bambi

Jag trodde inte att sånt här hände


Jag tycker inte att det är klokt hur vissa behandlar sina barn. Som pappan som tyckte att sonen hade spelat så dåligt under innebandy matchen att sonen skulle få gå hem från Uppsala till Stockholm - som straff. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på att den pappan endast värdesätter hur hans son presterar på plan och det är det enda som betyder något.

Det finns massor med studier om vad som fungerar bäst när man vill "uppfostra" och forma någons beteende (gäller även på dom flesta djur) och det är positiv förstärkning. Positiv förstärkning innebär att man belönar det beteendet man vill ska upprepas igen. Belöningen kan vara allt möjligt, godis, beröm eller ett leende.

Medan bestraffning har visat sig vara rätt så oeffektivt och leder ofta till felinlärning. Felinlärning innebär att det leder till ett annat beteende än man önskat, t.ex. att barnet/hunden blir rädd för personen som ger bestraffningen eller kanske lär sig att detta beteende ger mig för en gångs skull uppmärksamhet från mamma eller pappa.

Men hur kan sporten bli viktigare än barnet - någonsin? Jag förstår inte... och pappan har nog förstört all glädje i innebandy för pojken någonsin.
#1 - Anonym

Fruktansvärt... Ps kommer det mer odd Molly pre spring?:), ulrika

#2 - Tanja

Helt galet! Jag kan knappt kommentera det för när jag läste artikeln du länkade till så svartnade det nästan för ögonen på mig... Allvarligt?! Och fanns det någon mamma med i bilden, isf vad säger hon? Skulle verkligen vilja veta mer...Själv så funderar man och tänker på barnen, har jag klätt honom tillräckligt varmt? Är han ledsen, har han ont i magen... Fast man egentligen vet att man gör sitt allra bästa. Och så läser man om sådana här personer som knappast bör få kallas för föräldrar. Tragiskt!!



När det gäller hundträning så har man väl inom bhk gått från negativ till positiv förstärkning genom åren eftersom man vill att hunden ska prestera av glädje och vilja och inte för att undvika straff. Uppenbarligen borde vissa föräldrar behöva gå kurser i barnuppfostran.

#3 - Annellisaa



Hur hög press får man lov att sätta på sina barn? Läs mitt inlägg "What´s on the news" och tyck gärna till. Tack för din tid:)

#4 - Kristinmandarin

Det är så fruktansvärt att jag inte vet var jag ska ta vägen! Mår alldeles dåligt inombords av att läsa detta, så sjukt!Stackars lilla barn:-(

#5 - Martina

Allvarligt talat så bör alla andra vuxna människor i den mannens närhet ta ett allvarligt snack med honom. Sätta honom på pottan så att säga.

Verkligen tala om hur fel det där var.



En slags intervention ungefär.

#6 - Fnulan

Men herregud!!!! Hade det varit pappan till mina barn hade jag prylat honom!

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Fnulan Hur prylar man någon?



// Strumptokan ;)

#8 - Marina Stuberg

Den där personen borde inte få ha barn. Jag skulle gärna strypa pappan om jag fick! Fy fasen

#9 - Tess

Jag tappade hakan när jag läste det förut. Förstår inte hur någon människa kan anse att sporten är viktigare än ens barn!

#10 - Juno

Man ska kanske inte omedelbart tro på allt som skrivs i tidningarna. Pappan och pojken verkar inte existera i verkligheten...



http://www.expressen.se/nyheter/1.2673755/ingen-vet-vem-pojken-ar