bambi

Men det var en jäkla tjat om prinsessor...
Gud, vart man än vänder sig idag så hör man eller ser ordet prinsessa! Och det verkar som om sverige är delat i två läger - såna som inte bryr sig om att en prinsessa föddes idag och en som tycker att det är årets stora nyhet. Vad säger ni?

Jag är allt annat är royalist och tycker vi inte behöver någon kung och drottning i detta land men jag blev faktiskt tårögd när jag såg prins Daniel berätta om födelsen. Efter man själv har fött barn så blir man så jäkla känslig för sånt där, man minns vilken känslostorm det var att bli förälder. Vilket mirakel det faktiskt är.

Men annars så ogillar jag tjatet om prinsar och prinsessor. Jag skulle aldrig kalla mina barn för det och jag tackade nej till ett samarbete med Disney som har prinsessår i år. Jag gillar inte bilden av en "prinsessa" och allt vad det innebär, men Viktoria är ju faktiskt prinsessa och således hennes dotter också... så dom har jag inget emot att kalla prinsessor.
#1 - Karoliina - med K och två i

Jag är tvärtemot och är rojalist in i benen och tycker detta är fint! Fint med en bebis och härligt med en tronföljare!

#2 - Åsa-Med ett leende på läpparna

Jag tycker om kungahuset, men på samma gång är det ju inte för att det är just en prinsessa som man blir glad, utan det känns ju lite som man känner dessa människor eftersom man följt dem hela livet. Man gläds väl alltid åt en bebis?

#3 - Therese

För mig är det inte själva grejjen med prinsessa, utan att två människor som längtat och väntat äntligen fått en frisk och kry liten bebis, det är ju något att glädjas åt oavsett vem det är! :)

#4 - idun

Jag bryr mig inte om kungahusets vara eller icke vara.

Men att de blivit föräldrar är så fint. Men hade blivit lika blödig om en kompis fått barn. Att se reaktionen, höra på rösten hur de spricker av stolthet, däri är min förtjusning!

#5 - AJ

Jag tycker det är ännu konstigare med vuxna kvinnor som kallar sig själva prinsessa!

#6 - hanna

Jag kallar mig själv riktig royalist och det var så roligt imorse att höra om nyheten:) Jag kan samtidigt förstå varför människor är emot det!

#7 - Amanda

Nu ber jag om ursäkt för att jag är helt OT men jag bara måste fråga.



Förskolan som dina barn går på - skulle du säga att de arbetar aktivt med genus?



Jag behöver nämligen jobba under hela 2012, medan jag väntar på att förskollärarutbildningen börjar 2013 och.. ja.. jag skulle då gärna jobba på en genusmedveten förskola. De enda jag känner till är Egalia, Nicolaigården och Orion; men det skulle ju vara bra med fler alternativ. :)



Om den är genusmedveten, får jag vara lite fräck och fråga vad den heter? (Du skulle ju i så fall - om du vill - kunna maila mig, istället för att skriva det så öppet).

#8 - Heléne

Jag gillar traditioner och älskar kungahuset. Jag hyllade dem med att ha en flagga i barnvagnen som vajade när vi gick ute i det fina vädret. Danmark och Norge vet hur man skall fira och är väldigt stolta över sina kungligheter. Önskar det kunde vara mer sådan känsla i Sverige också.

#9 - Mia

Väldigt glad för deras skull och all härlig tid de har framför sig. Och håller med dig i det andra skulle aldrig kalla mina barn prins/prinsessa som det är det finaste eller bästa man kan vara.



/Mia

#10 - Marie S

Blev oxå rörd när jag såg Daniels tal, men inte för att det är en prinsessa som är född eller för att jag gillar kungahuset så mycket - utan för att alla de känslor som jag själv känt när vi har fått våra barn kommer tillbaka!

#11 - tantmango

Nä jag förstår inte alls grejen med att ännu en av sveriges största socialbidragstagare är född - när så många andra behöver pengarna bättre. Jag tycker synd om barnet som kommer ha en enorm press på sig och inget privatliv, hennes mor fick ätstörningar...



Men det är klart att jag känner igen babylyckan för den är samma hos alla Svensson som Bernadotte. Ingen är mer värd än någon annan.



Det var fler som fick barn idag: http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4414235-fick-ocksa-en-flicka-i-morse

#12 - Tess

Jag är för att avskaffa monarkin. Det apanage som de får skulle kunna gå till så mycket mer behövliga grejer än deras lyxkläder, resor o.s.v. Har helt undvikit nyheter och sånt idag. Vet att det alltid blir ett sånt tjat när nåt sånt där händer.

#13 - Annica H

Jag är absolut en som älskar kungafamiljen och vad de står för. Titta bara på historien som kungarna har här i Sverige, titta vilken PR de gör! Jag skulle önska att de istället fick den makt som de bör ha, de bör vara mer lik det brittiska!

#14 - Linn

Jo, Victoria är prinsessa och även hennes dotter och syster m.m. Men jag förstår att ordet prinsessa sätter flickor för övrigt i en snäv könsroll, men jag tycker inte det är så farligt att leka prinsessa, att fantasiera och skådespela.

#15 - Leah

Kungar och dtorrningar hör till sagornas värld-kungahuset hör inte hemma i en jämlik värld-att de dessutom föds in i denna roll är sjukt på alla sätt. Jag tror inte på att upphöja vissa människor bara för att de har en viss titel. Jag tror på att alla männsikor har samma värde, och att de får så mycket pengar för egna omkostnader är fruktavsärt när vi har hemlösa osv.