bambi

Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig...

Straxt innan lunch så ringer dom från förskolan och berättar att Leah har feber. Så, så blev det med den "lediga" dagen...


Hon somnade till och med i vagnen...

Så jag passade på att ta en promenad och fönstershoppa lite  ;)

 



Har ni ätit årets första semla än? Det har inte jag.... Har ni provat en semmeltårta nån gång? Det har faktiskt jag och den är rätt så god faktiskt!

#1 - Tess

Jag gillar inte semlor, men brukar tvinga i mig om någon vill vara snäll och bjuda (och inte vet att jag ogillar dem).

#2 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Har inte ätit någon semla ännu men har längtat i flera dagar! Har aldrig sett en semmeltårta förut, men det ser ju grymt gott ut! Krya på lilla Leah, hoppas att det inte blir långvarigt!

#3 - Mickan (Gravid v. 30)

Hoppas febern snart ger med sig!



Jag har inte ätit nån semla ännu, men det blir nog snart. Man blir ju suktad varje gång man är på affären. :P

#4 - Anonym

Men varför var hon på dagis om du var ledig??



I alla fall där jag bor är det inte ens tillåtet? Men det kanske skiljer sig en del mellan olika kommuner?

#5 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Anonym Men om du läser inlägget här nedanför igen så ser du att jag skulle faktiskt jobba och sätta betyg. Vi läraren har arbetstid även då vi inte har lektioner.

#6 - kristina

Jo visst skulle du jobba men inte hela dagen.

Att hjälpa en vän eller fixa med det andra är väl inte jobb. Kan bli så trött på dagens föräldrar som ej klarar nått när barnen är närvarande. Har aldrig haft mina barn på förskolan när jag är ledig.

Vissa ärenden får man göra när de sover annars får de lära sig att inte störa när man är upptagen.

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

kristina Och jag blir så trött på folk som inte förstår att en stor del av ett lärares arbete inte sker under tiden då man har lektioner. Bara för att jag sitter hemma och arbetar istället för jobbet, är det inte riktigt "jobb" då eller? Så du tycker att jag borde ha åkt ända in till jobbet (som tar 1 timme) istället för att ta med det hem och spara 2 timmar (som jag då kan lägga på barnen)???



Och bara för att jag är lärare ska jag arbeta när barnen sover??? Folk som jobbar på ICA kanske också kan springa iväg och plocka upp varor på hyllorna medans deras barn sover.... eller är inte det samma sak??? Är mitt jobb mindre värt bara för att jag kan utföra det hemma???



Fy fan... skärp dig! Du verkar ha noll koll på ett lärares arbete!

#8 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

kristina Sen så har jag ett eget företag - min blogg. Men det ses väl inte heller som ett arbete då det också kan utföras hemma, enligt dig....



Vi har aldrig våra barn mer än 6 ½ timme på förskolan på dagarna även fast vi jobbar rätt så mycket och pendlar långt. Tror du verkligen att vi inte utför ärenden med barnen då??

#9 - kristina

Är själv förskollärare så jag har bra koll på vad det innebär att vara lärare då även en av mina föräldrar är gymnasielärare och min man undervisar på universitet. Självklart ska du kunna jobba hemma om det behövs. Men det jag menar är att hjälpa vänner och fixa med försäkringskassa visum mm.

Ditt jobb är ju ändå att vara lärare och sköta bloggen. Även om jag inte tycker bloggen är ett jobb men det är min åsikt.

#10 - Fnulan

Lilla sötnosen! Hoppas det inte blir ngt långvarigt!!

Jag vill ha semla, jag vill ha ALLT... jobbig dag 4 idag...men 4,5 kg sen i måndags! Snacka om att ha vätska i kroppen!

#11 - Martina

Jag och min dotter åt semla idag. Hon är också hemma (dag 3 idag) med feber så vi gjorde en liten utflykt men det blev lite för jobbigt för henne tyvärr. :-(

Men semlorna gillade vi :-)

#12 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

kristina Och det första jag satte mig med när jag hade lämnat barnen igår var med betygen, för självklart så var jobb prio ett. Sen hann jag inte riktigt klart innan jag fick hämta Leah.



Jag tror inte att du förstår hur mycket arbete ligger bakom en blogg om man har det som eget företag. Det är fakturor som ska skrivas och skickas ut, momsredovisning som ska fyllas i, skattedeklaration, annonsörer och samarbetspartners som ska kontaktas, mm. Ska jag göra detta på min "fritid" menar du??



Jag kommer bara ta ut halvdag fp på fredagar för att jag ska jobba med bloggen (eller lärarjobbet) för annars kommer jag få sitta helger och kvällar och ha noll fritid... som det var i höstas...

#13 - Felicia

fina bilder :)

#14 - Ejkej

Jag förstår att folk blir upprörda för att de tror att lärare har mkt ledig tid osv. Vilket inte är sant.... Ett tips är att kalla det för undervisningsfri dag ist. för ledig dag. Om du ändå ska jobba. Jag jobbar heltid men har fått en undervisningsfri dag i mitt schema denna termin eftersom jag också har ett annat uppdrag på skolan. Då har jag självklart sonen på fsk även då jag arbetar hemifrån, för det är ju en vanlig arbetsdag fast jag slipper två timmars restid.

#15 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Ejkej Jag ska nog börja kalla det för undervisningsfri dag. Tack för tipset :)

#16 - Ewwe

Har du eller någon du känner varit i Gran Canaria så snälla ge mig lite tips! här har du länken till mitt inlägg, håller på att göra min egen guide bok med era kommentarer och ni blir länkade i inlägget oxå! :)



http://ewwz.blogg.se/2012/january/tips-om-maspalomas.html



FIN BLOGG BTW! <3

#17 - Ida

Hej! Jag skriver om min LKG, läs & kommentera gärna!

http://idahtt.blogg.se/category/lkg.html

Undrar du vad LKG är för något? Klicka på länken här ovanför så står det där! :)

#18 - Annie

Åh vad jag blev sugen på semlor nu!

#19 - jessica

häftigt med semeltårta, har jag aldrig sätt

#20 - KandyKupps

vilken fin header! :D

#21 - Isacs Mamma

Tror inte att de finns någon sån tårta här i stan.. får nog baka en egen:P

#22 - Julia

Hej Bambi!

Jag har aldrig varken sett eller smakat en semmeltårta.

Är det som en vanlig semla, fast stor, eller är det något annat speciellt med den? Det kanske man skulle baka till mannen, han älskar semlor! :)



Kram på dig

#23 - Ejkej

Eller, lektionsfri dag menar jag. :)