bambi

Lite morgontankar från Bambi


God morgon alla fina bloggisar! Idag väntar en massa jobb men också en hel del trevligt! Satt igår och läste uppsatser och testade den nya Ballerina fylld cookie. Har ni testat den? Den var faktiskt riktigt riktigt god, men lite dyr kanske (35 kronor för 8 st.) då kan man ju faktiskt baka egna kladdiga cookies för en billigare peng!



Minns ni förra vintern då det ständigt var folk på taken som skottade ner snö från hustaken? Det var avspärrningar lite överallt i stan. Jag har inte sett det någonting alls i år!?! Har ni?? Var det bara en "trend" förra året? Att alla fastighetsägare märkte att grannen tog bort all snö på taken och då är det bäst att dom också gör det... men nu istället gör ingen det?

Jag tänkte på detta då det faktiskt rasade ner en stoooor hög med snö från ett tak en bit framför för ett par dagar sen. Och det ser ju faktiskt ut så här på många ställen nu:



Nåja, hoppas att ni slipper få snö över er och att ni får en supertrevlig fredag!
#1 - Caroline

Förra året var de tvungna att göra det för att det var betydligt mer snö då än i år. Då var det ju tak som föll in pga mängden snö och den risken är ju inte så stor i år..

#2 - Pethra

Förra året och året innan dess berodde det väl på mängden snö och platta tak, dålig kombination. I år är det ju långt ifrån samma mängd snö och därför är inte risken heller lika stor. Så nej, det var nog ingen trend. ;)

#3 - tindra

Ingen trend , det var länge vinter & mkt snö,kallare....

Dem där kakorna var goda men inte värd pengarna.....köpte dem på Coop för 27kr & det tyckte det var fööör dyrt så 35kr är too much ;)

Lovely Friday på er...

#4 - Tirja

Beror nog lite på vart man bor det där.

Här är dom och skottar av taken hela tiden, men vi har ju lite mer snö här uppe än ni har där nere ;)

#5 - Sara - Mamma till Max 3 år

de kostar bara 28:- i vår icabutik!



hoppas ni får en mysig fredag!

#6 - Marina Stuberg

Jag jobbar med fastighetsekonomi och sköter många Brf i Sthlm. Förra året var det väldigt mycket snö i hela Sverige och under väldigt lång tid. Sedan så är hus i södra Sverige byggda med tak som inte klarar så tung mängd med snö. T.ex där jag bor i Jämtland skottades inte taken med samma frekvens eftersom man bygger husens tak att klara en större tyngd.

#7 - Sara

Här i norrland har taken skottats någon gång i år.

#8 - Fnulan

HEEEEEEEEJ min favorit!!! Men skedkompis!!!

PUSS

#9 - Martina

ICA Liljeholmen har dem för 26.90 om jag inte missminner mig på antalet ören.



Här hos oss har faktiskt fastighetsskötaren stängt av vägarna in/ut från gården under en dag för att rensa taken....Det innebär alltså att alla får "gå på egen risk" om man ville ta sig ut eller in på gården den dagen....