bambi

Äta bara chips i 10 år?

På Vetenskapens Världen i måndags så var det en kvinna med som bara hade ätit chips dom senaste 10 åren! Hon åt chips till frukost, lunch och middag. Hon hade börjat med det som någon slags konstig bantningskur. Nu tyckte hon att vindruvor verkade vara så gummiaktiga och äckliga, det var bara chips som gällde.

Denna kvinna var normalviktig men tappade mycket hår och hade gråglåmig hy. Men kroppen hade anpassat sig att enbart få i sig chips.

Mina tankar är: tröttnar man inte på chips?? Och vad skulle jag välja om jag bara fick äta en endaste sak? Jag vill gärna svara cupcakes, för gud va jag älskar cupcakes men det kanske skulle bli för sött hela tiden? Nej, jag skulle nog välja smörgåsar - det skulle jag kunna leva på enbart. Ostsmörgåsar, helst cheddarost då ;)

Vad skulle ni välja?

#1 - Christine

Jag skulle lätt kuna äta melon hela livet! Mmm...

#2 - Natali BLOGGAR OM LIVET

Jag som inte kan äta cupcakes alls....bakar dem gärna men ogillar verkligen smaken. Oavsett vilken frosting jag gör, jag tycker att äta en cupcake vore ren tortyr. Jag skulle välja vaniljmunkar doppade i choklad om jag var tvungen att välja en sak :)

#3 - ANNE

Jag hade nog hellre svultit ihjäl än att bara äta en sak resten av livet :(

#4 - Ch

Kyckling, utan tvekan! :)

#6 - MissParker

Utan tvekan chips!

#7 - Tessa

Åh jag är en riktig sucker för lösgodis, så det hade det nog blivit ;) en lösgodispåse om dagen med mestadels lakris ;)! Det vore grejer det!

#8 - Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset

Bara leva på en sak?! Omöjligt. :p

Jag älskar för mycket! :D

#9 - Bella

Fisk, Älskar fisk. Det är gott, nyttigt och finns i många olika sorter. Mumma.

#10 - Mia

Hamburgare



/Mia

#11 - hanna

choklad:D

#12 - Rita

Älskar allt sött men tror inte jag skulle klara ens en hel dag med bara sött. :) Om man fick välja grönsaker så skulle jag kunna leva på bara det i resten av mitt liv. Allt annat skulle jag kunna leva utan!

#13 - Sanna W

Jag skulle också välja ostmackor. Helt klart. Jag skulle aldrig tröttna. Helst med kaffe till då.

#14 - Sabina

Det första som dyker upp i huvudet är melon :'D känns som en sak som är svår att tröttna på.

#15 - Martina

Bara en sak resten av livet?

Nej tack!

Jag skulle sakna alldeles förmåga saker alldeles för mycket.

#16 - Kattis

Säger som du, ostmackor! Helst nån gräddost. Annars får det bli tacos med mjuka bröd, köttfärs, gurka, babyspenat, majs, banan, salsa och creme fraiche.



Jag tror att båda alternativen hade funkat rätt länge faktiskt, men fick jag blanda de två så skulle jag lätt klara mig hela livet.

#17 - Jessica

Uppenbarligen har ju kroppen inte riktigt "anpassat sig till kosten" som i att hon mår BRA av den, iom symptomen och hon har nog fler än dom två du nämnde med. Om hon inte maler ner proteiner, vitaminer, mineraler, olika fetter osv? Men det gör hon antagligen inte med dom symptomen.. Nä, det låter som hon fått en typ av matstörning och skulle behöva professionell hjälp för att bryta det, inte att folk står fascinerat bredvid och gör inget annat än blir fascinerande..tycker det är viktigt att speciellt vården reagerar och agerar och hjälper sånahär patienter och inte avfärdar det eller säger typ, "vill du bli frisk så ät bara, hejdå och lycka till!" för det funkar ju inte så. Samma vid typ anorexi, dödstalen har gått ner markant sen vården började satsa på att sätta in omfattande tidiga resurser och fokusera på att bryta svälten före ev. psykolog-hjälp. Det är riktigt allvarligt ju, och även om denhär chips-ätarkvinnan inte dör av sin kost (än...) så orsakar det garanterat ett enormt lidande.

#18 - ✫Familjen Bus✫

Jag tröttnar aldrig på chips, äter det fredag-lördag-söndag och längtar redan på söndagkväll efter fredag då jag får köpa mig en (ehm eller två påsar) chips....



kram kram