Jag var sugen på något riktigt chokladigt så jag slängde ihop denna mumsiga kaka! Den hade nog blivit ännu mer en daimkaka om jag hade använt mig utav ljuschoklad i glasyren och daimkulor som dekoration. Men nu hade jag ingetdera hemma men jag tyckte att dom blev rätt så fina ändå :)
3 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2½ msk kakao
1 dl vatten
150 gr smör
200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad daimchoklad
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
200 gr mörk choklad
1. Koka upp vispgrädde, smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
3. Strö över strössel/daimkulor och låt glasyren stelna