bambi

Pekannötskladdkaka
Igår hade vi besök av våra fina vänner Linda, Annie och Magda så jag tänkte att jag skulle baka något chokladigt till dom (som jag vet att dom gillar) och då fick det bli en supersmaskig pekannötskladdkaka.
 
Pekannötter är bland mina favoritnötter och passar så himla bra tillsammans med choklad. Toppingen innehåller också honung som gifter så fint tillsammans med pekannötterna och chokladen.
 
 
4 stora ägg
3 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl socker
150 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
 
Topping:
50 g smör
2 dl farinsocker
1 dl honung
200 g pekannötter
 
1. Värm ugnen till 175 grader. 
2. Vispa ihop ägg, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker tills allt är ordentligt blandat.
3. Rör ner socker och det smälta smöret tills allt är ordentligt blandat och till sist även mjölet.
4. Ha i smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i ugnen i 15 minuter.
5. Topping: Ha i smör, farinsocker och honung i en kastrull och låt allt koka ihop i nån minut. Rör sedan ner pekannötterna.
6. När själva kakan har gräddats i 15 minuter så tar du ut den och häller på toppingen så att det blir jämnt på kakan. Grädda sedan i ytterligare 15 minuter. 
7. Låt svalna och använd sedan en kniv för att ta loss kakan från kanten.
 
 
#1 - Michaela- med syskon i magen

Ser fantastiskt god ut och låter inte allt för svår att göra. Gillas!

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Jag gillar med pekannöt väldigt mycket, tyvärr gör ingen annan i familjen det :P Det ser väldigt gott ut!

#3 - Pudding

Alltså....nu får du sluta, eller kanske inte ;o) ....men du lägger ju ut så goda recept hela tiden, och jag hinner inte riktigt med att baka allt som jag skulle vilja baka!

Bakade kanel-strössel kakan igår, och den var mer än god! Denna kaka får väl bakas inom en snar framtid! (Tack - för att du delar med dig av dina recept!)

#4 - Linda

Är mitt i bakandet av denna just nu och det är något som inte stämmer, det blir för torrt. 3 dl kakao? Eller 3 msk?

Svar: Nej, det ska vara 3 dl. Mycket kakao. Denna blir mer som en "deg" än en smet...
bambi