The best movie ever sold

Igår såg jag och maken på Morgon Spurlock's (ni vet han från Supersize me) The best movie ever sold. Filmen handlar om produktplacering på TV och i film. Hans idé var att få hela hand film sponsrad och samtidigt visa hur det gick till.

Det är verkligen jätteintressant att se processen och hur allt hänger ihop (man kan också se många likheter med sponsring i bloggar). Filmen/tv-serien har en viss status men den hänger också ihop med vilka varumärken dom samarbetar med. Så även filmer och tv-serier utnyttjar statusen av varumärkena som gör reklam hos dom. Sen så kan en film nästan inte bli riktigt stor om den inte samarbetar med stora varumärken och syns på t.ex. läskmuggar, billboards, mm.

Men det var väldigt intressant att se att Sao Paulo har tagit bort ALL reklam i sin stad! Dom kallar det för "Clean City Act" och det såg verkligen tomt och rent ut utan någon som helst reklam på hus, taxi-bilar, bussar, mm. Helt tomt! Det skulle faktiskt vara rätt så skönt om dom gjorde så här i Stockholm också, för som det är nu bombaderas vi verkligen med reklam ÖVERALLT och vi tänker knappt på det!

Helt klart en sevärd film om man är intresserad av marknadsföring och reklam. Jag ger den en 3:a av 5 möjliga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
♥ Sojkas framtid ♥
2012-02-15 @ 12:39:03 Blogg: http://www.sojkasframtid.se

Vill bara säga att jag flytta min blogg! :)

Eller rättare sig tillbaka till min egen domän.

♥KRAM♥

FIA FIT
2012-02-15 @ 15:02:21 Blogg: http://blogg.mama.nu/fiafit

Hej jag hoppas du såg min kommentar! Jag hade inte en aning om att du hade gått ner i tid. Fungerar det bra? Låter hur skönt som helst!

Miosliv - mamma,pappa,barn,katt,hund - vardagen med en fotoblogg!
2012-02-15 @ 16:39:00 Blogg: http://miosliv.blogg.se/

Hehe konstigt att du skriver om det just idag! Jag reflekterade över att jag satt på Espresso House i lugn o ro o mitt framför mig står ett stort reklam-fönster "2 coca cola för den summan" eller nåt... så ja tänkte om coca-cola hyrde fönstret eller hur gör dom? kanske sponsrar dom affären eller nåt... men såå kul att sitta o se en sån skylt framför ögonen på fikat..

Jenny
2012-02-15 @ 19:38:47 Blogg: http://mandisochjag.blogg.se/

Den skulle jag vilja se, tack för tipset!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet