bambi

Bambis daimkaka!

Jag var sugen på något riktigt chokladigt så jag slängde ihop denna mumsiga kaka! Den hade nog blivit ännu mer en daimkaka om jag hade använt mig utav ljuschoklad i glasyren och daimkulor som dekoration. Men nu hade jag ingetdera hemma men jag tyckte att dom blev rätt så fina ändå  :)





3 ägg

2 dl strösocker

2 ½ dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 nypa salt

2½ msk kakao

1 dl vatten

150 gr smör

200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)


1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt vatten och smält smör.

5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

6. Strö över grovt hackad daimchoklad

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.





Chokladglasyr

2 dl vispgrädde

200 gr mörk choklad


1. Koka upp vispgrädde, smält ner finhackad choklad och glasera kakan.

3. Strö över strössel/daimkulor och låt glasyren stelna

#1 - maria

dreglar det där ser supersmarrigt ut!

#2 - Maria Jontasdotter =)

Ååå vad gott det verkar, det måste jag testa något!

#3 - Ellen

Åååh, så gott det ser ut!

#4 - Laura

Hej! Kikar in och säger att din blogg är så otroligt inspirerande! Googlade lite idag på goda bakverk och så kom denna blogg upp! Att jag inte sett den tidigare.. Ska nämligen få hit lite besök på lördag och din daimkaka ser så frestande ut!



Dig och din blogg ska jag absolut följa!/ kram