka.
Pekannötter är bland mina favoritnötter och passar så himla bra tillsammans med choklad. Toppingen innehåller också honung som gifter så fint tillsammans med pekannötterna och chokladen.
4 stora ägg
3 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl socker
150 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
Topping:
50 g smör
2 dl farinsocker
1 dl honung
200 g pekannötter
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa ihop ägg, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker tills allt är ordentligt blandat.
3. Rör ner socker och det smälta smöret tills allt är ordentligt blandat och till sist även mjölet.
4. Ha i smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i ugnen i 15 minuter.
5. Topping: Ha i smör, farinsocker och honung i en kastrull och låt allt koka ihop i nån minut. Rör sedan ner pekannötterna.
6. När själva kakan har gräddats i 15 minuter så tar du ut den och häller på toppingen så att det blir jämnt på kakan. Grädda sedan i ytterligare 15 minuter.
7. Låt svalna och använd sedan en kniv för att ta loss kakan från kanten.