bambi

Tv- och datorfri vecka
Vet ni vad? Vi har en tv- och datorfri vecka denna vecka (så länge barnen är vakna). Och det har faktiskt känts riktigt riktigt skönt.

Jag tycker alltid att jag har skuldkänslor när sitter vid datorn och barnen är vakna. Jag tycker inte om hur datorn och tv:n suger energi och uppmärksamhet. Egentligen så började jag tänka på att ha en tv- och datorfri vecka då jag pratade med en annan psykologilärare som berättade om hur hans son hade haft såna koncentrationssvårigheter i skolan. Han trodde att berodde mycket på att sonen hade tittat så mycket på tv och spelat så mycket tv-spel. Han blev van vid att få snabb information och mycket input, så när han var i skolan så blev det tråkigt och han hade svårt att fokusera.

Ibland blir jag lite orolig över att Zack tittar lite för mycket på tv och på svtplay men än så länge har det inte var några protester alls på den tv- och datorfria veckan! Istället har kreativiteten flödat! Testa en tv- och datorfri vecka ni också!

#1 - Felicia

Fastan böja ju idag, så jag ska facebookfasta! Inget facebook på 40 dagar!

#2 - MissParker

Min Lillgris, 2 ½, har inget större intresse av tv'n. Utan tittar nog inte mer än totalt 30 minuter per dag. Och får inte sitta vid datorn än. Så där är det lugnt!



Stora tjejerna (10 år) däremot har 2 datorfria dagar i veckan. Tv'n har vi inte gått på, för den har (hos oss) inte varit något större problem.



Men de där datorfria dagarna är härliga! Mycket trevligare att umgås! Så mycket bra initiativ!

#3 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Smart! Tror minsann att vi ska införa det här hemma med ...

#4 - stina

Härligt!!!

#5 - Tess

Har inte varit tvungen till något sådant än här, för mitt barn visar bara intresse för tv:n i kanske 5 minuter sedan tycker han det är mycket roligare att leka, måla, busa eller nåt :-)

#6 - Bella

Förslag på pyssel till en 1-åring? Eller vad kan en 1-åring göra samtidigt som en 2½-åring?

#7 - Tessa i höghuset

Jag tycker också att det blir för mycket tv och dator hemma hos oss ibland. Men vi har börjat med en skärmfri (igen tv ingen dator) dag i veckan, och det är jättebra. Det kräver lite mer av oss som föräldrar, för tv är ju lite passificerande, och det utnyttjar man ju lite på kvällen när man är trött, tyvärr. Men barnen gillar faktiskt den skärmfria dagen och får lite mer tid till något mer kreativt istället.

#8 - Lotta

Här hemma har vi för tillfället motsatsen.. Hela familjen har varit/är sjuka sen i lördags, och vad ska man göra liksom.. Den energi som finns går åt till att ordna mat och serva ungarna. De har bott i soffan framför film och Bolibompa hela tiden..

Det blir nog en utmaning att komma tillbaka till vanliga rutiner sen när alla mår som de ska.

#9 - Lesthi

Jag måste bara säga, jag har aldrig känt något sug efter att skaffa barn förrän jag bärjade läsa din blogg. Men du verkar vara en sån harmonisk och underbar mamma och dina barn ser så väldigt snälla ut, du är verkligen en förebild för mig och jag kommer verkligen ta till mig av hur du är som förälder den dagen jag nu själv skaffar barn :D

#10 - Anna

En dator- och tv-fri vecka behöver ju inte innebära att man har tråkigt istället. Det krävs väl mer som förälder men jag tror alla får ut mer av det i slutändan. Det finns inget bättre än att leka ihop! Samtidigt kan en stund framför tv'n vara guld värd..

#11 - Katrin

Hur mycket ser dina barn på TV/dator per dag? Tror det är väldigt olika, en del tycker 30 minuter är mycket, andra två timmar. Mina barn är 2 år och snart 4 år, de ser på Bolibompa ca 1 timme på morgonen om de vaknar 6, men inte om de lyckas sova till 7. Sedan på kvällen ser de ca 30-45 min film innan läggdags.