bambi

Himmelsk Äppeltosca

När vi skulle bestämma efterrätt till fredagen så sa maken - ingen choklad bara!  Ja, han är lite trött på alla mina chokladbakverk! Så då fick det bli denna underbart goda Äppeltoscan! Och det blev verkligen succé! Hela kakan blev uppäten och alla älskade den. Men vem älskar inte toscakaka och äppelkaka, så tänk att slå ihop dessa!



100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 krm vaniljessens (alt. 2 tsk vaniljsocker)
2 äpplen
½-1 tsk kanel

Toscaglasyr
50 g smör
3/4 dl strösocker
50 g skivad mandel
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform.
4. Skala äpplena, dela och kärna ur dom. Skär dom i tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra över kanel.
5. Grädda kakan i ca 25 minuter. Ta ur kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
6. Toscaglasyr: Smält smör och socker. Blanda i mandelspånen och mjölet. Rör noga. Häll i mjölken.
7. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen i ca 8-10 min.
8. Servera den gärna lite varm med en klick grädde! Mums!

P.S. Nej, det ska inte vara någon bakpulver i kakan!

#1 - Agnieszka-2barnsmorsan

Och hur många ägg????

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan. Nu med ny design.

Ja jag ville göra den här nu MEN HUR MÅNGA ÄGG??????

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Oj, missade det!! TVÅ ägg ska det vara :)

#4 - Amazilia

www.amazilia.se - Graverade smycken, Accessoarer från LILLY OF SWEDEN

#5 - Amazilia

www.amazilia.se - Graverade smycken, Accessoarer från LILLY OF SWEDEN

#6 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan. Nu med ny design.

Så bra att du svarade så fort. Nu är jag på gång här. Ska göra toscasmeten nu. det luktar LJUVLIGT här

#7 - Josannah

Jag avskyr äpple som äpplemaj osv.. finns det nått annat möjlighet som att apelsin eller päron istället, jordgubb eller? Isåfall hur mycket, för 2 äpple kan va hur stor/små som helst...

#8 - Malin C

Åh den måste jag prova=) Mm och vaniljsås..

#9 - Författardrömmar

Så gott det ser ut :)

#10 - Marika

Åh, denna såg riiiktigt god ut!

#11 - Agnieszka-2barnsmorsan

Jag har gjort denna nu, tog dock bara ett ägg då vi inte hade mer hemma och du hade inte hunnit skriva ut hur många man skulle ha:) Tog även mer äpplen då jag älskar äpplen o kakor och denna kaka blev himla god!

#12 - Nora

Din blogg är min största bakskatt! <3 Tack!Gjorde detta recept i fredags och det blev en stooooor hit ,med hela familjen!I julas bakade jag dina saffrancupcakes och saffrankladdkaka,till min lilla ettåring som fyllde 12 Januari bakade jag brownie cheesecake med hallongrädde,sååå gott!Det enda recept jag misslyckats med hittills är dina rosa drömmar,de blev alldeles för kladdiga!Måste bli lite mera skillad på småkakor känner jag ;-) Så himla mysigt att baka och härligt att ha hemma när folk kommer på besök! <3 Kram

#13 - moa

Det ser riktigt gott ut, ska testa om någon dag när jag inte har semlor som väntar på att ätas! ;)

#14 - sofie mumsfillibaba

Yammi! Tosca är ju så gott! Bokmärker denna och bjuder på den på nästa mammafika:)

#15 - Jessica

Låter avancerat men var lätt och roligt att baka denna kaka, mummmmmmssssss......

Du har just fått en ny bloggläsare :-)

#16 - Tessan

supergod och lätt att göra! =D

#17 - Mitt skafferi

Hej! Jag gjorde den här kaka igår och den blev supergod :) Jag lånade receptet till min matblogg men skrev så klart att det kommer från dig. Hoppas att det är ok?

Ha en trevlig dag /Stephanie

#18 - Lina

Sjukt god! :D

#19 - Petra

Gjorde den här idag och den var suuuupergod! Tack för receptet! :)

Svar: Va roligt att höra! :)
bambi