bambi

Valentine's Day
En fördel med att vara uppvuxen i USA och vara lärare i engelska är att man kan berätta en hel del egna erfarenheter om den amerikanska kulturen. Jag brukar t.ex. berätta om hur vi varje morgon i skolan fick ställa oss upp vid våra bänkar, lägga höger hand på vårt hjärta och säga The Pledge of Allegiance till den amerikanska flaggan. Det brukar kännas väldigt väldigt främmande för mina elever.


En annan sak som jag minns starkt är Valentine's Day (som alltså är Alla Hjärtans Dag). Då fick vi små godishjärtan i skolan med olika meddelanden (alla äter dessa på Valentine's Day så därför får man till och med dom i skolan). Sen fick vi alla skriva några Valentine's Day cards som vi skulle lägga i varandras brevlådor (som vi hade på bänkarna och som var konstruerade några dagar tidigare).

Tror ni att man skulle kunna göra något liknande idag, här i sverige? Jag vet inte det, för jag minns att det alltid var någon som tittade i sin brevlåda och den var helt tom. För efter att man hade delat ut sina kort i varandras brevlådor så jämförde man ju alltid, vem som fick mest, vem som fick från vem, osv.... Det blir så himla tydligt vem som är populär och vem som inte är det... Nu har jag ett annat perspektiv på det hela men jag minns att jag tyckte att Valentine's Day var en väldigt rolig dag.
#1 - Emma

Usch, så himla dåligt med såna där dela-ut-kort-till-"alla"-men-bara-till-de-populära-grejor i skolan. Jag vet att det gjorts på svenska skolor också, men jag hoppas verkligen att det inte är vanligt. Så himla sorgligt! Jag har blivit ännu mer känslig sedan jag fick egna barn, men det ÄR verkligen extremt tragiskt hur många barn som har det dåligt i skolorna! :(

#2 - Annica H

Däremot vet jag att den kristna skolgruppen Ny Generation agerar väldigt mycket vid såna här högtider. Bland annat en skolgrupp hade ritat hjärtan och skrivit något personligt såsom "du vet väl om att just du är värdefull" och liknande på dessa hjärtan och sedan tejpat upp dessa på VARJE elevskåp i hela den skolan. Tänk vilket jobb men tänk vilken lycka. Några veckor senare (detta var för något år sedan) fick de ett mejl från en tjej i samma skola. Hon hade tänkt ta självmord men när hon fick veta att någon tänkte just på HENNE, valde hon att låta bli. Detta är verkligen kärlek och detta är något alla bör ta efter. Tänk inte på den som är populärast, utan var istället mer uppmärksam på vilka som är "undanskuffade".

#3 - Mina

På våran skola, det var på högstadiet så kunde man köpa rosor till varandra, så klart fick de populära rosor medan andra inte fick nåt. Man kunde köpa kärleksrosor som var röda, eller flirtrosor som var rosa eller kompisrosor som var gula. Rätt tragiskt att göra så på en skola kan jag tycka.

#4 - Viola 22årig tvåbarnsmamma

jag gick på en mångkulturell (engelskspråkig) skola i nian och där firade vi allt. Dvs. alla slags högtider oberoende av religion och tradititon. jag minns särskilt dagen då det var Bajram (Eid) för då fick vi små tetrajuicepaket och godis utdelat i skolan.

#5 - tindra

Kommer ihåg dem där små godisarna.....dem e jättesöta ju :)