bambi

Snökaos
Oj, vilket snökaos det är idag! Jag slutade 13.30 idag men det blev ännu tidigare eftersom bara hälften av eleverna var där.... Bussar var inställda, tåg var inställda eller väldigt försenade... 
 
Själv så blev jag fast på pendeltågsstationen i flera timmar (överdriver alltså inte) eftersom jag kom inte fram förrän 15.50... Har nog aldrig varit med om värre snökaos än idag... Det är nästan så att jag inte vågar åka till jobbet imorgon för jag vet inte om jag kommer hem...
 
Men en sån här dag är jag glad att vi sålde vår bil för två år sen... rätt så skönt att slippa skotta fram bilen och skrapa rutor. Fast jag vet inte om kollektivtrafiken var så mycket bättre just idag....
 
Nån mer som fastnade i snökaoset idag?
#1 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Här ställdes all kollektivtrafik in under några timmar.

#2 - Anna :)

Tänk att vi i norr har det såhär hela vintern och söderut blir det snökaos ;)

#3 - En pojkmammas vardag - Blivande trebarnsmamma

Här uppe i ångermanlandsskogen har vi knappt fått nån snö alls. Men jag klagar inte. Tycker att det räcker med det vi har ;)

#4 - Beata

Hej! Jag ska skriva en uppsats inom psykologi och får helt fritt välja ett ämne att skriva om och analysera. Min kompis har valt Stockholmssyndromet och jag är lite irriterad att jag inte kom på det först haha. Vet du något liknande som är direkt kopplat till en specifik händelse och också går att dra paralleller till andra kända händelser? Skulle vara jätte glad för lite idéer och tänkte att du som psykologilärare borde vara helt rätt person att fråga! :)

Svar: Beata: Precis som Linn skriver så tänkte jag på The Bystander Effect (eller Åskådareffekten som den kallas på svenska) som upptäcktes i samband med mordet på Kitty Genovese. Perfekt ämne!
bambi

#5 - Linn

Beata: Sök på Kitty Genovese :).

F ö var idag en sån där dag när jag var extra glad åt att ha 15 minuters promenad till jobbet :). Det är något jag och min man prioriterar högt vad gäller boende. Förstå vad tid vi sparar jämför med många kollegor som har en timme eller så till jobbet normala dagar (1,5 timme per person och dag närmare bestämt :)).

#6 - TeachMom

2,5 timmar i morse för en resa som tar 45 min i vanliga fall... Kom fram lagom till dagens andra lektion. Bara 1,5 timme hem, men då ingick promenad och lååång väntan vid Centralen.

#7 - Hanna E

Jag är oerhört glad att jag valde att söka jobb inom gångavstånd. Det tog 5-10 min längre att gå idag än vad det gör när det är barmark, visserligen innebär det dubbla tiden mot när jag cyklar, men det var ändå överkomligt.

Vid 14.30 idag så uppmanade chefen alla som hade lång väg hem att åka hem och inte sitta kvar onödigt länge. Var det något som absolut måste göras så var det bättre att försöka lämna över till en kollega som har närmare hem eller göra det klart när man kom hem.

#8 - Emmie

Jag sitter fast på Arlanda. Planet är just nu 6 timmar sent och det kommer troligtvis öka..

#9 - Emmie

Jag sitter fast på Arlanda. Planet är just nu 6 timmar sent och det kommer troligtvis öka..

#10 - Anonym

Men Anna, suck. Nej ni har det inte så här, kanske vädermäasugt men ni är inte lika många människor och har en lika omfattande kollektivtrafik eller trafik så man kan inte jämföra.

#11 - Lina

Jag höll mig inne idag........hihi...hämtade på dagis och letade på pulkan i förrådet så den fick bli vårt färdmedel ;) Imorn tänkte jag mig en promenad till stan, men ta tuben hem så jag hoppas den funkar imorn - kanske mindre kaos då. Var du på nåt event igår kväll? OM var det bra? Svara gärna på min blogg, går sällan tillbaka coh läser kommentarer. Var det nåt mer skoj på G? Annars ses vi väl på tisd och onsd nästa v? Ha det så bra, många kramar! Jooo, ska du på bion på lörd?

#12 - Sofia

Ja, jisses... Det gick bra att åka till jobbet i morse, men att ta sig hem kl.15? Jag kunde ta mig till Slussen, men min buss därifrån gick ju inte :/ Det blev en lång omväg med tunnelbanan och som tur var blev jag hämtad av familjen, men vi fastnade ändå i trafiken. En resa som normalt sett tar 45 minuter tog över 2 timmar (men jag klarade mig ganska bra ändå).

#13 - Caroline

Jag tog mig inte alls hem från jobbet, vågade inte försöka då folk dom bor på samma ställe sa att plogbilarna inte varit framme än och att det stod bilar överallt. Så en snäll kollega gav mig tak över huvudet i natt!!

#14 - Sanna

Svarar till Anonym,

Skulle tro att skillnaden också är att vi faktiskt är beredda på detta väder uppåt landet, vi har bättre plogbilar och kanske bättre chafförer att ploga snö (gissar att det inte är så bara att skotta gatorna rena på snö), sen är vi van vid detta väder så det blir lixom inte panik om vi kör fast eller måste skotta fram bilen på morgonen osv..

#15 - Ejkej

Anonym: Att det är mer trafik och mer kollektivtrafik på vägarna gör det ju ännu mer nödvändigt att vara ute i god tid och ploga vägarna. Om man här uppe i Norrland klarar av att ploga de minsta skogsvägarna så att man tar sig till jobbet på morgonen så bör man väl i Sthlm också rimligtvis hinna ut i lite bättre tid och hålla undan den värsta snön, framförallt som det varnas i god tid. Sedan kan man ju undra hur många som kör med sommardäck på nere i södra Sverige...

#16 - Anonym

Ejkej: Nu är det inte så lätt att manövrera runt i en stor stad full med människor, bilar, lastbilar, bussar, tåg, tunnelbanor, spårvagnar, vägarbete m.m. Som sagt, att det går fin fint i Norrland behöver inte betyda att det går finfint här, det är lite skillnad.

#17 - Ejkej

Anonym; Jag lägger absolut ingen skuld på de som faktiskt är ute och plogar, har själv en make i den branchen och det är inget lätt jobb när snön kommer, man får rycka ut på natten och jobba många timmar i sträck. Däremot kritiserar jag kommuner och ansvariga som inte ringer ut snöröjarna i god tid, på natten helst om möjligt och som inte budgeterar så att det finns tillräckligt mycket maskiner och folk i omlopp. Sedan kan man ju undra över om alla som ger sig ut i trafiken behöver vara där... och framförallt om man har sommardäck på så har man inget att göra ute på vägarna.

#18 - hanna

För mig tog resan 5 timmar hem och då tog jag ändå taxi på slutet