bambi

Tävling: Vinn en Electrolux Ultrapower!!!
Är ni redo för ännu en tävling? Denna gång en SUPER tävling med en jättefin vinst - nämligen en dammsugare! Det är Electroluxs senaste mini-dammsugare Electrolux SuperPower (värde 3350 kr) med extra mycket kraft och ett superstarkt batteri som gör att man kan dammsuga i en hel timme utan att behöva ladda batteriet!
 
 
Jag blev oerhörd impad över hur bra denna lilla dammsugare var. Den klarade av det ultimata testet - att få bort all katthår från vår lilla svarta matta (skit dumt att ha en svart matta när man har en vit katt - I know!)  och det fixade faktiskt denna galant! Lika bra som vår stora dammsugare!
 
 
Den är väldigt lättkörd och den har tre olika hastigheter. Den har även en unik rengöringsfunktion av borstvalsen, BrushRollClean, med ett enkelt pedaltryck är håret och dammet borta och i dammbehållaren där det skall vara.
 
Och nu har alltså även ni chansen att få hem denna fantastiska maskin (som hela familjen kan använda - som ni kanske ser)! Allt ni behöver göra är att dela med er av ert bästa städtips. Om en vecka (den 10 december) utser jag en lycklig vinnare av en Electrolux UltraPower!
#1 - Johanna Björk

Åh en så hade jag verkligen, verkligen velat ha! Nybliven 3 barns mamma och konstant efter med dammsugningen den hade verkligen varit en otrolig hjälp. En så dyr fin dammsugare kan jag bara få genom att vinna en! Hoppas hoppas att jag vinner :-)

#2 - Emely Tuväng

Mitt bästa städtips är när man ska rengöra toahandfatet så kan man använda tandkräm, det blir super rent. :D

#3 - Jessica

Självklart vill jag tävla oc mitt bästa städtips är att ha bra musik, och ett "dammsvärd" en statisktrasa som sitter på en lång pinneså man når överallt, super bra sedan är det alltid roligare att göra något tillsammans.

#4 - Fröken M

åh vilken DRÖM tävling !!

Mitt bästa städtips är att hålla efter - städa lite - OFTA !! Det gör att man aldrig hamnar efter och det blir aldrig sådär jobbigt som det skulle kunna bli annars !

Här hemma tycker viggo det är super kul att hjälpa till med "städningen" och en leksaksdammsugare står högt upp på hans önskelista, MEN skulle jag ha turen hos dig slår vi ju två flugor i en smäll.
OOch vår lilla kille får i stället ett lätthanterlig dammsugare som inte bara bidrar till lek utan även gör nytta !!

Så nu håller jag tummar och tår - må dammsugartomten komma tidigt i år !! :)

#5 - Världens bästa Maria

Eftersom det är aptråkigt att städa så är mitt bästa städtips att bjuda hem folk, gärna med ganska kort varsel. Då måste man städa och panikstädning är städning det också! :-)

#6 - kristin- vivre la vie

mitt absolut bästa städtips är nog våtservetter!!
jag brukar köpa typ icas och de tar bort märken på dörrar, fett på lister i köket, tvålrester på handfatet och choklad runt små barnmunnar! (hur bra de är för barnens hy är en annan fråga dock).
Men dessa våtservetter är helt fantastiska! annars är mitt bästa tips bra musik, samla familjen och städa tillsammans!

Hoppas du får en bra dag! kram

#7 - Dessie - Mamma till Alicia & Kevin

Jag är med!
Mitt bästa städtips är att även om det är tråkigt att göra just städningen så blir man sååå mycket gladare när det är klart! Och har man musik igång under tiden så går det både fortare och smidigare att ta sig igenom det :)

Delat i min blogg http://dessie-tavlingsblogg.blogspot.se/2012/12/10-december_6031.html

#8 - Sofie Nilsson

Åh jag hade hemskt gärna velat vinna en sådan! Hade vart så skönt att slippa dra fram den stora dammsugaren varje gång! Mitt bästa städtips är att plocka undan efter sig direkt, och dammsuga ofta. Då blir det aldrig särskilt stökigt eller dammigt!

#9 - Heidi

Lite läskigt att du lottar ut precis en sån här! Så här är det: För nåt år sen letade min pappa efter en sommarstuga i våra trakter. Han bor i Göteborgstrakten och vi i Bergslagen, Värmland. Han fick en stroke för ett par år sen men har återhämtat sig jättebra och ville dels flytta närmre mig och familjen och dels ville han kunna träna motoriken ytterligare med hjälp av längdskidåkning. Efter idogt letande frågade han till slut om han inte kunde få låta bygga en friggebod på vår tomt. Klart han fick! Nu står en jättefin stuga på 15 kvadrat, med timmerpanel och grästak, på vår gräsmatta! Men så har vi funderat på hur man ska hålla stugan fin och fräsch - en grej som jag tänkt på är just en sån här dammsugare från Electrolux! Den tar ju nästan ingen plats! Men vi har inte riktigt haft råd med en sån så därför blev jag så glad när jag såg att det var en sån man kunde vinna! Alltså måste jag komma på nåt riktigt smart städtips för att vinna den! Hm... Det skulle ju kunna vara att man inte behöver köpa fönsterputs utan att yes-diskmedel och ljummet vatten är bäst. Fast det vet väl de flesta redan... Nej vet du vad mitt bästa städtips är? Det är så himla lätt att hamna efter med städningen, i alla fall tycker jag aldrig att jag är ikapp... Men så införde vi en speciell städningsdag varje vecka. Vi brukar ha den på torsdagar. Städningsdagen består av två moment. 1:Basstädningen. 2: En extragrej. Basstädningen är det vanliga; Dammsugning, golvtorkning samt toaletterna. Extragrejen kan vara allt sånt som man inte behöver göra precis varje vecka, i vårt fall kan det vara att byta lakan, att dammtorka eller att lägga extra krut på ex köksstädningen genom att torka ur skåp, köksmaskiner mm. Man kan skriva upp alltihop så det blir som ett lättöverskådligt schema eller så håller man det i huvudet. Det har funkat bra för oss iaf!

#10 - Helena Lindberg

Min tre bästa städtips;
*Jag använder uttjänta nylonstrumpbyxor när jag putsar speglar!
* Jag brukar använda coca cola som rostbortagningsmedel, ett billigare alternativ och det funkar! :-)
* Ättika, ättika och ättika! Ställer alltid en kopp ättika under diskbänken för att få bort unken och dålig lukt.

#11 - Denise (endenise)

Mitt bästa städtips är..

I toaletten blir det lätt mörkt och äckligt, massa beläggningar osv. Då tar man bara 1 påse citronsyra och häller i. Rör om lite och låter ligga i 2-3timmar. Sen tar man toabortsen och skrubbar lite, spolar och vips.. Toan är vit igen :) Fungerar även på badkar och handfat också :)

#12 - Tess

Mitt bästa städtips är nog att torka golven innan man dammsuger, då samlas allt damm mer i högar eller på samma ställe. Så gjorde vi när jag jobbade på hotell som städerska. Sista biforms var att dammsuga. Och det kändes som att det blev väldigt rent då :) Så det kör jag på hemma också :)

#13 - Madde

Vilken rolig tävling, den här vill jag definitivt vinna!

Mitt bästa städtips är nog kort och gott att köra iväg sambo och barn så att man får huset för sig själv när det är dags för städning. På med hög musik och sen är man igång. Och det bästa av allt, det finns ingen som stökar ner under tiden ;) Ett hett tips är att lägga på en extra timme så att man med gott samvete kan lägga sig i soffan och njuta av hur fint det blev....

Och har man inte möjlighet att köra iväg sambo och bran så är nog mitt tips att plocka 5-10 minuter varje morgon och kväll...

Nu hålle rjag tummran hårt, rktigt hårt!

//Madde

#14 - N

Mitt bästa städtips är att få barnen delaktiga i städningen! Vi löser detta genom att göra en "tävling" mycket likt klädracet som går på Bolibompa på morgnarna. Vi har ett timglas som vi vänder på, och innan det vänds så ger jag barnen en uppgift, till exempel "Plocka upp alla gosedjur innan timglaset rinner ut!" då springer de snabbt iväg och gör det medan jag fortsätter med exempelvis dammsugandet :)

Jag har en hund och två barn så det dammsugs ofta i det här hemmet, men av någon anledning så börjar de alltid krångla precis när garantin gått ut?! Hoppas på vinst!

#15 - ALiCE med ICE

Jag har världens bästa städtips! Ni vet att städa, det är ju inte superkul. Och jag är lat. Jag orkar inte damma med dammvippan, torka av med trasa, slå på matta... ja, ni fattar. Så the ultimate solution är helt enkelt att använda dammsugaren till allt! Jag dammsuger allt. Jag lyfter upp värmeljushållare och tidningar som ligger på soffbordet och drar dammsugaren över och kan sätta tillbaka grejerna på en dammfri yta. Jag dammsuger datorskärmen och befriar den från dammspår, jag dammsugar bordet från brödsmulor, jag dammsuger gardinerna från dammråttor och jag dammsuger nattygsbordet och eliminerar läslampans avtryck i dammet. Man sparar så mycket tid och slipper greja med blöta trasor som man måste skölja ur dammet från en gång i minuten. Bästa städtipset!

#16 - saga påhlsson

Det smidigaste jag någonsin gjort här hemma är att lägga plastfolie på ovansidan av alla köksskåp!
Jag menar, vem gillar att torka av där? Man glömmer bort att städa där och när man väl tar tag i det så har stek oset klibbat ihop med allt damm, usch!
Men har man lagt plastfolie där (som inte syns dessutom) så är det bara att dra bort den, slänga den och lägga på ny :)

#17 - Tess

Bästa städtipset, som gjort att jag inte tröttnat på att städa, är att ha ett så kallat "städschema" som upprepas varje månad.
Detta går ut på att städa en del varje dag. Med detta slipper du städa flera timmar åt gången, utan det räcker med en liten stund varje dag så är hemmet skinande hela tiden.
Gör upp schemat utifrån hur du bor och vad du har för saker som behöver städas av.

#18 - Catarina

Mitt bästa städtips är till dom med pälsdjur hemma. Med hjälp av dom gula gummihandskarna kan man få bort allt hår från soffor, gardiner och annan textil. Det är bara att ta på sig den och dra med handen över soffan. Man blir förvånad över hur mycket katthår man får med! (och hur mycket hår det kan gömma sig utan att man ser allt!) Värt att testas! :)

#19 - Susanne

Bästa städtipsen; städa till musik, och dansa helst samtidigt och sjung högt! :D vädra och byt luft. Och sist, renbädda sängen - finns inget som är så underbart som att lägga sig i en renbäddad säng och tända lite ljus :)

#20 - johanna med tyra o otto

Jag har ett ultimat städtips. För oss som har barn vet hur svårt det är att få barnen att stöda sitt rum. Inför städpaus, vilket innebär att man sätter på musik som stannar och pausar: När musiken är igång städar barnen och när det är paus ja då är det paus. Å vips så är det städat utan att barnen tänk på det.

Vår dammsugare la av för 1,5 månad sen och vi har fortfarande inte haft råd att köpa en ny, det har varit kalas och nu jul så vi har fått låna av svärmor varje gång vi ska städa. Så denna hade varit en underbar julklapp:) kram

#21 - Julia Bäckman

Åå, Åå, Åå!! Pick me, pick me, pick me! Såg reklam för den igårkväll och föll som en fura! Har tvillinggossar på 1,5 år som genererar enormt mycket skräp och ironin i det hela är att de är LIVRÄDDA för vår dammsugare! Kul i teorin men ett verkligt problem. Skulle så vilja ha en ny och börja om från början på ett kul sätt men vi sparar föräldradagar för att jag ska kunna vara hemma så länge som möjligt eftersom mina barn föddes så prematura. Så ekonomin är mer än tight. Hur som helst:
Hoppas hoppas hoppas! / Julia, Otto & Vilgot

#22 - Mamma till Eddie & Wilton

Bästa städ tips : Plocka lite varje dag så slipper man dom tråkiga stora städen, om man har som vi 2 våningshus städa inte båda våningarna samma dag utan dela upp det ...

#23 - Akka-mamma till Gustav

Jisses vilket fint pris! En sån där, och dess föregångare, har mannen tjatat om i evigheter. Men det är "in his dreams" tills vår dammsugare, anno tidigt 90-tal ger upp, även om katthåren bli kvar :)
Mitt bästa tips är extra bra nu i vintertid och vi är många som tänder kaminen. Visst är det vackert med stora glas så elden syns bra, men fy sjutton vad fult det är när de sotat igen! Efter att ha testat ALLA sprayer och medel och specialsvampar och trasor så lärde vi oss tricket. Spraya vanligt vatten på glaset, doppa en bit hushållspapper i askan och polera! Inga repor, inga kemikalier- bara vatten, aska och papper! Ett rent mirakel!

#24 - Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Oj bästa städtips, svårt! Med barn och djur i familjen är det nästan alltid smutsigt :) Men jag har två tips! 1 - För att få en glänsande diskbänk, använd en bit avrivden gammal lakan . Torka bara efter du tvättat ytan med vanlig disktrasa, det blir som om lakanet polerar ytan =) 2 - Om du bränner fast något i en kastrull så kan du lättare få bort det om du kokar lite bakpulver och vatten ett tag, smutsen släpper MYCKET lättare =) Hoppas på tur!

#25 - Ulle

Åh, min 10-åring önskar sig en sådan i julklapp. Även förra året, men tomten kom inte med någon, hihi. Han vill ha den på sitt rum eftersom han har kvalsterallergi.

Mitt bästa städtips är annars borste och skyffel. Jag har en i hallen och barnen drar in grus och sand och i stället för att dra fram stora dammsugaren 573 ggr per dag så är ju den gamla hederliga borsten och skyffeln kanon. Även i köket, under matbordet då vi tex ätit ris eller annat spännande. ;)

Men...nu är ju en sån här dammsugare kanske smidigare och bättre än sopborste... Håller tummarna för en vinst. :) Kul tävling förresten!

#26 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Mitt bästa städtips är att slänga på favoritmusiken så blir det inte lika tråkigt att städa.

#27 - Laila

En sådan skulle jag verkligen vilja ha min mormor hade en sådan modell när jag var liten som var från 50-talet:).
Mitt bätsa städtips är att bara städa när man känner för det :) och med en riktigt bra ljudbok i sina öron så man inte vill sluta städa för man vill lyssna klart på boken,

#28 - Jennie

Åh, vilken julklapp det skulle vara! Perfekt med små barn och djur!
Här kommer mitt bästa städtips:
Blanda ättika och vatten (ca 1-2 del ättika till 9-10 delar vatten, jag höftar lite) i en sprayflaska. Spraya på glasdörrar i duschen eller kakel eller annat som lätt får kalkbeläggning. Gnid lätt med svamp och spola med vatten. Resultatet blir skinande rent utan att påverka miljön! Känns superbra att slippa använda starka kemikalier!

Hälsningar Jennie

#29 - ankan

Mitt bästa städtips är att använda ättika! Miljövänligt och naturligt - till skillnad mot fabriksgjorde medel för olika användnignsområden:
*en skvätt i tvättmaskinen tar bort dålig lukt som orsakas av bakterier (bajskläder, spykläder etc)
*tar bort kalkavlagringar i handfat, dusch, toa med mera
*på diskbänken för en ren, blank, bakteriefri yta
etc i all evighet. Användningsområdet är gigantiskt.

#30 - Therese

Bikarbonat ^^ det funkar till allt ^^ från att tvätta håret till rengöra spisen^^ blanda med ättika och låt verka en stund så blir spisen gnistrande ren ^^

#31 - Rebecka

Åh, den ser ju jättesmart ut :) Speciellt när man har allergiker i familjen.

Mitt bästa städtips är bikarbonat! Som sagt, som allergiker måste man städa lite annorlunda. Att använda massa kemikalier som luktar och inte är så bra för barn att få i sig känns inte helt rätt.

Bikarbonat kan man städa massa saker med, men bland annat så kan man blanda en pasta med nån knapp dl bikarbonat, och några msk vatten. Ha på runt spisplattorna (eller är det bara vår spis där saker bränner fast där), låt verka nån halvtimma och gnugga bort. Superrent! Samma pasta funkar också på missfärgningar i fogarna i badrummet. Billigt, enkelt, naturligt :)

#32 - therese

VIlken kanonvinst!

Hemma drar vi ett race varje dag med småttingarna så allt småplock kommer undan. En låda i varje "offentligt" rum(vardagsrum, kök osv) där barnens grejer läggs.

Brukar lägga tussar bomull som jag doppat i citron t ex i dammsugaren. När jag sedan dammsuger sprids den fräscha doften över lägenheten. Snabbt och lätt luktar det nyskurat:)

#33 - CWL

Åh en sådan har jag tänkt köpa i evigheter men vill liksom aldrig lägga pengarna på den när jag är i affären, det finns ju annat "kuligare" att handla.

Mitt städtips är väl mer ett disktips men det är enkelt och resultatet blir fantastiskt. Ni vet ju hur trista termosar blir efter kaffe och te, man skrubbar och skrubbar utan att missfärgningen släpper. Mitt tips är att lägga en halv diskmaskinstablett i termosen, hälla på kokande vatten och låt stå ett par timmar. Diska sedan ur som vanligt och termosen kommer att se oanvänd ut. Jag gör inte detta efter varje användning men några gånger varje år. Lätt som en plätt.

#34 - Anonym

Mitt bästa städtips alla kategorier är att dammsuga upp lite (någon matsked) vaniljsocker det allra första man gör när man har bytt dammsugarpåse. (Det funkar inte om det redan är smuts i påsen.) Då slipper man nämligen den där lite unkna lukten som kan komma när man dammsuger - istället luktar det nybakat i hela hemmet!

#35 - Frida

Mitt bästa städtips är att göra en liten grundligare städning varje torsdag för då hinner det inte bli superstökigt/dammigt och när fredagen och helgen kommer kan man med gott samvete ägna sig åt fredagsmyset och umgås med familjen:-)

#36 - Jeanettelyckligfruochtvåbarnsmamma

Åh en sån drömmer vi om, barnen älskar dessutom att dammsuga men mest av allt drömmer jag om ha fint på golven.....

#37 - lisette

för oss som har två kaminer vi eldar i hade denna dammsugare verkligen varit en räddare i nöden. det blir så otroligt dammigt överallt pga kaminerna och den vanliga snabeldraken drar man sig för att ta fram. jag brukar sopa golvet istället, eller våttorka.

mitt bästa städtips är faktiskt en bra sopkvast. den är lätt att ta fram när man ätit eller om man inte har tid att dra runt med en dammsugare!

#38 - Pernilla

Mitt bästa städtips är att använda ättika! Inga konstigheter, inga hormonstörande kemikalier och kan användas att ta bort konstiga lukter, kalkfläckar och som sköljmedel bland annat. Drygt är det med! Toppen-produkt även när man har småbarn och allergiker då det inte är något konstigt i produkten!

#39 - Embla

Vilken rolig tävling!

Jag har ett supertips för just dammsugning. När man byter dammsugarpåse så tar man 1-2 tsk vaniljsocker och lägger i den nya påsen och vips så luktar det nybakta vaniljbullar i huset varje gång man städar. Det finns ju doftstickor man kan köpa till dammsugaren med det luktar för starkt tycker jag. Mitt tips är mer skonsamt för både doftsinne och plånbok. :)

#40 - Martina Wilde

Uh, så svårt... jag kan väl säga att det är just därför som jag skulle vilja vinna dammsugaren för att jag inte har något bästa städtips... Tycker verkligen att det är supertråkigt att städa, men tror att det skulle förenkla det hela lite grann med en sån här. Dels lätt eftersom den alltid kan vara framme och för att den är sjukt snygg, så skulle ju bli roligare att dammsuga då... Men om jag ska komma med ett tips så är det att dela upp hushållssysslorna i hemmet, som tex hemma hos oss, jag tvättar och min sambo dammsuger, inget bråk o var o en gör det som man tycker är roligt... eller i alla fall mest ok :)
Tack för en härlig blogg!
/Martina

#41 - Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Japp, jag är med!
Vill du ha ett städtips av mig? Fel människa att fråga, men jag skulle nog säga att bestämma sig för 1 dag i veckan där man tar tummen ur och dammsuger och dammar. Har man dessutom bra musik i bakgrunden så känns det som att det går fortare :)

Det skulle vara otroligt skönt med en lätt och smidig dammsugare! Vi har 2 katter som leker rövare på nätterna så det flyger katthår/tussar överallt. Men inte orkar man släpa fram den stora klumpiga dammsugaren heller? Nää, man går runt och plockar upp tussarna för hand...
Så ja tack till en ny(eller en till kanske jag ska skriva) dammsugare!

#42 - Åsa/Teasa

Mitt bästa städtips får bli att använda t ex Ajax som man blandar till själv (istället för att använda dyra spraypreparat). Blanda tex 30/70 (eller svagare beroende på vad som ska göras) med vatten häll i en blomspruta och använd :) Använder även YES i på samma sätt, men med några droppar i en flaska och det funkar också väldigt bra för rengöring.

#43 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen (bf 29/12)

Detta vore ju perfekt här hemma där vår stora dammsugare förvaras framme eftersom vi ändå måste dammsuga varje dag så ingen idé att ställa in den i städskåpet. Bästa städtipset mirakeltrasor. Perfekt att damma med eftersom dammet fastnar i trasan och inte hamnar på golvet, perfekt att putsa fönster med, städa toaletten med osv. Billigt tips som finns i typ alla affärer =)

#44 - Jessica Falk

Mitt tips: kör köksfläktfiltret i diskmaskinen! Blir superrent och minskar brandfaran.

Håller tummarna! Har också en mörk matta och tre smuliga barn :)

#45 - Karin

Åh denna skulle vara helt perfekt verkligen! Vi har 2 små barn, en katt och på onsdag flyttar även en liten hund in :)

Mitt bästa städtips är att städa lite men ofta istället för att slå till med en storstädning räcker det faktiskt att städa lite men oftare. Det är inte alltid man har tid att göra en storstädning och det finns ju roligare saker att göra än å städa :)

#46 - madde

Mitt bästa städtips är att göra det som behövs göras NU, skjut inte upp det för lusten blir inte större för att du skjuter det framför dig. Du kan däremot slappa med gott samvete om du redan GJORT det som ska göras:)

#47 - Camilla Wihlborg

Bästa städtipset...hm....det måste vara bra förvaring! Om varje sak har sin plats är det lättare att plocka undan och hålla i ordning, och då blir det automatiskt lättare att städa :-)

#48 - Julia Bäckman

Shit! Mitt i all glädje över denna super-tävling glömde jag ju mitt städtips :) Så här kommer det:
Universum strävar efter kaos, men man kan ju ändå vilja ha fint runt omkring sig för en stund. Mitt tips är att sätta upp små mål och beta av dem då och då. Man kanske inte behöver dammsuga hela huset samma dag, kanske räcker det med köket. Man ska inte överdriva sina måsten! Men framfrallt, ha bra städgrejer så slipper man svära så mycket :)

#49 - jessamy

Mitt bästa städtips är att ge ungarna varsin tvättlapp med vatten när jag städar. På så sätt går dom omkring och är glada och pysslar oc jag hinner städa ordentligt :)

mvh [email protected]

#50 - Mia

Mitt bästa städtips:
Om alla i familjen tar 5-15 minuter varje dag och gör något utöver det vanliga med disk å tvätt osv, så är det lätt sen att tex på torsdagskvällen dammsuga av allt och torka golv och sen har man fint inför helgen..och det blir inte så rörigt däremellan heller!
Alla kan vara med, även riktigt små barn,de kan tex få en trasa och torka ytor i deras höjd eller ställa ordning på skorna eller så. Lite större barn kan hjälpa till att dammsuga, att med lite hjälp se till att sopsorteringen kommer ut och på rätt ställe osv.
Att göra det som en aktivitet tillsammans gör att städat inte blir något tråkigt! Å det blir roligare att hålla det snyggt också. Å mer tid över att göra andra aktiviteter tillsammans som lite belöning för alla i familjen.

#51 - Veronica

Ny vecka och en ny fantastisk tävling!
Här kommer mitt bästa städtips: involvera barnen i städningen och gör en "rolig" familjaktivitet av det hela! Vi har köpt en mini verklighetstrogen (och fullt fungerande!) städnvagn från Weleda åt vår dotter och då vi tyvärr har väldigt lätt att halka efter med städningen och plockandet har vi nyligen infört detta system som jag har läst om: Det börjar med storstäd i hela huset (tråkigt, jag vet). För att sedan bibehålla det rent och städat ställer vi dagligen vår äggklocka på 20 min, samtidigt som vi sätter på vår favorit städmusik. Under dessa 20 minuter städar/ plockar hela familjen gärnet! Det blir lätt så att man försöker hinna med så mycket under dessa minuter att man riktigt tävlar mot tiden. Så just nu städar vi 20 min/dag härhemma och inte en minut längre. Det fungerar och är nästan kul!

#52 - a-k

städa lite ofta, då blir det aldrig oöverkomligt och känns inte alls lika jobbigt!

#53 - Johanna W

åh min mamma har gått och suktat efter en sådan dammsugare ända sen hon utredde sina ryggproblem och fick veta att hon inte får använda sin nuvarande för att den är för tung, jag skulle gärna köpa en till henne om det inte var för att jag är student... och där kommer även mitt städtips, nämligen att skriva hemtenta. det har nog aldrig varit så roligt att städa som när jag gör det istället för att plugga. haha :)

#54 - Johanna

Efter helgerna ser det alltid ut som det varit krig i vår lägenhet och städningen tar jag hand om. Jajo, jag är en sån som gillar att städa. Jag brukar tänka det som en lek. Jag bestämmer att jag gör två saker i varje rum och går sedan varvet rum tills allt är bortplockat och det är dags för dammsugningen. Det går fort, det är roligt och varierande och det funkar perfekt för mig! :)

#55 - Linda

Mitt bästa städtips: Skippa alla olika rengöringsmedel som finns, använd såpa. Köper med citrondoft som jag sen använder till allt! Har t.ex en liten flaska med vatten & lite såpa i som jag har för att spraya på köksbordet & sen torka bort med en trasa -rent!
Miljövänligt & mycket billigare än att köpa 10 st olika flaskor för olika behov.

#56 - Helena

Ohhh, precis vad jag önskar mej. Bor själv, ofta känns det överkurs att ta fram vanlig dammsugare. En ultrapower skulle passa mej perfekt.

Mitt bästa städtips- just do it :-) och tänk på den härliga känslan som infinner sig när det är klart!

#57 - Lina

Vi sätter på hög musik och får hela familjen i städstämning. Det går kanske inte fortare att ha två småkottar som hjälper till men alla är så nöjda efteråt. Musiken är viktigast.... :-)

#58 - Hanna E

Mitt bästa städtips är mirakeltrasor. De tar nästan allting med bara ljummet vatten och man slipper en massa konstiga kemikalier. Sedan vi började med dem så är antalet flaskor i städskåpet reducerat till 3 st (toalettrengöring, kalkosan och såpa).
Mirakeltrasorna var det enda som tog bort flottet på fläktskåpet i vår förra lägenhet, det var lackade ekluckor och jag prövade alla städprodukter jag hittade. Sedan testade jag mirakeltrasa med ljummet vatten och det var borta på ett kick.
Att tvätta fönster är en dröm, ljummet vatten och mirakeltrasa, sedan torkar man med en torr trasa. Inga ränder och det blir inte flammigt och jätterena fönster.

Vi har testat lite olika mirakeltrasor och de som finns på Clas Ohlson är de bästa enligt oss.

#59 - Linda

Åh! Det är just exakt en sådan dammsugare som saknas hemma hos oss!!! Istället för att vifta runt med trist sopborste och skyffel...
Mina bästa städtips
1) Att få barnen att städa undan sina leksaker på kvällen genom att muta dem med välling. Funkar förvånansvärt bra faktiskt!
2) Lite babyolja blandat med vatten. Torka rostfria vitvaror med skinande och fingeravtrycksfritt resultat!
3) Microfibertrasa. Med bara lite vatten på torkar man rent blanka ytor som tex. speglar, fönster. Perfekt!

#60 - Jessica Y

Blanda sköljmedel och vatten å torka av mörka hyllor/bord å liknande. De drar ju åt dig damm på engång men efter torkning med sköljmedel så drar det inte åt sig lika fort. Och så doftar det så gott. :)

#61 - Jessica Y

Blanda sköljmedel och vatten å torka av mörka hyllor/bord å liknande. De drar ju åt dig damm på engång men efter torkning med sköljmedel så drar det inte åt sig lika fort. Och så doftar det så gott. :)

#62 - Emilia R

Mitt bästa städtips är att gifta sig med en pedantisk man, alltid rent & städat då :)
Min man skulle nog gärna vilja att jag vann denna, kanske jag kunde hjälpa till, lite iaf :)

#63 - Petra S-H

Mitt bästa städtips är att gifta sig med en man som tycker det är smutsigt före dig och tar tag i dammsugaren =)

#64 - Finurliga fröken

Vilken perfekt tävling. Min dammsugaren fungerar knappt längre och som ensamstående och sjukskriven finns de ju inga pengar till en ny.

Mitt bästa städtips är att göra lite varje dag. Och att göra det till musik. Allt blir mycket roligare om man dansar och sjunger samtidigt. Kram

#65 - Finurliga fröken

Vilken perfekt tävling. Min dammsugaren fungerar knappt längre och som ensamstående och sjukskriven finns de ju inga pengar till en ny.

Mitt bästa städtips är att göra lite varje dag. Och att göra det till musik. Allt blir mycket roligare om man dansar och sjunger samtidigt. Kram

#66 - Anneli

Kul tävling!

Har länge tänkt att jag velat ha en sådan men inte haft råd.
Vi var heller inte så smarta när vi målade vår trappa vit. Speciellt inte med hund och två barn.
Efter två dagar ser den skräpig upp och så ofta orkar man inte ta fram den stora dammsugaren. Så den ser ständigt smutsig ut...

Mitt bästa städtips borde ju helt klart vara att skaffa en Electrolux SuperPower! :)

#67 - Amanda

Vi bor 4 personer ihop med tre hundar - så vi städar så gott som alltid känns det som ;) Mitt bästa tips som jag hittade i nån artikel för nått år sedan är att ställa in en skål med pressad citron och vatten i micron och köra ett par minuter. Det löser upp den värsta smutsen och så luktar det fantastiskt gott efteråt!

#68 - JessicaS

Sätt på bra musik, digga med i musiken och städningen går som en dans! Se det som ett träningspass!

#69 - Lena

En dammsugare står högt upp på önskelistan just nu, för den vi har är totaltkass! Mitt bästa städtips är att rensa i röran regelbundet (och skänka bort det man inte behöver) och städa ofta så blir det aldrig så där jättesmutsigt. Håller tummarna att en dammsugare flyttar hem till mig!

#70 - Jennie Hansen Karlsson

En sån här liten dammsugare har min man länge pratat om att köpa. I vår familj med snart 6 barn behöver den vanliga dammsugaren fram alldeles för ofta än man orkar. Denna skulle klart göra vardagen smidigare:-) Skulle vara så kul att kunna överraska min man med denna om jag har turen med mig:-)
Mitt städtips är att vanliga våtservetter för baby är perfekta vid all slags snabbstädning, bara att riva fram en och torka av tex det kladdiga dörrhandtaget, saftfläcken på golvet som strumpan just fastnat i, handfatet, toan eller vad det nu är som hastigt behöver städas av!
Hoppas på tur!
/ Jennie

#71 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Mitt bästa städtips är att säga till mannen: Du det är din tur att städa!
Men om man nu vill städa själv så kan jag rekommendera att tillsätta vanligt sköjlmedel i vattnet som man ska tvätta golvet med. Det tar bort det statiska så att dammet inte "fastnar" lika lätt :)
Kram

#72 - Fanny

Åh herregud, den här skulle rädda mitt liv!

Mitt bästa städtips är enkelt: rätt sak på rätt plats. Se till att det finns en plats för allt i hemmet så att inget behöver läggas på hög.

#73 - Veronica - mamma till Theo och Tim

Bra musik och gott om tid, gör det tillsammans är mina tips.
Håller tummarna

#74 - Heléne

Hej!

Å vad jag önskar mig en mini-dammsugare!
Med två små barn och en bjässe till hund och en pippi undulat blir det både smulor, pälstussar och fjäderfä överallt.

Mitt bästa städtips är att använda SÅPA. Förutom till golven så använder jag GRÖNSÅPA när jag:

¤ Tvättar fönster och speglar

¤ Rengör ugnen

¤ Skurar trädäcket på altanen

¤ Smörjer gångjärnen i gnisslande dörrar

¤ Använder iställer för handtvål. Det torkar inte ut händerna i heller.

¤ Använder istället som tvättmedel när det tagit slut hemma.Tillverkarna av Grumme såpa rekommenderade mig en halv deciliter till en normal smutsad tvätt.

¤ Tvättar trasmattor

¤ Tar bort fettfläckar och gräsfläckar på kläder. Det är lätt att bli av med genom att gnida in såpa och låta stå i 1-2 timmar och sedan tvätta plagget i tvättmaskin, även blodfläckar går bra på detta sätt.

¤ Gör såpbubblor till barnen :)

#75 - Johanna - från förort till Förort

Vi har ibland en plockaundantävling där barnen får vara med och städa undan sina saker och någon vinner ett hurra när det är klart. ;) Ibland räcker det. :)

#76 - care69

Jag är gärna med!
Mitt tips är att hjälpas åt, om hushållet nu innehåller flera, för det går snabbt om en dammsuger, en dammtorkar och en svabbar. Då känns det inte så himla tungt...

Har länkat.
http://care69.blogspot.se/2012/12/10-dec-vinn-mini-dammsugare-electrolux.html

#77 - Longevity - en blogg om hälsa

Mitt bästa städtips är att putsa fönster med tidningspapper och diskmedel. Blir skinande rent :-)

#78 - Emma

Hej!

Denna dammsugare står faktiskt som nummer 1 på vår önskelista! Mitt bästa städtips är att ringa upp min bästa vän som bor långt ifrån mig. Sen prata medan, man dammar, städar toan och när allt är igenom pratat så har man bara dammsugningen kvar. Perfekt! Förena nöje med nytta!

Kramar

#79 - Sabina

Mitt bästa tips är enkelt: På med Grease-soundtracket, involvera hela familjen och dansa mycket mellan soptagen. Det finns mycket saker som är roligare att städa men gör man det tillsammans kan det bli ett riktigt disco!

Den där dammsugaren ser ut som ett utmärkt micstativ, dags att ta städdiscot till en ny nivå ;)

#80 - Elin

Jag älskar att dammsuga! Har två stycken så jag kan städa ordentligt och ofta :) Tyvärr har vår ergorapido gett upp, så denna skulle jag mer än gärna vilja vinna. Kan intyga att hela familjen kan hjälpa till - vår två-åring vill gärna vara med och dammsuga. Mitt bästa tips: sätt på musik och gör alla delaktiga. Vardagsstädning: hitta fem saker var som ligger på fel plats och flytta tillbaka till rätt plats igen. Och jag försöker alltid plocka ordning i hallen innan jag går ut - blir trevligare när man kommer hem!

#81 - Spacegirl

Mitt bästa städtips är att rengöra badkaret med en halv grapefrukt som du strött salt på.
Det fungerar!

#82 - Malin

Jag skulle vilja vinna den till min pappa och mina 3 småsyskon <3

Mitt bästa städtips är just att involvera syskon/barn så blir det roligare, slå på discolampan och musik och städa loss, de funkade när jag bodde hemma :)

#83 - Mirella .

I vilket program redigerar du dina designers på? jätte fin design :)

Svar: Jag redigerar dom i picmonkey på nätet (gratis).
bambi

#84 - Madeleine

Anvand vatten blandat med lite diskmedel och attika vid fonsterputs! Hur bra som helst!

#85 - Thina

Mitt städ tips blir nog att jag alltid börjar med att sopa av hela golvet med en borste modell stor, för att hitta alla småleksaker som gärna kommer upp i dammsugan annars. Sen dammsuger man upp högen och tar resten av golvet och inte smattrar det heller.
Ättiska och bikarbonat används för allt som ska torkas.

#86 - Caroline Andersson - Mamma till Elias

Använda cola när man rengör toaletten, funkar mycket bättre än klorin och det är inte alls lika farligt :) Annars är bästa tipset att plocka undan så fort man använt någonting så slipper man röran :)

#87 - Mia

Den skulle vi behöva!!!! En dammsugare som kan stå där man som bäst behöver den!

Mitt städtips blir inga husmorsknep som så många redan skrivit utan mer ett husfridsknep. Vi har delat upp huset i mina rum och sambons rum. Vi städar våra när vi vill och man lägger sig inte i den andres. Nyttigt för mig som är lite av ett controllfreak och det blir helt klart mindre tjafs o gnäll om städningen.
Håller tummarna
/Mia

#88 - Åsa

Är det sant?
Lottar du ut en dammsugare när min dog igår kväll?
Nu får jag ju vänta en vecka innan jag köper ny (tråkig utgift vid jul). Undrar om jag får låna grannens så länge?

Mitt bästa städtips gäller damnining. När du dammat, vilket jag gör med dammsugarens för detta avsedda munstycke, ta en trasa och doppa i vatten som du blandat med lite sköljmedel, gärna Softlan Aromatherapy som luktar gott och mycket.

Krama ur trasan så att den bara är lite lite lite fuktig och dra den sedan över de nydammade ytorna.. Luktar gott och dammet drar sig inte dit eftersom ytan förblir antistatisk ett tag.

#89 - Viktoria - ♥ s t j e r n f a l l ♥

Mitt bästa städtips hur tråkigt det än låter är att småstäda. Alltså aldrig låta högarna samla sig utan ha som rutin att röja lite varje dag. Skittråkigt men det gör storstädningen så mycket enklare och dessutom skönt att leva i ett inte allt för stökigt hem. Till detta är ju denna dammsugare perfekt ;)

#90 - Åsa

Är det sant?
Lottar du ut en dammsugare när min dog igår kväll?
Nu får jag ju vänta en vecka innan jag köper ny (tråkig utgift vid jul). Undrar om jag får låna grannens så länge?

Mitt bästa städtips gäller damnining. När du dammat, vilket jag gör med dammsugarens för detta avsedda munstycke, ta en trasa och doppa i vatten som du blandat med lite sköljmedel, gärna Softlan Aromatherapy som luktar gott och mycket.

Krama ur trasan så att den bara är lite lite lite fuktig och dra den sedan över de nydammade ytorna.. Luktar gott och dammet drar sig inte dit eftersom ytan förblir antistatisk ett tag.

#91 - Johanna

Mitt bästa städtips, om man är i en familj, är att göra det tillsammans. Städningen blir roligare och lättare och alla inser vikten av att plocka upp efter sig till vardags.

#92 - Rebecka

ohhhh. Det är något sånt jag önskar mig i julklapp! Jag bor i en studio-etta där trinettköket smutsar ner hela lägenheten på ett kick, utan plats för en dammsugare. Det är tur att det är vinter nu och mörkt så att allt damm inte lyser upp ;) Ett rent golv får ju allt att skina så att DAMMSUGA är supertipset. Ett kick och klart :)

#93 - Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Precis en sådan dammsugare står högt på min önskelista med två småttingar som smular ner överallt!

Mitt bästa städtips är att ta en kvart om dagen. T ex på kvällen efter maten så hjälps man åt att plocka undan, damma, dammsuga, städa badrum eller vad som behövs i en kvart så håller sig hemmet rent hela tiden. Då kan man köra storstädning lite mer sällan och är alltid redo för oväntade besök.

#94 - Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Denna skulle jag verkligen vilja vinna. Skulle vara perfekt här hemma då den lille tjejen är rädd för den stora dammsugaren och man får ju dammsuga rätt ofta i kök och hall med fyra barn.
Mitt bästa städtips är att göra något roligt av städningen. Musik, dansa eller tävla om vem som får finast på sitt rum eller vem som hinner plocka upp leksaken först barnet eller dammsugaren. Dessa brukar funka kanon och vi har sällan något suckande om att de eller vi måste städa.

#95 - Fina Frun

Oh wow, vilken perfekt julklapp till min man! Han skulle hoppa jämnfota av förtjusning om han fick en Electrolux UltraPower! (bara det är ju värt en vinst - vilken syn! hahaha!) Han älskar nämligen att dammsuga - och nej, jag är INTE ironisk. Han gör verkligen det! (skrev om det här bla: http://finafrun.se/2011/february/kvinna-vs-man.html)

Mitt bästa städtips är att plocka, plocka, plocka hela tiden. Då blir det aldrig övermäktigt och du behöver sällan storstäda. För det är ju helt okej fint hela tiden!

kram/
Fina Frun

#96 - Emilia - Ung mamma till Tatum Angel.

Mitt tips är att ha en "städbuddy", hög musik & ett gott humör! Älskar själv att städa för att man ser resultat & känner sig bra när man gjort det! :D

HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!

#97 - Lina

Mitt bästa städtips är att städa ofta och till musik, favoritmusik och att vara ensam hemma då brukar det gå snabbt och lätt -även fast jag hatar att städa. Denna dammsugaren skulle nog göra dett både roligare & lättare - så jag håller tummar å tår! :)

#98 - Eva-Marie

Vilken härlig tävling!!
Mitt bästa tips är att lyssna på hög musik som får dig på bra humör. Plocka också undan så mycket som möjligt på golvet och lägg ploppen som sitter i handfatet i diskmaskinen - då blir den ren :)

#99 - Annelie

Oj, vilken bra tävling! Vi skulle verkligen behöva en dammsugare, har noll koll när det gäller dammsugare och kanske är det därför som jag aldrig har ägt en bra utan bara dåliga som drar runt skräpet.

Städtips...?.... ja, skaffa en man som gillar att städa ;-) Näe, det viktigaste som jag har kommit fram till är att man ska ha riktiga grejer! Har man en dålig dammsugare så är det klart att det är skit trist att städa! Lika om man har en dålig dammtrasa eller diskborste, då svär man bara och skiter till slut i alltihopa!

Så mitt bästa städtips är: Skaffa en bra dammsugare!!!

#100 - Marlene

Mitt bästa städtips är helt enkelt att involvera barnen på ett roligt sätt! Leka städpatrull, hjälpas åt att jaga bort dammråttorna, ta bort stoftet som tingeling har spridit ut på möblerna. Ja, jag och småttingarna har hittat på det mesta är hemma. Med fantasi kommer man långt! Städningen blir roligare och man slipper stressen och det dåliga samvetet mot barnen. Nu är dom ju med och städar, och dom har KUL för att mamma är med och leker! Två flugor i en smäll :D En ny dammsugare skulle verkligen behövas här hemma och den här verkar ju helt underbar! Vår gamla borde egentligen ligga på soptippen, den luktar illa och låter som en gammal robot... påstår 4-åringen här hemma ;)

#101 - Maria

Hade varit fantastiskt att vinna en sådan!
Mitt bästa städtips måste vara att använda vanligt handdiskmedel när man putsar speglar och fönster + lite vatten. Man kan "virvla" med pappret hur mycket som helst utan att det blir flammigt. Perfekt för mig som annars får flammiga speglar.....

#102 - Teresa

Hej
bästa tipset måste väl vara att anlita en RUT städare men det vill jag inte lägga pengar på så nästbästa tipset är att dammsuga ofta och ta bort små fläckar med våtservetter
Tack för en kul blogg
Teresa

#103 - Emma

Åhh, klart jag måste vara med att tävla om denna, *vill ha*.
Mitt bästa städtips är ett tips för att "underhållsstäda", exempelvis om man ett par dagar efter storstädning får besök och vill fräscha upp snabbt. Då använder jag mig av blöta våtservetter (funkar med babyservetter men finns till städ med citrondoft)för att torka av toalett, handfat och andra ställen som kan vara dammiga. Det luktar gott, ser fräscht ut igen och det går fort =)

#104 - Anonym

WOW! Äntligen en damsugare som verkligen klarar av ett ultimat katthårstest! I vårt hus har vi tre små vithåriga ragdollkatter.
Mitt ovärdeliga städtips som jag vill dela med mig av
Ta bort det värsta med en diskhandske. Låt den få göra skitjobbet Innan förbrukade vi klisterbortar på löpande band, men nu räcker de att "finstäda" med dem.

#105 - Anna

Hej
Som alla andra tycker jag det är dötrist att städa. Men har kommer några bra tips bland annat som hindrar smutsen att ens komma in...;D
1) Är det grusigt ute? Använd en gammal diskbortste och borsta av vagnen innan ni går in. Allt smuts och dyligt stannar kvar ute!

2) Använd dig av sprayflaska med vatten och såpa som enda rengörningsmedel. Bra till allt.
Spraya och torka av. Bra också om du, som jag, har ett barn som vill äta / smaka på allt. Såpa är ofarligt att äta, tillskillnad från det som tillverkarna vill att vi ska köpa. Rengörningsmedlen med symboler för handskar och munskydd..

En ny dammsugare skulle passa hos oss för vår gamla är så tung och bökig så man drar sig för att städa.
Ha en bra dag allesammans

#106 - Therese

Jag vill tipsa om våtservetter! Går år som smör här hemma, och inte bara till bebisrumpor =) Är perfekta att snabbstäda vasken med. Har också ett paket i vardagsrummet så vi kan torka av vardagsrumsbordet lite snabbt och enkelt när 3 åringen har varit i farten och ätit där inne. Gammal färg på bordet från när dottern har målat har jag fått bort, ja de är bra till mycket =)

#107 - Linn

WOW! Äntligen en damsugare som verkligen klarar av ett ultimat katthårstest! I vårt hus har vi tre fluffiga ragdollkatter, så här det är massvis av vita hår i omlopp.

Mitt ovärdeliga städtips till alla katt- och hundägare (eller ni med övriga pälsdjur som fäller för den delen också)är att ta bort det mesta av hårståna (t.ex.på en tygsoffa eller fleecefilt som fått agera sovplats) med en vanlig diskhandske.

Tidigare förbrukade vi klisterbortar på löpande band, men nu räcker de att endast "finputsa" lite med dem. Gummihandsken får med andra ord göra skitjobbet - och det är ju så mycket effektivare, för att inte tala om mer miljövänligt!

Dammsugaren vi har är dock inte vidare effektiv när det när det gäller att avlägsna hår från golvytor och mattor, där man kanske inte gärna tar till diskhandsken och kryper runt på alla fyra.

En vit jul är något jag alltid önskat, kanske kan den med hjälp av denna fina damsugare förbli utomhus, och inte inomhus. :-)


(Såg att jag tidigare råkade klicka en ofärdig kommentar)

#108 - Cecilia

Åhhhh. En sådan är precis vad jag behöver. Mitt bästa städtips är faktiskt är faktiskt att se till ALLA hjälper till och hålla ordning hemma. Visst det är en process och kräver en del träning av både make och barn. Men om man har samma approach som till pott-träningen, dvs inte ger upp vid misslyckanden går det faktiskt att få till.

#109 - Ulrika Renström

Åh det vore ju guld med en sådan dammsugare när man har småbarn och hund.

Mitt bästa städtips för att få ren en ingrodd micro är att ta och blöta en städsvamp, lägga den i micron och köra på högsta effekt i några minuter, sen är det bara att ta svampen och torka ur micron då vattenångan som uppstått har löst upp de ingrodda matresterna.

#110 - Millan - två små och mamma mu

Mitt allra bästa städtips är att trä en strumpa över dammsugarröret och sedan dammsuga trånga utrymmen, ex under soffan osv. Strumpan gör att man inte dammsuger upp ex pengar, leksaker osv som ligger där under men dammet försvinner. Jättebra om man tappat något också som man inte når med bara armen.

#111 - idun

Mitt bästa städtips är att delegera med alla i familjen. Jag sköter dammsugningen och småplock, min sambo sköter disk och min bonusdotter (11 år) städar sitt rum. På så sätt känns ingenting för stort. Vi delar "lika" och alla fyller en funktion för att det ska vara rent och fint hos oss.

#112 - Johanna Björk

Jag blev så till mig och ville så gärna vinna att jag inte ens läste färdigt tävlings beskrivningen...:-(
Man skulle ju lämna ett städtips, det missade jag.
Mitt bästa tips som hemma mamma är att städa inte själv! Allt går så mycket fortare och är sååå mycket roligare om man gör det tillsammans. Tillsammans med sin man och kanske till och med tillsammans med sina barn ;-) Jag försöker att hålla efter under veckan så städar vi tillsammans under ett fåtal timmar på fredagkväll eller på helgen. Jag är gladare mamma och hinner mer kel gos och mys utan att känna mig sönder stressad och min familj är gladare med en glad mamma. Så gissa om en sån dammsugare skulle vara välkommen snabbt ha den tillhands att bara ta det där lilla du vet som annars sprids ut av små snabba barnfötter.

Åh en så hade jag verkligen, verkligen velat ha! Nybliven 3 barns mamma och konstant efter med dammsugningen den hade verkligen varit en otrolig hjälp. En så dyr fin dammsugare kan jag bara få genom att vinna en! Hoppas hoppas att jag vinner :-)

#113 - Claire

Mitt bästa städtips är att börja med rummet man tycker är roligast (eller minst tråkigt!) att städa. Om man inte tycker det är så farligt att städa t.ex köket, och har fått det fint, då tycker jag det går utav bara farten att städa resten! :)

#114 - Carola Paro

Tandborstar är bra till mer än att borsta tänder med. Jag brukar köpa ett gäng billiga tandborstar när jag är på ÖB eller liknande, dessa använder jag sedan överallt där det är svårt att komma åt. Små springor, lister, va allt kan gnuggas med en tandborste och det blir riktigt rent!

#115 - Anna - Med Alvora i famnen, en framtid av spänning

Wow vilken tävling! Denna känns som det ultimata städredskapet. Lätt att ta fram, lätt att använda!

Mitt bästa städtips är att städa ofta. Vi har nu som regel att diskbänken ska vara helt ren innan vi somnar. Sedan tror jag på att involvera hela familjen. Min 1-åriga dotter stökar till mer än städar, men försöker lära henne. Jag och min sambo är ett team, utan samarbete så blir det snabbt katastrof.

#116 - Martina

Mitt bästa städtips är nog att ha just en sådan där behändig dammsugare som t.ex en Electrolux SuperPower eftersom det är så lätt att hålla efter golv och mattor. För att inte tala om hur smidigt det vore att ha en sådan på vår övervåning så man slapp släpa det stora, tunga åbäket som vi annars måste släpa upp och ner för trappan...

#117 - Maria

Mitt bästa städtips är att sätta på bra musik som man blir glad av! När vi gjort det går jag och min 2-åring loss. Jag plockar undan allt från golvet och han tycker det är kul att dammsuga. Med två små barn och två hundar blir behövs det städas ofta... (När han sedan sover middag brukar jag dammsuga klart det han inte fick upp :)

#118 - Pia Li

Hejsan!
Vilken fantastisk vinst!
Denna skulle jag gärna ge till min dotter, som lider av Tiezte syndrom ( inflammation mellan bröstbenet och revbenen). Detta gör att hon har väldigt svårt att bära sin dammsugare, då hon ska dammsuga sin trapp och entrévåningen!
Tyvärr har jag inte möjligheten att köpa en till henne, då jag själv är sjukpensionär.

Mitt bästa städtips är; Plocka lite varje dag, använd färdiga blöta trasor och även till speglar samt fönster finns det sådana. En dammvippa för att ta där du inte når. De är även bra till toaletten, både till handfat och toastolen. Dammsug och ev torka om du vill på torsdagar! Sedan är du ledig för helgen! Låt barnen vara med och gör det till en lek/tävling!

Så denna tävling kom som en ängel från himmlen!

Håller nu tummar och tår, för allt vad det går!
Så att denna jag, under granen, lägga får!
MVH
Pia Li

#119 - Sofie Pramgren

Mitt bästa städtips måste vara att torka rent i badrummet med våtservetter. Handfat, väggar, duschväggar ja det mesta blir skinande rent av våtservetter.

Hoppas på denna vinst då den verkligen skulle behövas. Dammsugaren hemma låter så mycket och högt att man får mingrän nästan av den.

#120 - Linda

Åh, vad jag vill vinna den! Jag hatar att släpa vår knöliga dammsugare upp och nerför de smala trapporna!

Mitt bästa städtips är nog att städa med checklista. Jag får mest gjort om jag har en lista att bocka av och jag tänker även i förväg ut en belöning för när allt är avbockat (typ en ny spännande tidning att läsa i soffan).

#121 - Sandra

Så sugen på denna dammsugare då jag spanat på liknande. Har svårt att städa med stor dammsugare eftersom jag är sjuk och mina muskler inte kan släpa runt på en stor.

Mitt bästa tips är iaf enkelt, städa lite varje dag! Jag har ett schema, t ex så vattnar jag alltid blommorna på torsdagar och skurar toan på fredagar. På så sätt går det fort och det känns alltid rent och fint! Sen tjänar man på att plocka in allt på sin plats varje gång det är använt, gäller allt från kläder till disk.

#122 - Sandra

Vilken himla härlig tävling!

Mitt absoluta städtips är att se till att städa tillsammans i familjen och tidigt lära barnen att delta ordentligt. Då blir det mindre att städa för var och en och tid frigörs för mysigt umgänge. Antistatisk mirakeltrasa för att få fina skåpsluckor utan fläckar underlättar också.

#123 - Linda

Min drööööm är en sådan smidig dammsugare. Vi är fyra i familjen plus hund och katt så den klumpiga dammsugaren vi har är välanvänd och spruckit i slangen och därmed lagad med isoleringstejp..
Mitt bästa tips är att köpa en mirakeltrasa. Min är från kommunförrådet. Den används till allt, torr som blöt!

#124 - Mazlin

Vilken härlig tävling, mitt bästa städtips är att lära barnen att alla hjälps åt. Min största kille på 5,5år får hålla ordning i sitt rum, damsuga och damma . Mellanpojken på 2år säger åt oss att vi ska damsuga köket för att lillebror på 1år spilt mat efter maten.

Just i detta nu damsuger mellanpojken efter middagen, jag får 10min att röja undan disken och sen hjälpa honom.

#125 - Emma S

Jag har två städtips som jag använde mig av när jag jobbade i städbranschen i inledningen av min arbetskarriär. Yes diskmedel blandat med vatten är det absolut bästa att putsa fönstren med. Att köpa fönsterputs är väldigt dyrt och helt onödigt. Mitt andra städtips är Jif Cream, de är räddnigen när man ska städa badrummet, behöver bara skrubba lite lätt och sedan är porslinet skinande rent :-)

#126 - Anonym

mitt bästa och enda städtips är att ta ett rum i taget när man städar så blir det ordentligt gjort och det blir inte så jobbigt.Kram alla <3lotta

#127 - lotta

var inte meningen att vara anonym (Lotta)

#128 - Jennie

En sån dammsugare skulle ju underlätta vardagen något enormt. Vill självklart vara och tävla.

Bästa städtipset om man har en kamin och vill rengöra luckan är med tidningspapper (dagstidning) och aska. Knövla ihop tidningspapperet och fukta, stoppa i askan och gnugga mot glaset. Blir verkligen skinande rent.

För att få rent hallmattan, utan att behöva dra fram dammsugaren, är att använda piasavan (utesopen) och sopa bort grus som barnen drar in.

#129 - Sofia

ÅHHH VAD JAG VILL VINNA DENNA
(TILL MIN SAMBO)
Mitt bästa tips är att använda tandkräm till handfat eftersom den innehåller slipmedel blir handfatet skinande rent.

Kram Sofia

#130 - Camilla

Mitt bästa städtips är att alltid städa på torsdagar för då har man fint hela helgen sen. En annan sak är att jag tycker verkligen inte man ska skämmas om man tar hjälp med stödningen/fönsterputs eller så. Vi flyttade nu precis och jag har varit helt slut hela hösten, har gått hos kurator för att klara all press och vi bokade faktiskt en städfirma som städade vår lägenhet och det var den bästa investeringen jag gjort för mig själv och min kropp. Istället har vi kunnat ägna oss åt flytten och vår son. Men nu får vi städa själva och då vore en sån här fin dammsugare perfekt :)

#131 - liselotte

Åh denna vill jag verkligen vinna. Men bra städtips har jag inte gott om, tycker det är så tråkigt att städa. Men sätt på bra musik, ha lite godis till hands och sätt fart och städa så blir städningen lite roligare i alla fall.

#132 - Maja

Åh en sån här står på min önskelista! Efter vår älskade hund fick flytta för en månad sen så det dammsugning efter varje måltid som gäller, jag vet inte om det är våra barn som är ovanligt grisiga när dom äter men jag hade aldrig kunna föreställa mig hur mycket dom kan ställa till bara under en måltid. Så en sladdlös dammsugare som kan stå framme jämt vore ju en dröm.

Mitt bästa städtips får nog bli att inte skjuta upp städningen. Städa alltid upp köket efter måltiden, plocka undan i hallen direkt när man kommer in, plocka undan i barnen rum varje kväll mm. Kanske självklart för dom flesta men jag tycker att om man gör så är det iallafall hela tiden undanplockat och det är då väldigt mycket enklare att städa av badrummet, damma av, dammsuga eller vad man nu ska göra än om man först måste plocka undan massor av saker.

#133 - Mathilda

Mitt bästa städtips är att köra ut familjen ur huset och sätta på riktigt bra musik. Skulle jag inte göra detta så skulle jag aldrig få något städat :)

#134 - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA

Jag tycker verkligen det är trist att städa, speciellt som man skall släpa en tung dammsugare upp och nerför trappan, därför hoppas jag vinna denna smidia modell.

Bästa städtipset är att sätta på bra musik, jaga ut mannen och barn/barnen till lekpark/eller som nu åka snowracer och sen sjunga och dansa sig igenom städpasset.

Har tipsat här

http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/04/electrolux-1012/

#135 - Christine

Hej

Vilken fantastisk tävling. Detta är vi i stort behov av. Perfekt när man har katter som sprätter sand i lägenheten.

Mitt bästa städtips är att tvätta speglar och fönster med tidningspapper då slipper man allt ludd från trasor och liknande.

#136 - chanette *pixi-jo* andersson

Toppen tävling..denna skulle min 6 åriga son gillat.han har börjat tycka det e kul att städa sitt rum..

mitt bästa städ tips speciellt då man har barn e att göra det till en lek...då tycker dom det e roligare och deras rum blir städat..tadam

#137 - Marlene

Sälja av alla onödiga grejer och lyft upp det som finns kvar från golvet, så blir det lätta att komma fram och snabbare att göra det tråkiga jobbet! En bra dammsugare är inte heller helt fel :-)

#138 - JoHaNNa - Julkalender på bloggen, 1 - 24 December

mitt bästa städtips är att städa uppifrån och neråt :) en del skrattar åt mej när jag städar så, men då hamnar jue allt smuts på golvet tillslut :) perfekt att städa med denna dammsugare då :)

#139 - Sanna

Jag är gärna med och tävlar, och mitt bästa städtips är att utnyttja lådor och backar så mycket det bara går. Använd gärna olika backar till barnens rum för leksaker dvs. en back för lego, en back för Barbie dockor osv. och framför allt städa till musik!

Kram Sanna

#140 - Sandra

Blev nästan mest glad över alla städtips jag kan läsa här bland kommentarerna haha, jag ÄLSKAR att städa men har nog inget speciellt tips.. det får väl bli att lägga ner "städa suger"-attityden. Det ÄR faktiskt inte tråkigt men om man går omkring och tänker så och säger så, så är det klart att det inte blir så kul.

#141 - Jenny

Åh, nu hoppas jag VERKLIGEN på vinst! Hatar att dra fram stora dammsugaren då man bara skulle behöva dra lite i köket då man smulat ner lite här och var...Mitt bästa städtips är: köksfläktens filter brukar se för hemskt ut efter en tid, kämpade en gång med att rengöra det för hand tills jag kom på den fiffiga idén att lägga det i diskmaskin! Super :) Har man inte diskmaskin kan man koka upp vatten och sen tillsätta bikarbonat och så doppa halva filtret i det kokande vattnet i några minuter, sen tar man andra halvan. Lycka till!

#142 - Annika - drömmen om 11 barn

Jag vill vara med och tävla!

Mitt bästa städtips är faktiskt att involvera alla. Annars är det lätt att man går ivägen för varann. Alla får göra något, det kan vara att städa skrivbordet, plocka i legot i lådan, städa toaletten, gå ut med sopor, vika tvätt - ja, beroende på vad personen i fråga är "kapabel" till. Dammsugningen brukar jag få sköta själv dock, då kidsen inte orkar dra runt på den. Men dom gillar dammsugandet - så denna dammsugare skulle vara väldigt välkommen här hemma. KAnske kan jag komma ifatt med tvättberget då, om ungarna kan ta över lite dammsugning ibland? :)

Kram Annika
[email protected]

#143 - Anna

Åh, vilken bra tävling! Mitt bästa städtips är egentligen att unna sig att ha städhjälp. Sååå mycket värt när man har många barn och lite tid.

Om man ska ge ett städtips för när man städar själv för det måste man ju göra ändå, så är det bra musik på hög volym och ett gott humör. Då brukar det smitta av sig på resten av familjen så vips är man flera som hjälps åt - för det verkar ju ändå rätt kul:-).

#144 - Annette

Mitt tips, när man ska putsa fönstren så använd tidningspapper/reklampapper istället för skrapa för en randfri och skinande yta!
Hade varit fantastiskt att vinna då jag och min partner har pratat om sådan dammsugare i flera år men köpet har aldrig blivit av...-perfekt som bonus nu innan jul! : )

#145 - alexandra

Bästa städtipset är att sätta på musik och nu i december är julmusik en bra sak! Allt blir roligare om du har kul under tiden! :D

#146 - erika

Hög musik, bra redskap och gör det till en grej. Dansa hoppa sjung med och ha KUL!

#147 - angelica

Ohhh denna hade varit perfekt i min trånga 21kvm lilla student lägenhet.
Mitt absolut bästa städtips är att fylla en sprayflaska med vatten och sen hälla i en påse citronsyra, och sedan låta det lösas upp. Sprayar man detta sedan på kakel/glasvägg eller vad som helst i badrummet där du har kalk så löses det upp och det är bara att skölja av sen och du får det skinande rent utan att jobba särskilt hårt .

#148 - Ingrid - Mamma till Zelda

Jag är gärna med! Tänk vad skönt att slippa släpa fram stora, otympliga dammsugaren varje gång för att få bort sand och grus från barnet som leker och massa annat smuts från pappan som jobbar som snickare :)

Mitt bästa städtips är MUSIK! Sätt på en spellista med lite fart i och kör igång! Och det absolut bästa; att belöna sig med en fika efteråt ;)

Kram, Ingrid

#149 - Sanna

Mitt städtips är att sätta igång topplistan på spotify sedan sjung med högt och tydligt och börja städa, då går allt mycket fortare! sedan, bakpulver! det bästa som finns, om du tex har bränt gröten, sånt som man gör nu emot jul. häll i liten kall vatten i botten och sedan häller du i bakpulver och låter det stå i några minuter, sedan lossnar allt det brända och det är bara att diska kastrullen! lätt och skit bra!

Håller verkligen tummar och tår!

#150 - Anna

Hej!

Vilken rolig tävling och vilket fantastiskt pris! Det skulle bli en toppenfin julklapp till min lilla familj :)

Mitt bästa städtips är att aldrig låta en sak ligga på en "mellanlagringsplats" utan ta den direkt till sin slutliga destination.

Ha en fin jul!

/Anna

#151 - Dijana

Hej!
En ny dammsugare skulle sitta fint,om den är så bra då blir det mycket lättare och städa.Bästa städtipset är att hela familjen hjälps åt och städa och plocka undan lite varje dag.Sedan är det bra om man har råd md bra städgrejer som tex bra damsuggare,bra mopp, elektrisk fönster putsare,bra trasor,och en bra man som hjälper till mycket ;)

#152 - Johanna

Med två katter, två våningar och en liten bebis hade det varit underbart med en extra dammsugare så man slapp släpa mellan våningarna, och dessutom utan sladd - perfekt till trappan!

Om jag har städpanik inför besök gör jag så här: Plocka undan det värsta, och städa sedan de delar som folk ser. Om golv och diskbänk i köket är rena så ser inte den dammiga hallen illa ut t ex.

#153 - Ronja M.

Mitt bästa städtips är att aldrig lämna det ostädade till slut eller sista minuten. Ta allt på förhand, öppna härlig musik - sätt på hög nivå och låt städglädjen flöda. Torka och putsa, damma och sopa, allt för en bättre miljö i hemmet! Och denna dammsugare skulle vara pricken på i:et! Helt perfekt, man kommer nästan längta att städa, haha!

Ronja Marin
[email protected]

#154 - Stämningsfullt

Mitt städtips är att hela familjen hjälps åt samtidigt! Alla får ett område eller en uppgift att ta ansvar för. Går SÅ mycket snabbare och smidigare.
/ Vanja.

#155 - Sara

Mitt städtips är att för det första ha bra musik på, sedan "får" jag alltid en belöning att jag "får"

#156 - Sara

Nu kom inte hela kommentaren fram! ;) Mitt städtips är att för det första ha bra musik på, sedan "får" jag alltid en belöning att jag "får" tända mina favorit doftljus! Och får jag det inte till att bli av, så bjuder vi hem vänner, då får iaf vi alltid tummen ur till att verkligen ta tag i städningen. Då känns det extra kul sedan då det är klart! :)

#157 - Annica

Jobbar som städare och har fått många tips på vägen! ;D

1. På kylskåpsdörren av rostfritt stål: Torka med mineralvatten.
2. I fogarna i duschen: Gör en egen pasta av hälften bikarbonat, hälften potatismjöl och ett uns vatten. Smeta på och låt verka över natten. Spola av!
3. På spisplattorna: Strö bakpulver på spisen och häll därefter på lite ättika. Låt verka, torka sedan med vatten och diskmedel. Torka torrt så blir spisen skinande blank.

Den där vinsten skulle komma väl till användning här hemma speciellt dotterns rum! :D

#158 - Katarina

När jag jobbar natt (på ett gruppboende) brukar jag ha tid att städa extra på ställen man annars inte brukar göra rent på varje dag, bland annat:

- Duschmunstycken som blivit igenkalkade så att strålarna far åt alla möjliga håll - Skruva loss munstycket och lägg det i en skål med vatten och citron i ett par timmar. Om munstycket inte går att skruva loss eller om allt kalk inte försvinner kan man ta en nål och pricka i de små hålen, man puttar då ut kalk som sitter i vägen och strålarna blir perfekta igen!

#159 - Myran

Åhh, den hade varit underbar i vårt hem, med tre barn & en hund som gärna smutsar ner överallt. ;)

Mitt bästa städtips är att ta lite varje dag, hjälpas åt, så det inte blir för mycket på en & samma dag. :)

#160 - Sanne

Jag är gärna med.
Ett av mina bästa tips är att ställa in en skål med vatten och citronskivor i micron, sedan låta den gå en liten stud, sen är det bara att torka ur micron. Det går super snabbt och lätt och man slipper skrubba.

#161 - Nathalie Leslie

Ett tips när du ska damma av jobbiga ställen eller dekoration. Använd en strumpa! Går jädrans snabbt att få bort all damm. -Lycka till alla andra :)

#162 - Helene Wiklund

Mitt bästa städtips är att dela upp den i familjen, gör alla delaktiga och få dem att förstå betydelsen för det lilla de gör. Det gör städningen roligare och lättare!

Sen är det alltid bra att damma/torka med våtservetter, och dem har man ju alltid som småbarnsförälder!

Bloggat; http://helenewiklund.blogg.se/tavlingar/2012/december/dammsugare-1012.html#comment

Kram Helene

#163 - Pauline

Mitt bästa tips, för oss som har katter, är att alltid ha en sopskyffel i närheten av lådan. Det blir snabbt skräpigt överallt när katterna gräver, och lite sand kan få det att se ordentligt stökigt ut faktiskt. Att sopa varje dag gör stor skillnad.
Sedan för den äckliga lukten som kattlådor med vanligt sand kan ge, rekommenderar jag att byta till träpellets! Det drar inte till sig lukt som fortsätter lukta när man städat bort bajset. Det luktar i värsta fall lite trä, som jag tycker är mycket trevligare.

#164 - Elle

Hej!

En sådan härlig tävling!! :)

Mitt bästa tips är till alla de som köpt tygsoffor ( ploppar ju upp allt fler nu med divan) och har märkt att de drar åt sig damm.
Ta en vanligt lakan, fukta det lätt med en sprayflaska. Lägg lakaen över soffan, och psika med en mattpiska.
Allt damm som sätter sig i soffan och inte kan dammsugas upp fastnar i lakanet när man piskar och soffan hålls fräsch mycket längre. :)



Fast om jag vinner denna härligheten ska jag testa dammsuga den ändå. ;)

#165 - Hannele

ÅH! Jag är absolut med här! Jag dammsugare med den vanliga dammsugaren varje dag typ för att jag lever med två (förlåt) tre ungar som älskar att grisa ner och självklart att grisa ner är ju en del av barnlivet men när dom sover osv så vill jag dammsuga upp smulor och grejer bara för att slippa ha det stökigt och fult.

Mitt tips är att ha musik för att det går fortare att städa då tycker jag + att göra städningen rolig för barnen också för att dom älskar att hjälpa till :) iaf mina..

#166 - Mamma till fyra pojkar

La-la-la-laa! Kanontävling tycker jag som är den enda som städar i huset. Kanske ngn annan hade velat hjälpa mig med en sån där fin dammsugare. Den verkar ju super på alla sätt o vis!

Bästa städtipset: Hmmm, det var svårt men svinto gillar jag iaf. Det blir finfint i diskhoarna i köket och toan blir som ny. Kalken får man oxo bort med den. Perfekt!

#167 - Lotta Lindberg

Mitt bästa städtips är att man ska njuta av ATT man kan städa och att man har ett hus eller en lägenhet att städa. Sen städa bara det som behövs, gör det tillsammans och ha gärna någon "belöning" efteråt, tex. fika, skön stund i soffan mm. :)

#168 - Monia - mamma till Tuvalie

Åh vilken underbar mackapär för oss med småbarn hemma!

Mitt bästa tips är att skaffa en UltraPower från Electrolux och smidigt ta fram den och dammsuga 5 minuter varje dag. Har inte testat metoden själv men är stensäker på att den är fullständigt vattentät ;) Nu hoppas jag på att få prova mitt heta tips som jag håller stenhårt på :)

#169 - Aniika

Bästa städtipset; städa när du är riktigt, riktigt förbannad. Jag har aldrig så välstädat här hemma som då!

#170 - mathilda

Min städning har blivit mycket lättare sen vi införde att man på kvällen lägger 10 saker på rätt plats och slänger 5 skräp, barnen hittar snabbt både skräp och saker och jag slipper snubbla på gosedjur och trampa på lego!

Ett annat bra tips är om man har gamla fönster så funkar tidningar med trycksvärta fantastiskt bra till att tvätta med!

#171 - Johanna

Hej!

Det finns så många bra städtips och det gäller att hitta vad som passar en själv. En del gillar städningen, en del inte. Storstädning,småstädning. Men är inte den bästa känslan när man är klar! (och man vet att det är en liten stund tills man behöver städa igen;)
/ Johanna

#172 - Anna

Börjar med att engagera barnen i städningen, så att det blir något vi gör tillsammans (och litegrann för att få barnen ur vägen). De får åldersanpassade städuppdrag på samma sätt som de vuxna gör de som ska göras. För att städningen inte ska kännas sådär jobbigt oöverstiglig så är det bra att begränsa tiden.

Exempelvis: fram till kl blabla så tokstädar vi sen ser vi en film tillsammans.

Kort sagt:

Tidsgräns & Belöning!

Ha det fint!
//Anna

#173 - Kristina K

Wow, vilken smidig och läcker dammsugare!
Jag har jobbat som lokalvårdare i många år, med bland annat städning i hemmet och mina erfarenheter säger mig detta:

Avsätt tid. Det behöver inte vara flera timmar, men avsätt en stund åt städningen, så blir det effektivare och inte så långdraget.

Organisera städningen.
Plocka undan först (leksaker/kläder på golv etc). Ut med mattor/sängkläder etc.
Våttorka sedan/damma. Det bästa rengöringsmedlet är förresten vatten och en liten, liten, minimal droppe YES.

Rengör köksytor i kök och toalett etc i badrum.

NU är det dags att dammsuga. Dammsug först soffan (om det behövs), sedan golven.

Nu kan du byta sängkläder/ordna till i soffan etc.

Sist av allt våttorka golvet, det är slutfinnishen!

Voila! Välstädat hem :-) God jul!

#174 - Miss Tess

Vilken toppentävling!

Skulle bli suuuperglad om jag vann. I flytt och renovering är en dammsugare inte det första man vill lägga pengar på så den här snyggingen skulle gärna få flytta hem till mig och dottern. Hoppas hoppas:)

Kram kram

#175 - Pia J

Åhhh sån skulle jag vilja ha. Vad skönt det hade varit att slippa fram den gamla tunga dammsugaren varje gång man städa. Hade varit toppen för mina värkande armar och axlar.

Mitt bästa städtips! Klädrulle!!!! Jättebra till både dammiga möbler och noppiga mattor. Fort och lätt går det också :-)

#176 - Marie

Wow,vilken toppenvinst!
Näst efter mannen och barnen är en riktigt bra dammsugare det bästa man kan ha.
Det är mitt bästa städtips, att ha bra utrustning och vara bra förberedd. Det gör städningen rolig och det är ju så härligt att njuta efteråt med en kopp kaffe och en nybakt kaka.

#177 - Johanna-mamma till två<3

Att vinna denna skulle hjälpa min ryggskada istället för den gamla som mest stjälper..Det blir oftast mannen som får dammsuga då ryggen min inte fixar att släpa runt på dammsugaren vi har,hade varit skönt att vinna denna så jag kan dammsuga när jag vill!
Ett bra städtips är att lägga ugnsfolie i botten på ugnen så slipper man gno bort all "gammal"mat som spillts och som sitter som berget:)

#178 - Anna L

När jag putsar fönstrena så efterputsar jag alltid med vanligt tidningspapper. Trycksvärtan får fönstrena riktigt blanka och fina

#179 - Jennysen

Egentligen är jag helt fel människa att ge städtips då jag SUGER på att städa, men kanske skulle det bli bättre om jag fick en ny dammsugare! ;)
Mitt bästa tips är väl ändå att rensa ofta överallt och att städa regelbundet för att hålla efter!

#180 - Therese

Jag och min sambo har precis flyttat till en 1a på strax under 20(!) kvm så den här skulle ju vara helt perfekt! Just nu tar dammsugaren upp, nästan bokstavligt talat, halva rummet..
Mitt bästa tips är att använda cilit bang med klorin om man har ljusa klinkers (helt vanligt klorin funkar garanterat lika bra:P ). Vi hade ett vitt golv i vår förra lägenhet som var helt omöjligt att skura, det spelade ingen roll hur mycket man skrubbade, men med en skvätt kolin så försvann allt:)