bambi

Too little time and too much to bake
Som vanligt åker vi till svärföräldrarna över julen. Jag funderar på vad jag ska baka och ta med dit. Det är massor jag skulle vilja baka. Som dessa ursöta snögubbes-cupcakes (där snögubben är gjord av marshmallows) och mycket annat. Men det är svårt att hinna med och baka allt jag skulle vilja. Så det gäller att prioritera!
 
 
Jag bakar ofta nya saker hela tiden eftersom det är så mycket jag vill testa och baka, men i år tror jag ändå att jag ska göra en till Kanelströssel-kaka som jag tyckte blev så himla god!
 
 
Sen blir det nog något mer, maken tyckte att vi skulle göra hemmagjorda honungsrostade nötter (som han blev helt frälst i).
 
 
Har ni tänkt baka något särskilt till julafton?
 
#1 - Helena

Men det heter väl för sjutton snögubbe, inte snöman! :)

Svar: Haha, tänkte på engelska där...
bambi

#2 - Rita

Jag och de två äldsta barnen gjorde Cookie dough tryfflar igår. Tack för receptet! Himmelskt goda! Tror dock inte att de räcker ända till julafton..... ;)

#3 - dianasdrömmar

Här bakas det för fulla muggar :) kram Diana

#4 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Än så länge har vi hunnit med dubbel sats pepparkakor, två olika lussebullar och dina saffransbullar. Sen blir det även saffransbrytbröd och lite godis.

#5 - Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Wooop, vad du orkar baka hela tiden. Så roliga grejer också. Måste ta mig i kragen. Har inte tänkt att baka nåt alls till julafton. Har fullt upp med maten vi ska äta. Men ska väl orka släbga ihop lite julkolor och cupcakes innan helgen. Med tanken att de ska ätas omgåede och inte sparas till julafton :)

#6 - Petra

Jag har gjort kola sen blir det nog knäck och nutellafudge också. Sen såg jag något julgodis på matplatsens blogg som bestod av mars-godisar, smör och rice crispies som lät enkelt och gott. Och snickerskakor är ju så gott också, oj oj, får se hur mycket som blir gjort... :)
Jag har en fråga angående den där päronsalsan som finns i samma inlägg som dom honungsrostade nötterna.
Vet du hur hållbarheten är på den? Tänkte nämligen göra en korg med ostar och sådant till julklapp och funderade på att göra lite sådan där salsa också.
Kram

#7 - Pethra

Har knappt bakat något, lussekatter så klart, men annars har vi satsat på att göra lite olika sorters julgodis istället, har en sort kvar. Maken skall däremot göra engelsk fruktkaka, något min familj älskar. Men jag skall göra en pepparkaks-cheesecake till juldagen, så försvinnande god! :)

#8 - Erica

Jag har gjort lite olika tryfflar och mjuk pepparkaka, det är mina favoriter. Men jag ska nog göra något med saffran också, för det luktar så härligt!

#9 - Elin

Hej hej!

Jag hade tänkt baka en massa saker till min morbror i julklapp, har du några bra tips på något juligt som man kan ge bort? Allt från söta bakverk till marmelader och liknande... God jul!

#10 - Longevity - en blogg om hälsa

Knäck, gräddkola och morotskaka brukar jag göra!

#11 - Ulle

Tja, det blir nog lite knäck och kolor. Om vi orkar. Ska även ligga på soffan och njuta av grandoften denna julen. :D KRAM!